EUROLYGA 2023

G. Žibėnas po pralaimėjimo atidavė pagarbą sirgaliams ir teisėjams, bet nusivylė žaidėjų užsidegimu

Vilniaus „Rytas“ priešnuodžių Kauno „Žalgirio“ komandai nerado ir savo namų arenoje. Sostinės krepšininkai antrąsias finalo rungtynes pralaimėjo 92:70.

G.Žibėnas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
G.Žibėnas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2021, 8:27 PM

Po rungtynių „Ryto“ komandos treneris Giedrius Žibėnas neslėpė, kad ekipai tai labai sunkus pralaimėjimas bei akcentavo žaidėjų nuo suolo trūkumą.

„Labai sunkus pralaimėjimas turint tokį fanų palaikymą. Šiandien daug žaidėme po vieną, kažką norėjome įrodyti, o tai ne mūsų krepšinis ir žaisdami po vieną mes realiai pralaimėjome jas visas. Pradėjome ir vėl gerai ir aš to dažniausiai nesakau, bet privalau tai pasakyti šiandien – keli įėjimai nuo suolo šiandien buvo tragiški ir mums tai labai daug kainavo. Kai „Žalgiris“ pabėga, sugrįžti į rungtynes yra labai sunku. Ir, kai kurie žaidėjai įeina ir neįneša ugnies“, – po rungtynių spaudos konferencijoje kalbėjo G.Žibėnas.

Treneris akcentavo trūkumus dvejose ekipos pozicijose, kuriuose nesugebėjo prilygti kauniečiams – įžaidėjo bei sunkiojo krašto.

„(Ketvirtoje pozicijoje) baudžia šis pranašumas, bet ir pirmoje pozicijoje baudžia. Tai yra jautriausios mūsų vietos ir per ten baudžia. Bet mes turime dar vienas rungtynes ir rankų į viršų nekeliame“, – sakė jis.

G.Žibėnas pozityvo rado tik rungtynių teisėjų darbe bei fanų atsidavime. Būtent jie rungtynėse pasirodė su įspūdingais plakatais ir skandavo už vilniečius iki pat rungtynių pabaigos rezultatui švieslentėje rodant dviženklį atsilikimą. Visgi esant net ir tokiai atmosferai treneri pasigedo žaidėjų noro kovoti.

„Teisėjai šiandien dirbo fantastiškai. Sirgaliai ir teisėjai – vienintelis šiandienos pozityvas. Tai yra nesuprantama finalinėse rungtynėse, nes čia mes turime mėgautis, džiaugtis, kad čia esame ir naudotis kiekvienu šansu. Nei vienas nežinome kada bus mūsų kitas finalas ar kur būsime kitą sezoną. Jei ne finale, tai kur. Ta ugnelė turi būti kitokia. <..>Mes pralaimime 15-20 taškų, bet skanduotės tęsiasi. Mes jaučiame jų meilę. Mes norime atsidėkoti, bet šiandien tikrai turime jų atsiprašyti“, – sakė vyr. „Ryto treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.