EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: prieštaringas A. Gudaičio bei D. Motiejūno vakaras ir vienas metimas iki nemalonaus rekordo

Donatas Motiejūnas, Artūras Gudaitis ir Mindaugas Kuzminskas penktadienį šventė įspūdingas „Monaco“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“ komandų pergales, bet prie jų prisidėjo tik keliais taškais. Rezultatyviausiai tarp lietuvių Eurolygos septintajame ture žaidė Lukas Lekavičius ir Artūras Milaknis, tačiau jų taškai nepaguodė Stambule žiauriai sutriuškinto „Žalgirio“.

 Artūras Gudaitis, Edgaras Ulanovas, Donatas Motiejūnas.<br> lrytas.lt montažas.
 Artūras Gudaitis, Edgaras Ulanovas, Donatas Motiejūnas.<br> lrytas.lt montažas.
 Donatas Motiejūnas.<br> Manuel Vitali/As Monaco Basket twitter nuotr.
 Donatas Motiejūnas.<br> Manuel Vitali/As Monaco Basket twitter nuotr.
Kauniečiai buvo sumindyti Stambule.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai buvo sumindyti Stambule.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai buvo sumindyti Stambule.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai buvo sumindyti Stambule.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai buvo sumindyti Stambule.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai buvo sumindyti Stambule.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai buvo sumindyti Stambule.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai buvo sumindyti Stambule.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai buvo sumindyti Stambule.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai buvo sumindyti Stambule.<br>Zalgiris.lt nuotr.
 Lietuvių pasirodymai Eurolygoje.<br> lrytas.lt nuotr.
 Lietuvių pasirodymai Eurolygoje.<br> lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Oct 30, 2021, 1:21 PM

Artūras Gudaitis

„Zenit“ starto penketo vidurio puolėjas jau 5-ąją min. prasižengė antrą kartą (iki tol pelnė 1 tašką) ir turėjo ilgokai pasėdėti ant suolo. Jis į aikštę grįžo, kai komanda jau buvo įsibėgėjusi, ir prisidėjo prie lemiamo spurto. A.Gudaitis žaidė laisvai, lengvai atsidengdavo, bet dėl greitai gautos trečiosios pražangos aikštėje praleido nedaug laiko.

A.Gudaitis žaidė 17,5 min., pelnė 8 taškus (3/4 dvitaškių, 2/3 baudų), atkovojo 2 kamuolius, išprovokavo 3 pražangas ir prasižengė 4 kartus.

„Zenit“ savo aikštėje 83:54 sutriuškino „Baskonia“ komandą, žaidusią be traumuoto R.Giedraičio. Sankt Peterburgo komanda 14-ąją min. atsiliko 21:30, bet po to tarpsnį iki pertraukos laimėjo 24:0! Po pertraukos antro krepšio irgi beveik nereikėjo.

Donatas Motiejūnas

Vidurio puolėjas rungtynių pradžioje nesutrukdė varžovams šeimininkauti „Monaco“ baudos aikštelėje (CSKA tris pirmąsias rezultatyvias atakas baigė dėjimais, kitas dvi – metimais iš po krepšio). Atsirevanšuoti kitoje aikštės pusėje D.Motiejūnui nepavyko – jis vienintelį dvitaškį pataikė 35-ąją min. Vis dėlto gindamasis lietuvis išvadas padarė daug anksčiau. Antrajame kėlinyje jis nebeleido varžovams kišti nosį į „Monaco“ baudos aikštelę. D.Motiejūnas blokavo du metimus ir atliko daug naudingų veiksmų, kurių neatspindi protokolas: vertė varžovus mesti iš sunkių padėčių, atlikti blogą perdavimą ar sužingsniuoti.

D.Motiejūnas žaidė 19 min., pelnė 3 taškus (1/3 dvitaškių, 1/2 baudų) ir atkovojo 4 kamuolius.

Du veidus parodęs „Monaco“ (4-3) namie nugalėjo CSKA (4-3) klubą 97:80. Monako krepšininkai antrojo kėlinio pradžioje atsiliko 21 taško skirtumu, bet dar prieš pertrauką pradėjo vytis, o nuo trečiojo kėlinio atrodė, kad varžovų aikštėje net nėra. CSKA žaidė be traumuoto M.Grigonio.

Artūras Milaknis

7-ąją min. į aikštę įleistas „Žalgirio“ metikas pirmajame kėlinyje per trumpą tarpsnį pataikė tris sudėtingus tritaškius. Jis nepabūgo atakuoti iš sunkių padėčių, bet, kaip ir per kitas rungtynes, jau nuo antrojo kėlinio A.Milaknio ranka nebebuvo pakankamai tvirta ir kitoje mačo dalyje jis asmeninę sąskaitą pildė lėčiau nei rungtynių pradžioje.

A.Milaknis žaidė 25 min., pelnė 14 taškų (0/3 dvitaškių, 4/8 tritaškių, 2/2 baudų).

„Žalgiris“ (0-7) išvykoje pralaimėjo Eurolygos čempiono vardą ginančiam „Anadolu Efes“ (2-5) klubui 60:94. Kauniečiai jau pirmajame kėlinyje atsiliko dviženkliu skirtumu 8:20 ir varžovams jokių problemų nesukūrė.

Paulius Jankūnas

Pirmojo kėlinio priešpaskutinę minutę į aikštę įėjęs puolėjas iki pertraukos beveik nepasinaudojo patirties pranašumu. Vis dėlto veteranas neprarado ūpo kovoti net „Žalgiriui“ atsiliekant milžinišku skirtumu. Jis davė keletą pamokų ir varžovams, ir komandos draugams.

P.Jankūnas žaidė 15 min., pelnė 9 taškus (3/5 dvitaškių, 1/2 tritaškių) ir atkovojo 4 kamuolius. Puolėjas pataikė pirmą tritaškį šį sezoną (po 5 nesėkmingų bandymų). Beje, pernai sezono pradžioje P.Jankūnas nepataikė 10 iš eilės tolimų metimų ir krepšį atrišo tik vienuoliktuoju bandymu.

Lukas Lekavičius

Gynėjas 4-ąją min. pakeitė M.Kalnietį. Varžovai netrukdė L.Lekavičiui siausti, tačiau nutraukė jo ryšius su komandos draugais. Dėl to žalgirietis, ypač po pertraukos, dažniausiai stengdavosi viską atlikti individualiais veiksmais, kurie neretai būdavo sėkmingi. Pirmajame kėlinyje L.Lekavičiui daug problemų sukūrė jo dengtas Sh.Larkinas kuriam Kauno komandos gynėjas nesutrukdė užmegzti „Anadolu Efes“ atakas.

L.Lekavičius žaidė 25 min., pelnė 14 taškų (2/6 dvitaškių, 3/6 tritaškių, 1/2 baudų) ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Mantas Kalnietis

M.Kalnietis buvo vienintelis lietuvis „Žalgirio“ starto penkete. Pirmoje rungtynių pusėje gynėjas gerai sąveikavo su priekinės linijos žaidėjais, bet jie ne visada sugebėdavo įmesti iš gerų padėčių. Savo ruožtu gerai atsidengdavęs M.Kalnietis ir pats dukart nepataikė iš trijų taškų zonos būdamas visai laisvas. Po pertraukos subyrėjus paskutiniams kauniečių komandinio puolimo likučiams, dingo ir M.Kalniečio ryšiai su aukštaūgiais.

Jis žaidė beveik 16 min., pelnė 2 taškus (0/2 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 2/2 baudų) ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Rokas Jokubaitis

R.Jokubaitis jau 4-ąją min. pakeitė rungtynių pradžioje dažnai klydusį N.Kalathį. Lietuvis žaidė labai aktyviai, ėmėsi iniciatyvos ir pirmajame kėlinyje atliko daugiausiai metimų tarp „Barça“ žaidėjų. Jis du prasiveržimus pabaigė taikliais dvitaškiai, bet klysdavo dažniau negu kurdavo taškus. Po to R.Jokubaitis trumpai žaidė tik trečiojo ir ketvirtojo kėlinių pabaigoje.

„Mėlynų-granatinių“ gynėjas žaidė 8 min. ir pelnė 4 taškus (2/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio).

„Barcelona“ (6-1), išvykoje žaidusi su „Makabi“ (5-2), jau pirmajame kėlinyje atsiliko 18:31, per kitus kėlinius varžovams nesukėlė jokios realios grėsmės (skirtumas nė karto nebuvo vienženklis) ir patyrė pirmąjį pralaimėjimą 68:85.

Marekas Blaževičius

Priešpaskutinę pirmo kėlinio minutę į aikštę įėjęs M.Blaževičius varžovų aukštaūgiams neprilygo. Jam sunkiai sekėsi stumdytis baudos aikštelėse net tada, kai „Žalgiris“ atsiliko dideliu skirtumu.

M.Blaževičius žaidė 12,5 min., pelnė 2 taškus (1/2 dvitaškių) ir atkovojo 4 kamuolius.

Mindaugas Kuzminskas

„Zenit“ treneris X.Pascualis puolėją į aikštę įleido, kai nugalėtojai jau buvo aiškūs – trečiojo kėlinio pabaigoje. Tačiau M.Kuzminskas nepasinaudojo gera galimybe pagerinti asmeninę statistiką.

Jis žaidė 9,5 min. ir pelnė 3 taškus (0/2 dvitaškių, 1/2 tritaškių).

Tadas Sedekerskis

„Baskonia“ puolėjas į aikštę buvo įleistas priešpaskutinę pirmojo kėlinio minutę. Jam dažniausiai nepavykdavo tiksliai užsiimti padėties, todėl jis neturėjo progų mesti, o Vitorijos komandos baudos aikštelėje varžovai darė, ką norėjo.

T.Sedekerskis žaidė 23,5 min., nė karto nemetė į krepšį ir atkovojo 3 kamuolius.

Karolis Lukošiūnas

Gynėjas į aikštę buvo įleistas paskutinę trečiojo kėlinio minutę, „Žalgiriui“ atsiliekant 25 taškais. Jis žaidė beveik 6 min. ir taškų nepelnė (0/1 tritaškio).

K.Lukošiūnas šį sezoną žaidė ketveriose rungtynėse, per jas aikštėje praleido 15 min., triskart metė į krepšį, bet dar nepelnė nė taško.

Edgaras Ulanovas

Puolėjas pirmą kartą šį sezoną nepateko į „Žalgirio“ starto penketą ir į aikštę buvo įleistas pirmojo kėlinio viduryje. Jis žaidė pasyviai, o gavęs kamuolį nežinodavo, ką su juo daryti.

E.Ulanovas per 14 min. nepelnė nė taško (0/1 dvitaškio) ir atkovojo 3 kamuolius.

Savaitės skaičiai

2

Paskutinę vietą užimantis „Žalgiris“ nuo priešpaskutinės komandos atsilieka 2 taškais. „Žalgirio“ sąskaitoje pergalių nėra, o po du kartus laimėjo net penkios komandos: „Anadolu Efes“, „Fenerbahçe“, „Panathinaikos“, „Crvena Zvezda“ ir ALBA.

Būtent ALBA bus kita „Žalgirio“ varžovė. Rungtynės vyks lapkričio 5 dieną Kaune.

34

„Žalgiris“ penktadienį pralaimėjo „Anadolu Efes“ komandai 34 taškų skirtumu. Iki nepageidaujamo rekordo trūko vieno taiklaus tolimo varžovų metimo. „Žalgirio“ didžiausio pralaimėjimo šiuolaikinėje Eurolygoje rekordas yra 36 taškai. Kauniečiai tokiu skirtumu pralaimėjo dukart: 2001 metais – Bolonijos „Virtus“ 54:90 ir 2014 metais – Madrido „Real“ 72:108.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.