EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičius po vos laimėto taurės mačo pliekė save: „Neparuošiau komandos, atrodė, į pusfinalį nepateksime“

Katalonų „Barcelona“ ekipa penktadienį turėjo daug problemų Ispanijos taurės ketvirtfinalyje, kur vos ne vos po pratęsimo palaužė Malagos „Unicaja“. Vienos grėsmingiausios šio sezono ekipos treneris Šarūnas Jasikevičius po rungtynių neslėpė nepasitenkinimo tiek nepavykusia dvikova, tiek ir savimi.

 Šarūnas Jasikevičius.<br>Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius.<br>Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius.<br>Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-02-13 09:34, atnaujinta 2021-02-13 11:49

„Kaip treneris turiu prisiimti atsakomybę, nes neparuošiau komandos, kažką padariau blogai. Nors sakiau žaidėjams, kad paskutiniai jų rezultatai šiame turnyre nieko nereiškia, tačiau mano žodžių jie neišgirdo.  Išėjome su baime, be gynybos, be kontakto, ne dinamikos, o varžovai „Unicaja“ paprasčiausiai neturėjo, ko prarasti.

Darėme labai daug mentalinių klaidų, tuo tarpu varžovai žaidė puikiai ir jiems sekėsi. Turime būti sąžiningi, dažnais momentais atrodė, kad į pusfinalį nepateksime, šeštadienį nežaisime.

Tikimės per 24 valandas atgauti jėgas, išnagrinėti, ką darėme ne taip, ir pasiruošti fizinei kovai. Žinome, kad taip žaisdami šeštadienio pusfinalio nelaimėsime.

Turime kentėti. Su „Baskonia“ šį sezoną jau turėjome problemų ir turime būti pasirengę labai sunkiai dvikovai“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Penktadienį vykusios Ispanijos Karaliaus taurės ketvirtfinalio mače lietuvio treniruojama „Barcelona“ ekipa po pratęsimo 103:93 (15:29, 24:15, 21:21, 28:23, 15:5) įveikė Malagos „Unicaja“ krepšininkus ir žengė į turnyro pusfinalį.

Rungtynes tragiškai pradėję Š.Jasikevičiaus auklėtiniai dar pirmojo ketvirčio metu turėjo net dvidešimties taškų deficitą 9:29.

Į ankstyvą nokdauną pasiųsta „Barcelona“ varžovų pranašumą ėmė tirpdyti antrajame kėlinyje. Paskutinėmis ketvirtojo kėlinio sekundėmis „Barca“ pirmavo 88:86.

„Unicaja“ ekipai pavyko išlyginti rezultatą. Likus žaisti 0,4 sek. sudėtingą dvitaškį pataikęs Timas Abromaitis sulygino skaičius švieslentėje ir komandos keliavo į pratęsimą.

Pratęsimo pradžioje ir toliau vyko atkakli kova. Vis dėlto svarbiausiu metu šaltakraujiškiau sužaidusi „Barcelona“ šventė pergalę.

Iki šios dvikovos „Unicaja“ per 11 žaistų rungtynių buvo laimėjusi tik kartą.

Karaliaus taurės pusfinalyje „Barcelona“ susigrums su Roko Giedraičio ir Tado Sedekerskio atstovaujama „Baskonia“ ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.