EUROLYGA 2023

NBA sugrįžta: tie patys favoritai, L. Dončičiaus galimybė, nauja jėga Rytuose ir nuvertinamas A. Karnišovas

Prieš porą mėnesių „Los Angeles Lakers“ komandai 17-ąjį titulą iškovojęs LeBronas Jamesas šį sezoną sieks jau penktojo savo asmeninio titulo ir mėgins padėti Kalifornijos ekipai tapti tituluočiausia NBA komanda istorijoje, jei aplenktų taip pat 17 sykių triumfavusią „Boston Celtics“.

L.Dončičius yra pagrindinis kandidatas tapti naudingiausiu žaidėju.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
L.Dončičius yra pagrindinis kandidatas tapti naudingiausiu žaidėju.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2020, 2:43 PM, atnaujinta Dec 22, 2020, 2:59 PM

NBA finale „Miami Heat“ ekipą 4:1 įveikę „Lakers“ tarpsezonio metu išsaugojo vieną didžiausių lygos žvaigždžių Anthony Davisą su kuriuo pratęsė kontraktą, į komandą atvyko Montrezlas Harrellas, Marcas Gasolis, Wesley Matthewsas, Alfonzo McKinnie ir Dennisas Schroderis.

Nors „Lakers“ ir nepavyko išsaugoti Dwighto Howardo ir Rajono Rondo, Los Andželo ekipos tikslai išlieka patys aukščiausi, o komanda atrodo dar galingesnė.

L.Jameso kariauna kaip ir praėjusiais, taip ir šiais metais išlieka favorite tapti NBA čempionais, o „Topsport“ vertina „Lakers“ šansus apginti titulą 25 proc.

Vakarų konferencijoje jiems iššūkį gali mesti „Los Angeles Clippers“, tačiau prognozuojama, jog NBA finale „Lakers“ susitiks su Kyrie Irvingo ir Kevino Duranto duetu bei „Brooklyn Nets“.

Būtent „Nets“ yra favoritė triumfuoti Rytų konferencijoje, o jos šansus ekspertai vertina 30 proc. Panašiai vertinami ir Giannio Antetokounmpo šansai pirmą kartą karjeroje prasibrauti į NBA finalą su „Milwaukee Bucks“. Už jų rikiuojasi praėjusio sezono Rytų konferencijos čempionė „Heat“ ir „Celtics“.

Ne itin gerų prognozių Rytuose sulaukė Artūro Karnišovo vadovaujama Čikagos „Bulls“ – ekspertai prognozuoja, jog „Bulls“ ir „Cleveland Cavaliers“ bus prasčiausios Rytų konferencijos komandos.

Vakaruose, be „Lakers“ ir „Clippers“, gerai vertinamos „Denver Nuggets“, „Golden State Warriors“ ir „Dallas Mavericks“ ekipos, tačiau šio trejeto šansai yra ryškiai mažesni negu Los Andželo ekipų.

„Mavericks“ superžvaigždė Luka Dončičius kur kas daugiau šansų turi laimėti reguliariojo sezono MVP negu žaisti finale jau šį sezoną. Būtent slovėnas yra laikomas favoritu tapti MVP – priklausomai nuo tada, kada pasibaigtų reguliarusis sezonas, L.Dončičius galėtų tapti jauniausiu visų laikų NBA MVP ir taip pralenkti rekordą 2011-aisiais pasiekusį Derricką Rose‘ą.

L.Dončičiaus galimybes lažybininkai vertina 20 proc., G.Antetokounmpo – 18 proc., L.Jameso – 15 proc. Prie favoritų taip pat priskiriami A.Davisas, Stephenas Curry, Jamesas Hardenas, K.Durantas, Kawhi Leonardas ir Jimmy Butleris.

Įvertintos ir lietuvių galimybės tapti reguliaraus sezono MVP. Domanto Saboni atsidūrė 32-oje vietoje pagal galimybes, jo šansai yra vertinami 0,5 proc., o J.Valančiūno galimybės vertinamos 0,1 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.