EUROLYGA 2023

Buvęs Š. Marčiulionio bendražygis NBA arenose Ch. Mullinas susitiko su studijas JAV pradėjusiu lietuvio sūnumi

Krepšinio legendos Šarūno Marčiulionio sūnus Augustas pradėjo ruoštis savo debiuto JAV studentų krepšinio lygos NCAA sezonui ir sulaukė ypatingo svečio.

 Augustas Marčiulionis ir Chrisas Mullinas.<br> Twitter nuotr.
 Augustas Marčiulionis ir Chrisas Mullinas.<br> Twitter nuotr.
Chrisas Mullinas ne kartą lankėsi Lietuvoje. <br>M.Kulbio nuotr.
Chrisas Mullinas ne kartą lankėsi Lietuvoje. <br>M.Kulbio nuotr.
Š.Marčiulionio sūnus Augustas išvyko į JAV.<br>R.Lukošiaus nuotr.
Š.Marčiulionio sūnus Augustas išvyko į JAV.<br>R.Lukošiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 8, 2021, 12:08 PM, atnaujinta Sep 8, 2021, 12:53 PM

Į „Saint Mary“ universiteto netoli San Francisko krepšinio komandos „Gaels“ treniruotę aplankyti naujoko iš Lietuvos atvyko buvusi NBA žvaigždė Chrisas Mullinas. Jis penkerius metus rungtyniavo vienoje komandoje su Š.Marčiulioniu nuo tada, kai šis pradėjo savo NBA karjerą „Golden State Warriors“ klube 1989-aisiais.

„Krepšinio grožis slypi ir tame, kad jis sujungia žmones iš viso pasaulio! Buvo nuostabu mūsų universitete matyti Chrisą Mulliną, kuris aplankė mūsų žaidėjus ir jo seno komandos draugo Šarūno Marčiulionio sūnų, naująjį „Gael’ą“ Augustą! Mūsų „Gael“ šeima vis auga“, – praėjusią savaitę paskelbė „Sant Mary’s Gael“ savo „Twitter“ paskyroje.

19 metų 193 cm ūgio įžaidėjas A.Marčiulionis po sezono Vilniaus „Ryto“ klube nusprendė tobulėti ir siekti profesionalo karjeros už Atlanto. Jis pasirinko studijas nedideliame privačiame „Saint Mary’s“ koledže Moragoje prie San Francisko įlankos.

Šio koledžo krepšinio komanda „Gaels“ žaidžia NCAA pirmajame divizione, Vakarų pakrantės konferencijoje (WCC) ir dažnai patenka į „Kovo beprotybės“ atkrintamąsias varžybas, kuriose varžosi dėl NCAA čempionų titulo.

„Šį universitetą pasirinkau dėl to, kad žinau, jog jie sugeba tobulinti gynėjus ir, aišku, dėl trenerio Randy Bennetto. Girdėjau daug gerų dalykų ne tik apie komandą bet visą universitetą. Žinau, kad čia bendruomenė artima ir draugiška, kas man svarbu, kadangi atvažiuoju iš nedidelės šalies“, – ESPN sakė A.Marčiulionis, vasarą praleidęs su Lietuvos jaunimo rinktine.

Jis neslėpė, kad priimti sprendimą dėl to, ar likti Europoje, ar keliauti į JAV, nebuvo lengva.

„Bet viduje jaučiau, kad jei nepasinaudosiu galimybe žaisti NCAA, paskui galbūt gailėsiuos, – sakė A.Marčiulionis. – Žinau, kad šį universitetą baigė australai Patty Millsas ir Matthew Dellavedova, kurie yra nuostabūs krepšininkai. Žinant šį faktą, tikiu, kad padariau tinkamą sprendimą, jog nusprendžiau mokytis ir žaisti krepšinį „Saint Mary“ universitete“.

Nors NCAA pirmamečiai dažnai trina atsarginių suolą, gali būti, kad A.Marčiulionis svarbų vaidmenį atliks jau pirmąjį savo sezoną. „Saint Mary’s Gaels“ šiemet bandys gerokai pagerinti savo pasirodymą, kadangi praėjusį sezoną WCC užėmė vos septintą vietą.

„Nesu iš tų, kurie kalba apie savo vietą komandoje dar net nepradėjus treniruotis su nauja komanda. Bet žinau, ką sugebu, ir pasistengsiu tai parodyti NCAA dėl trenerio R.Bennetto ir komandos“, – sakė A.Marčiulionis.

NCAA krepšinio sezonas prasidės tik lapkričio pabaigoje. Dabar laukia keli mėnesiai darbo sporto salėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.