EUROLYGA 2023

12 svarbiausių žaidėjų perėjimų tarp LKL komandų

Kauno „Žalgiris“ prieš naują sezoną neįsigijo nė vieno naujoko iš kitų Lietuvos klubų. Tuo tarpu migracija tarp kitų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandų, kaip ir kiekvieną tarpsezonį, buvo gana intensyvi. Trys dešimtys krepšininkų, tarp kurių yra ir lietuvių, ir užsieniečių, liko LKL pirmenybėse, bet po vasaros atostogų apsivilko kitokią aprangą.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
 Mindaugas Lukauskis.<br> G.Šiupario nuotr.
 Mindaugas Lukauskis.<br> G.Šiupario nuotr.
 Ž.Skučas<br> G.Šiupario nuotr.
 Ž.Skučas<br> G.Šiupario nuotr.
 Margiris Normantas<br> G.Šiupario nuotr.
 Margiris Normantas<br> G.Šiupario nuotr.
 Vaidas Kariniauskas<br>G.Šiupario nuotr.
 Vaidas Kariniauskas<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiausia po Lietuvos ekipas klajojantis krepšininkas yra V.Čepukaitis.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiausia po Lietuvos ekipas klajojantis krepšininkas yra V.Čepukaitis.<br>G.Šiupario nuotr.
Mindaugas Lukauskis<br> G.Šiupario nuotr.
Mindaugas Lukauskis<br> G.Šiupario nuotr.
R. Gustys<br>LKL/BNS nuotr.
R. Gustys<br>LKL/BNS nuotr.
Žygimantas Skučas<br>G.Šiupario nuotr.
Žygimantas Skučas<br>G.Šiupario nuotr.
 Margiris Normantas ir Arnas Butkevičius.<br>rytas.lt nuotr.
 Margiris Normantas ir Arnas Butkevičius.<br>rytas.lt nuotr.
V.Kariniauskas.<br>Sostinės klubo nuotr.
V.Kariniauskas.<br>Sostinės klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

2021-09-18 11:40

Svarbiausi perėjimai tarp LKL komandų

Vaidas Kariniauskas (iš „Juventus“ į „Rytą“)

Prieš dešimtmetį Vaidas Kariniauskas buvo laikomas vienu perspektyviausių Lietuvos krepšininkų, tačiau jo karjera įstrigo. Gynėjas kelis sezonus praleido silpnose lygose (Graikijos antrojoje, Rumunijos) ir nebedomino stipriausių Lietuvos klubų. Vis dėlto „Žalgirio“ krepšinio mokykloje išugdytas alytiškis sugebėjo atsispirti ir praėjęs sezonas buvo kone geriausias jo karjeroje.

Iš pradžių V.Kariniauskas pasižymėjo „Nevėžyje“, kuriame pelnydavo 18,6 taško ir atlikdavo 7 rezultatyvius perdavimus, o lapkritį perėjo į „Juventus“, kuriame įmesdavo 15,7 taško ir atlikdavo 5,7 rezultatyvaus perdavimo.

27 metų gynėjas tapo rezultatyviausiu LKL žaidėju (vid. 16,6 tšk. sudėjus abiejuose klubuose žaistas rungtynes), buvo trečias pagal rezultatyvius perdavimus, vėl sulaukė kvietimo į Lietuvos rinktinę, bet dėl pavasarį patirtos riešo traumos negalėjo atvykti į nacionalinės komandos stovyklą prieš olimpinės atrankos turnyrą.

Praėjusį sezoną tuometinis „Juventus“ įžaidėjas buvo vienas naudingiausių LKL krepšininkų, o vasarą perėjo į „Rytą“, kuriame bandys įrodyti, jog karjeros viršūnės dar nepasiekė.

Margiris Normantas (iš „Lietkabelio“ į „Rytą“)

Margiris Normantas keturis sezonus beldėsi į „Ryto“ duris, tačiau 2015-2019 metais arba būdavo išsiunčiamas į NKL žaidusią dublerių komandą, arba skolinamas silpnesnei LKL komandai.

Vilnietis atsiskleidė tik išvykęs iš gimtojo miesto ir užpernai pradėjęs žaisti „Lietkabelyje“.

Tiesa, pirmasis sezonas Panevėžyje nebuvo pribloškiantis (vid. 6,5 taško), bet praėjusį sezoną M.Normantas asmeninį rezultatyvumo vidurkį pakėlė beveik dukart, pelnydavo 12,3 taško, atlikdavo 3,5 rezultatyvaus perdavimo, užėmė pirmąją vietą pagal perimtus kamuolius (vid. 1,9) ir pavasarį atsiėmė didžiausią pažangą padariusio LKL krepšininko prizą.

24 metų M.Normantas padarė įspūdį ir „Ryto“ vadovybei. Jis sulaukė kvietimo grįžti į Vilniaus komandą, kurioje turėtų atlikti nepalyginamai svarbesnį vaidmenį negu prieš kelis sezonus.

Emmanuelis Lecomte‘as (iš „Prienų“ į „Jonavą“)

Prieš kelerius metus didžiausia Belgijos krepšinio viltimi vadintas, bet tik nedidelę lūkesčių dalį pateisinęs Emmanuelis Lecomte‘as į Lietuvą atvyko praėjusio sezono pabaigoje, tačiau vos ne iškart tapo „Prienų“ žaidimo ašimi.

Greitas ir landus įžaidėjas LKL pirmenybėse pelnydavo 14,9 taško bei atlikdavo 5,1 rezultatyvaus perdavimo, o į asmeninės statistikos lyderių dešimtukus nepateko tik dėl to, kad žaidė per mažai rungtynių.

Vasarą E.Lecomte‘o pėdsakai pasimetė, bet likus kelioms dienoms iki naujo sezono pradžios, buvo paskelbta, kad 26 metų belgas ketina vėl žaisti Lietuvoje. Sutartis su juo yra ko gero didžiausias „Jonavos“ tarpsezonio laimėjimas.

Žygimantas Skučas (iš „Juventus“ į „Pieno Žvaigždes“)

Jeigu būtų įmanoma nustyati koeficientą, parodantį krepšininko gaunamo dėmesio ir jo meistriškumo santykį, Žygimantas Skučas pagal jį veikiausiai užimtų pirmąją vietą. Nors šio puolėjo meistriškumas, LKL mastais, yra aukštas, apie jį dažniau kalbama dėl nuolatinių konfliktų, į kuriuos jis įsivelia per LKL rungtynes.

Šį sezoną stiprių nervų, atsispiriant smulkioms Ž.Skučo provokacijoms, reikės „Pieno Žvaigždžių“ varžovams.

Į Pasvalio komandą 29 metų puolėjas perėjo iš „Juventus“, kuriam atstovaudamas praėjusį sezoną pelnydavo 12,2 taško ir atkovodavo 4 kamuolius.

Įdomu, kad Ž.Skučo rezultatyvumo vidurkis LKL pirmenybėse aukštesnis buvo tik debiutinį 2012-2013 metų sezoną, kuriame jis žaidė Kauno „LSU-Baltuose“ ir rinkdavo 14,2 taško.

Ž.Skučas sutartį su Pasvalio klubu sudarė jau trečią kartą. Tuos pačius marškinėlius kaunietis vilkėjo 2014-2016 ir 2018-2019 metais.

Mindaugas Lukauskis (iš „Šiaulių“ į „Dzūkiją“)

Mindaugas Lukauskis gerina ilgaamžiškumo rekordus. Nors puolėjui jau 42-eji, jis negalvoja apie karjeros pabaigą ir šiais metais sudarė sutartį su „Dzūkija“, kurioje suvienijo pajėgas su kitu veteranu 36-erių Artūru Jomantu.

Jei nebus jokių nemalonių staigmenų, sezono viduryje M.Lukauskis aikštėje pažymės įspūdingą sukaktį. Panevėžietis LKL pirmenybėse atstovaudamas gimtojo miesto komandai debiutavo prieš beveik 25 metus – 1997 metų sausio 31 dieną.

Stipriausioje šalies lygoje veteranas pradeda 22-ąjį sezoną (2009-2013 m. jis keturis sezonus žaidė užsienio klubuose).

Kad M.Lukauskis gali būti labai naudingas, praėjusį sezoną įsitikino „Šiaulių“ treneriai ir sirgaliai. Žaisdamas Šiaulių komandoje lygos senbuvis pelnydavo 8,9 taško ir atlikdavo 3,6 rezultatyvaus perdavimo.

Kasparas Bėrzinis (iš „Šiaulių“ į „Lietkabelį“)

Ilgametis Latvijos rinktinės krepšininkas Kasparas Bėrzinis daug sezonų žaidė Ispanijos ir Rusijos klubuose, o prieš kelis mėnesius pagaliau atrado Lietuvą. Gruodžio pabaigoje patyrusį puolėją pakvietė „Šiauliai“, kuriems atstovaudamas latvis LKL pirmenybėse pelnydavo 11,7 taško ir atkovodavo 4,7 kamuolio.

Nors „Lietkabelis“ kelia aukštesnius tikslus, Panevėžio klubo vadovų neišgąsdino K.Bėrzinio amžius ir jie pakvietė sėkmingai LKL varžybose debiutavusį latvį į savo gretas.

Vytenis Čižauskas (iš „Dzūkijos“ į „Nevėžį“)

2009 metų pavasarį LKL debiutavęs Vytenis Čižauskas tai iškeliauja į užsienį, tai grįžta į Lietuvą, bet jau ilgai nežaidė gimtojoje šalyje du sezonus paeiliui. Šiais metais gynėjas sulaužė savo nerašytą taisyklę ir perėjo iš vienos LKL komandos į kitą.

Praėjusio sezono pabaigoje V.Čižauskas grįžo iš Lenkijos, kur atstovaudamas „Dąbrowa“ komandai pelnydavo 8,6 taško, ir balandžio mėnesį žymiai sustiprino „Dzūkiją“. Jis LKL pirmenybėse žaidė tik 9 rungtynes ir per jas pelnydavo 13,3 taško bei atlikdavo 4,1 rezultatyvaus perdavimo.

Šį sezoną 29 metų kaišiadorietis yra „Nevėžio“ narys.

Julius Jucikas (iš „Nevėžio“ į „Neptūną“)

Julius Jucikas pernai patyrė nemažą išgąstį ir išgasdino aplinkinius, kai jam kilo komplikacijų susirgus COVID-19. Žiniasklaidą tuomet netgi apskriejo pranašimai, kad tvirto stoto aukštaūgio karjera gali būti baigta.

Laimei, blogiausios prognozės nepasitvirtino ir kovo pabaigoje keturis mėnesius nežaidęs J.Jucikas grįžo į aikštę. Tiesa, krepšininkui neliko vietos Utenos komandoje, kurioje jis 2020 metų rudenį sėkmingai pradėjo sezoną ir pelnydavo 11,4 taško. Užtat J.Juciką džiaugsmingai priėmė „Nevėžis“. Pavasarį žaisdamas Kėdainių komandoje šilutiškis įmesdavo 8,9 taško ir atkovodavo 4,6 kamuolio.

Prieš naują sezoną 31 metų J.Jucikas persikėlė arčiau namų. Dabar jis yra „Neptūno“ žaidėjas.

Rokas Gustys (iš „Ryto“ į „Juventus“)

Rokas Gustys buvo vienas didžiausių dėl pandemijos nutraukto 2019-2020 metų sezono atradimų. LKL debiutavęs aukštaūgis tuomet puikiai įsiliejo į „Šiaulių“ komandą ir pelnydavo 11,3 taško bei atkovodavo 6,5 kamuolio.

Pernai jį pakvietė „Rytas“, tačiau vidurio puolėjo sezoną sugriovė lapkričio mėnesį patirta sunki peties trauma.

Vilniaus komandoje R.Gustys per praėjusias LKL pirmenybes žaidė tik 9 rungtynes. Jis pelnydavo 6,6 taško ir atkovodavo 3,6 kamuolio.

Nors pernai „Rytas“ sudarė su R.Gusčiu trijų sezonų sutartį, Vilniaus klubo vadovybė jam antro šanso nesuteikė. 27 metų aukštaūgis šį sezoną bandys atsigauti žaisdamas „Juventus“ komandoje.

Giedrius Staniulis (iš „Dzūkijos“ į „Šiaulius“)

Nors Giedriui Staniuliui jau 30 metų, jis LKL pirmenybėse žaidė gana nedaug ir nemažą karjeros dalį praleido NKL bei Prancūzijos trečiojoje lygoje.

Kad yra vertas rungtyniauti stipriausioje Lietuvos krepšinio pakopoje, vidurio puolėjas patvirtino praėjusį sezoną, kurį taip pat pradėjo ne LKL, bet NKL žaidusioje „Jonavoje“. Trumpai atstovaudamas jonaviečiams, G.Staniulis rinkdavo 17,5 taško bei 10,3 atkovoto kamuolio ir greitai buvo pakviestas į „Dzūkiją“.

LKL pirmenybėse varžovai buvo galingesni, bet G.Staniulis ir šiame turnyre žaidė solidžiai: užėmė dešimtąją vietą pagal rezultatyvumą (vid. 13,5 tšk.) ir antrąją vietą pagal atkovotus kamuolius (7,6).

Šiais metais G.Staniulis gavo darbą kitoje LKL komandoje „Šiauliuose“.

Vaidas Čepukaitis (iš „Juventus“ į „Dzūkiją“)

Vaido Čepukaičio pavardė patektų į svarbiausių perėjimų sąrašą, net jei šio krepšininko vidurkis būtų mikroskopinis. Vidurio puolėjas vertas dėmesio vien dėl to, kad LKL komandas keičia dažniau nei po kartą per sezoną.

V.Čepukaitis karjerą LKL pirmenybėse pradėjo 2009 metų rudenį Kauno „Aisčiuose“, niekada nebuvo išvykęs į užsienį, nė viename klube nežaidė du sezonus paeiliui ir komandas keitė 14 kartų, skaičiuojant prieš šį sezoną įvykusį perėjimą į „Dzūkiją“. 32 metų alytiškis sutartį su gimtojo miesto klubu sudarė pirmą kartą.

Praėjusį sezoną V.Čepukaitis pradėjo „Nevėžyje“, kuriame pelnydavo 8,8 taško ir atkovodavo 6,3 kamuolio. Sausio mėnesį jis perėjo į „Juventus“, kuriame statistika buvo blogesnė – 5,9 taško ir 4,2 atkovoto kamuolio.

Erikas Venskus (iš „Lietkabelio“ į „Prienus“)

Prieš kelis sezonus „Žalgirio“ dubleriuose žaidęs Erikas Venskus štampavo dvigubus dviženklius NKL pirmenybėse. Tačiau šio puolėjo perėjimas į aukštesnį lygį nėra sklandus. Iš pradžių jam nepavyko įsitvirtinti „Žalgirio“ pagrindinėje komandoje, o praėjusį sezoną E.Venskui per aukštas buvo ir „Lietkabelio“ lygis. Žaisdamas Panevėžio komandoje biržiškis pelnydavo tik 3,1 taško.

Dukart LKL čempionu tapęs E.Venskus vis dar yra jaunas žaidėjas, ieškantis komandos, kuri jam galėtų tapti karjeros tramplinu. Galbūt tokia komanda bus šiais metais sutartį su E.Venskumi sudarę „Prienai“.

Krepšininkai, prieš šį sezoną atvykę iš kitų LKL klubų

„Žalgiris“: -

„Rytas“: V.Kariniauskas („Juventus“), M.Normantas („Lietkabelis“), M.Pacevičius („Prienai“).

„Lietkabelis“: K.Žemaitis („Dzūkija“), K.Bėrzinis („Šiauliai“), K.Giedraitis („Pieno Žvaigždės“), G.Vasiliauskas („Nevėžis“).

„Juventus“: R.Gustys („Rytas“), T.Lekūnas („Pieno Žvaigždės“), N.Giga („Neptūnas“).

„Prienai“: R.Ivanauskas („Rytas“), E.Venskus („Lietkabelis“), G.Stankevičius („Neptūnas“).

„Neptūnas“: J.Jucikas („Nevėžis“), E.Želionis („Pieno Žvaigždės“).

„Šiauliai“: G.Staniulis („Dzūkija“).

„Pieno Žvaigždės“: Ž.Skučas („Juventus“), S.Jarumbauskas („Prienai“), P.Danisevičius („Dzūkija“).

„Dzūkija“: V.Čepukaitis („Juventus“), M.Lukauskis („Šiauliai“), J.Furmanavičius („Šiauliai“), M.Pocevičius („Nevėžis“).

„Nevėžis“: V.Čižauskas („Dzūkija“), M.Jucikas („Dzūkija“), M.Valinskas („Lietkabelis“), P.Murauskas („Žalgiris“).

„Jonava“: E.Lecomte‘as („Prienai“), E.Šaulys („Neptūnas“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.