EUROLYGA 2023

„Juventus“ treneris Ž. Urbonas po mažojo LKL finalo nesėkmės: „Gerai špagavomės su Čanaku“

Lietuvos krepšinio lygoje startavo mažojo finalo serija, kurioje pirmą žingsnį link bronzinio trofėjaus dėjo Panevėžio „Lietkabelis“. Nenado Čanako auklėtiniai namuose 87:74 (14:21, 25:14, 23:25, 25:14) palaužė Utenos „Juventus“ krepšininkus. Serijoje iki trijų pergalių panevėžiečiai pirmauja 1:0.

„Juventus“ treneris Ž.Urbonas<br> G.Šiupario nuotr.
„Juventus“ treneris Ž.Urbonas<br> G.Šiupario nuotr.
„Juventus“ treneris Ž.Urbonas<br> G.Šiupario nuotr.
„Juventus“ treneris Ž.Urbonas<br> G.Šiupario nuotr.
 "Lietkabelio" treneris N.Čanakas.<br> G.Šiupario nuotr.
 "Lietkabelio" treneris N.Čanakas.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 1, 2021, 10:27 PM

„Juventus“ kabinosi į atlapus ir prieš lemiamą ketvirtį atsiliko vos 2 taškais – 60:62, tačiau po to leido šeimininkams spurtuoti 72:62 ir pralaimėjo.

„Laužėme laužėme rungtynes, kai galėjome išlyginti rezultatą prametėme baudos metimą, negalėjome peržengti to barjero psichologinio, tai du, tai keturi ar penki taškai skirtumo. Negaliu pykti dėl pačios gynybos, bet taip žioplai padaryti 24 klaidos, dar kai žinojome, kad iš jų pusės bus toks agresyvumas... Aišku, puolime gavome gal penkias pražangas. Nemanau, kad tiek buvo, bet tiek to.

Teisėjai gerai dirbo ir yra aukšto lygio, bet tikrai buvo to floppinimo arba tos vaidybos, kelių pražangų buvo galima nešvilpti. Aišku, kur Matulį pertrenkė, ten negerai atrodė, metimai ir pastūmimai metimo fazėje, man tie serbiški variantai nelabai gražūs yra.

Dar vienas žmogus mums iškrito (Vytautas Šulskis), dėl to esu karštas. Panevėžys buvo vertas pergalės, bet šį sezoną labai skaudžiai reaguoju į tokius kritimus ar sumušimus, per daug tokių dalykų šį sezoną“, – teigė „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas.

– Kas lėmė komandų bangavimą, kai vienu metu spurtuoja „Lietkabelis“, kitu – „Juventus“?

– Manau, kad šiandien su Čanaku mes gerai špagavomės, buvo įdomių dalykų. Iš jo pusės matėsi, kad bando mušti per vieną vietą, paimu minutę, bandau kažkuo atsakyti. Man patiko.

– Kas lems faktą, kad „Juventus“ išlygins seriją?

– Tikimės, kad Ginto Matulio nugarą atsuksime į vietą ir turėsime bent jau devynis tuos pačius žmones. Nematau to didelio pranašumo pas „Lietkabelį“

. Taip, jie šiandien laimėjo, buvo to verti ir reikia pasveikinti Panevėžį, bet su 24 klaidomis nebuvome kažkuo prastesni.

Mažinsime klaidas, žiūrėsime po centimetrą, kaip jų nedaryti. Keista, bet visą sezoną mažiname, prieš „Žalgirį“ padarome iki 12 klaidų ir po to vėl ateina 24. Bet toks jau darbas trenerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.