EUROLYGA 2023

„Lietkabelis“ pervažiavo „Juventus“ ir išsiveržė mažojo finalo serijoje

Šeštadienį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) trečiosiose mažojo finalo rungtynėse Panevėžio „Lietkabelis“ namie 112:82 (22:15, 37:19, 28:24, 25:24) sutriuškino Utenos „Juventus ekipą ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė 2-1.

„Lietkabelis“ – „Juventus“.<br>G.Šiupario nuotr.
„Lietkabelis“ – „Juventus“.<br>G.Šiupario nuotr.
„Lietkabelis“ – „Juventus“.<br>G.Šiupario nuotr.
„Lietkabelis“ – „Juventus“.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 6, 2021, 7:19 PM, atnaujinta Jun 7, 2021, 12:15 PM

Šeimininkai rungtynes gerai pradėjo gynyboje ir po Mariaus Valinsko perimto kamuolio bei greitų taškų kitoje aikštės pusėje jau pirmavo 15:6.

Antrajame kėlinyje abi komandos ieškojo taškų iš po krepšio, tačiau tai geriau sekėsi panevėžiečiams. Po Panagiočio Kalaitzakio taiklaus vidutinio metimo jie jų pranašumas išaugo iki 41:26. Tačiau čia „Juventus“ problemos nesibaigė. Uteniškiai ir toliau klydo puolime, o savo aikštės pusėje nespėjo paskui savo varžovus todėl „Lietkabelio“ pranašumas tik augo. Likus 7 sek. dar du taškus įmetė Paulius Valinskas ir į didžiąją pertrauką keliavo pirmaudami net 59:34.

Antrojoje mačo pusėje Žydrūno Urbono auklėtiniams situacijos pakeisti nepavyko. Kol svečiai klydo, šeimininkai ir toliau lengvai rinko taškus ir persvara išaugo iki 33 taškų – 71:38.

Ketvirtajame kėlinyje „Lietkabelis“ sugebėjo net dar labiau padidinti persvarą.

Nei per likusį trečiojo kėlinio laiką, nei per paskutinį ketvirtį „Juventus“ nesugebėjo žymiai sumažinti deficito ir labai lengva pergale džiaugėsi Nenado Čanako auklėtiniai.

„Lietkabelio“ gretose taškais pasižymėjo visi ekipos krepšininkai.

Ketvirtosios mažojo finalo serijos rungtynės įvyks trečiadienį, birželio 9 d. Utenos daugiafunkciniame sporto centre. Pirmąsias rungtynes panevėžiečiai namie taip pat laimėjo užtikrintai – 87:74, tačiau antrosiose pergalę savo namų arenoje 85:74 pasiekė Utenos ekipa.

Pusfinalio serijose abi komandos pralaimėjimus patyrė sausu rezultatu 0:3: „Lietkabelis“ nusileido  Vilniaus „Rytui“, o uteniškiai – Kauno „Žalgirio“ komandai. 

„Lietkabelis“: Vytenis Lipkevičius ir Paulius Valinskas po 16, Dorde Gagičius 15, Gytis Masiulis 14, Gabrielius Maldūnas 11, Panagiotis Kalaitzakis ir Paulius Poška po 10.

„Juventus“: Mindaugas Kupšas 16, Martynas Gecevičius ir Marius Runkauskas po 12, Vytautas Šulskis 11, Vaidas Čepukaitis 10.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.