EUROLYGA 2023

Vilniaus krepšinio klubo noras – žengti į LKL

Šį sezoną Regionų krepšinio lygos („TOPsport–RKL“) A divizione Vilniaus garbę gina vienintelė komanda – „Rivile“. Ekipos pagrindą sudaro puikiai krepšinio pasaulyje pažįstami veidai ir būrys jaunųjų talentų iš Sostinės krepšinio mokyklos (SKM). Komandos vadovai neslepia ambicingų ateities tikslų bei noro varžytis aukščiausiame lygyje.

A divizione Vilniaus garbę gina vienintelė komanda – „Rivile“.<br> SKM nuotr.
A divizione Vilniaus garbę gina vienintelė komanda – „Rivile“.<br> SKM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2020, 4:27 PM

Vienuoliktą sezoną pradėjęs „Krepšinio pulsas“ ir keturioliktus metus gyvuojanti sėkmingiausia krepšinio mokykla Lietuvoje – SKM – žengė į naują etapą ir bendromis jėgomis subūrė profesionalų, skaidriai valdomą krepšinio klubą su nepriklausoma valdyba, rašoma SKM pranešime spaudai.

Daugkartinė pagrindinių miesto čempionatų nugalėtoja bei prizininkė išaugo mėgėjų marškinėlius ir šį sezoną, per 8 turus iškovojusi 6 pergales, sėkmingai kovoja dėl vietos Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL – VIKINGLOTTO).

„Džiugu, jog pernai užmegzti kontaktai ir prasidėjęs bendradarbiavimas tarp klubo ir Sostinės krepšinio mokyklos materializavosi į ambicingą, pergalių siekiančią komandą, kurioje puikiai dera vyresnių žaidėjų patirtis ir jaunatviškas maksimalizmas, – pokyčius teigiamai vertino VšĮ „Krepšinio pulsas“ direktorius Gytis Šukys. – Tokia sinergija yra naudinga tiek komandai, siekiančiai rungtyniauti NKL ir ateityje prasibrauti į Lietuvos krepšinio lygą (LKL), tiek SKM, kurios talentingiausi auklėtiniai turi galimybę varžytis ir tobulėti aukštesniame lygyje.“

Komandą į priekį veda anksčiau LKL, NKL ir užsienio krepšinio lygose rungtyniavę Karolis Brusokas, Paulius Žalys, Gediminas Povilauskas, Laurynas Jacevičius, Evaldas Rastenis bei Vaidotas Jatulevičius. Į ekipos paraišką taip pat įtraukta net 12 jaunuolių, dar nesulaukusių pilnametystės. Jie – SKM auklėtiniai, sulaukę šanso debiutuoti ir priprasti prie vyrų krepšinio.

Ekipą treniruoja praėjusį sezoną NKL kartu dirbę Mindaugas Noreikia, Saulius Kuzminskas bei Ugnius Savickas.

„Labai smagu, kad jauni žaidėjai sulaukė tokios galimybės dirbti profesionaliai dirbančiame klube ir priprasti prie vyrų krepšinio – tai palengvins jų perėjimą ir duos naudos visiems, įskaitant ir Lietuvos krepšinį, – sakė komandos treneris Noreika. – Smagu, kad subūrėme itin profesionalų trenerių kolektyvą, per savo karjerą dirbusį aukščiausiu lygiu ir dabar tą patirtį perteikiantį kitiems. Visi matome, kad su šia ekipa galime sėkmingai siekti užsibrėžtų tikslų.“

Šį sezoną RKL A divizione varžosi 16 komandų. Reguliariajame sezone 1-4 vietas užėmę klubai pateks tiesiai į ketvirtfinalį, tuo metu 5-12 pozicijas pelniusios komandos susigrums aštuntfinalyje.

Aštuntfinalio ir ketvirtfinalio serijose bus kovojama iki 3 pergalių. Pagrindinė naujovė – pirmą kartą lygos istorijoje organizuojamas finalinis ketvertas.

RKL čempionas paaiškės pavasarį vyksiančiame finalo ketverto turnyre. Nugalėtojas taip pat įgis teisę rungtis 2021-2022 m. sezono Nacionalinėje krepšinio lygoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.