EUROLYGA 2023

Virš „Grizzlies“ kaupiasi permainų debesys – akys krypsta į J. Valančiūną

Šiuo metu NBA Vakarų konferencijos dešimtoje vietoje besirikiuojanti Jono Valančiūno atstovaujama „Memphis Grizzlies“ komanda gali sulaukti permainingų vėjų.

J.Valančiūnas tapo „Wizards“ ekipos taikiniu.<br>Scanpix nuotr.
J.Valančiūnas tapo „Wizards“ ekipos taikiniu.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-01 19:02

Sunkiai sezoną pradėjusi „Washington Wizards“ ekipa po truputį gerina savo pozicijas Rytų konferencijoje, tačiau norint užkopti į atkrintamąsias varžybas Vašingtono klubui reikia pastiprinimo aukštaūgių gretose.

Pasak portalo nbaanalysis.net, „Wizards“ yra nusitaikiusi į Memfyje rungtyniaujantį 28-erių vidurio puolėją iš Lietuvos.

J.Valančiūnas šiame sezone vidutiniškai per rungtynes įmeta po 16,2 taško ir atkovoja po 11,3 kamuolio. Uteniškis taip pat krepšį atakuoja 55,3 proc. taiklumu.

Pabrėžiama, kad nors J.Valančiūnas nėra pats geriausias vidurio puolėjas NBA, tačiau jis pasižymi stabilumu ir praktiškai kiekvienuose rungtynėse sugeba surinkti dvigubą dviženklį.

Manoma, kad „Wizards“ už lietuvį mainuose teks pasiūlyti ne vieną krepšininką.

Kaip teigia šaltiniai, „Grizzlies“ už savo aukštaūgį norėtų šiuo metu traumuoto Thomaso Bryanto, Moritzo Wagnerio ir Jerome'o Robinsono.

Iki sezono pabaigos iš rikiuotės iškritęs T.Bryantas iki patirtos traumos vidutiniškai per rungtynes rinko po 14,3 taško, atkovojo po 6,1 kamuolio ir krepšį atakavo 64,8 proc. taiklumu. Šiuo metu krepšininkui yra 23-eji.

Negana to Memfio klubas už J.Valančiūną taip pat tikisi gauti du pirmojo rato šaukimus (2022 m. ir 2024 m.), o tai galėtų padėti suformuoti naują jaunimo branduolį aplink komandos lyderius Ja Morantą ir Jareną Jacksoną.

Šiuo metu su 13 pergalių „Wizards“ rikiuojasi Rytų konferencijos 13-oje pozicijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.