EUROLYGA 2023

R. Kurtinaičio laukia kova ne tik dėl pergalės: rusai treneriui piešia juodžiausią scenarijų

Ties praraja Eurolygoje stovintis Maskvos srities „Chimki“ klubas turi šiokį tokį šansą atsitiesti – lietuvio Rimo Kurtinaičio vedamas klubas penktadienį išvykoje žais su prancūzų Vilerbano ASVEL ekipa, iš kurios įmanoma atimti itin svarbią rusų ekipai pergalę. „Chimki“, sužaidus turnyre 14 turų, savo sąskaitoje turi vos 2 laimėjimus ir yra visiška Eurolygos autsaiderė.

Rimas Kurtinaitis<br>bckhimki.com nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>bckhimki.com nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>bckhimki.com nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>bckhimki.com nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>V.Balkūno nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-12-18 15:28, atnaujinta 2020-12-18 20:09

Dėl nevykusio sezono tarptautinėje arenoje Rusijos klubo vadovai jau praėjusią savaitę ėmėsi tam tikrų reorganizacijos darbų – nors manyta, kad po sutriuškinimo nuo ALBA ekipos 80:100, darbo neteks pats strategas 60-metis R.Kurtinaitis, vadovybė atsisveikino su trimis jo padėjėjais – Robertu Kuncaičiu, Giedriumi Kurtinaičiu bei Evaldu Kandratavičiumi.

Tačiau nesėkmės „Chimki“ dėl šių pasikeitimų neprapuolė ir komanda Eurolygoje pakartojo nesėkmių šleifą – ir vėl turi penkis pralaimėjimus iš eilės.

Tokį patį blogą rezultatą ekipa rodė per pirmuosius penkis Eurolygos mačus, kai „Chimki“ dėl traumų nežaidė didžioji dalis lyderių bei keturi žaidėjai sirgo COVID-19.

Penktadienį Maskvos srities klubas turi šansą nutraukti pralaimėjimų kelią, įveikdami keturis laimėjimus turinčią ir šešioliktoje vietoje esančią Vilerbano komandą.

Tiesa, praėjusiame ture ASVEL ekipa sugebėjo palaužti Tel Avivo „Maccabi“ 84:81, o prieš tris turus sukūrė sensaciją, įveikdama Šarūno Jasikevičiaus vedamą „Barcelona“ 80:68.

Rusijos žiniasklaida samprotauja, kad ši dvikova R.Kurtinaičiui gali būti labai svarbi – pralaimėjimas gali išversti lietuvį iš posto, juolab, kad šios savaitės pradžioje „Chimki“ vadovybė R.Kurtinaičiui į pagalbininkus įsiūlė serbą Aleksandrą Trifunovičių.

53-ejų specialistas iš Serbijos gerai žinomas Lietuvos krepšinio aistruoliams, nes vadovavo tiek Vilniaus „Lietuvos ryto“, tiek ir Kauno „Žalgirio“ komandoms.

Prieš kurį laiką jis treniravo Aleksandrovaco „Igokea“ ekipą, bet jį sustabdė insultas. Dabar specialistas teigia esantis visiškai sveikas ir grįžta į darbus kupinas energijos.

Tad neoficialiai šnekama, kad blogėjant situacijai su pergalėmis „Chimki“ vairą perims A.Trifunovičius.

„ASVEL yra labai sunki visomis prasmėmis komanda. Fizinio pasirengimo prasme ji yra viena iš geriausių Eurolygoje, jei ne pati geriausia.

ASVEL žaidžia fizinį krepšinį su agresyvia gynyba ir tokiu pačiu puolimu, – apie būsimą mačą aiškino R.Kurtinaitis. – Jie turi aiškią poziciją – jei gali atakuoti krepšį penktą ar dešimtą sekundę, tą ir daro be jokių apmąstymų.

Jie naudojasi tuo šansu. Vienu žodžiu, tai labai pavojinga ekipa ir dvikova bus nepaprasta“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?