EUROLYGA 2023

Lietuvoje žaidusio krepšininko šeimos gelbėjimo operacijoje – „Nevėžio“ klubo vadovas: pats parvežė nuo karo bėgusius vaikus

Po dvi paras trukusios sunkios kelionės Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ ekipos sporto direktorius Virginijus Bulotas kartu su nuo karo bėgusiais vaikais bei moterimis saugiai pasiekė namus.

V.Bulotas (dešinėje) nuo karo grėsmės gelbėjo V.Markoveckio (kairėje, viršuje) šeimą.<br>Lrytas.lt/NKL/AFP/Scanpix nuotr. koliažas.
V.Bulotas (dešinėje) nuo karo grėsmės gelbėjo V.Markoveckio (kairėje, viršuje) šeimą.<br>Lrytas.lt/NKL/AFP/Scanpix nuotr. koliažas.
V.Markoveckis (baltais marškinėliais).<br>NKL nuotr.
V.Markoveckis (baltais marškinėliais).<br>NKL nuotr.
V.Bulotas (kairėje).<br>G.Šiupario nuotr.
V.Bulotas (kairėje).<br>G.Šiupario nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V.Markoveckis.<br>MKL nuotr.
V.Markoveckis.<br>MKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 26, 2022, 4:05 PM, atnaujinta Feb 28, 2022, 10:44 AM

Nors V.Bulotas didžiąją dalį savo gyvenimo paaukojo ir vis dar aukoja krepšiniui, tačiau šiuo metu oranžinio kamuolio reikalai buvo pastumti į šoną.

Ukrainoje vykstančio karo metu į Rusijos kariuomenės bombardavimo sūkurį praeityje Lietuvoje (Nacionalinėje krepšinio lygoje) žaidusio Vladimiro Markoveckio šeima.

Sukrėstas žinios vienas iš Kėdainių ekipos vadovų nustūmė visus reikalus į šoną ir ėmėsi iniciatyvos. V.Bulotas pats nuo karo drebinamos Ukrainos pasienio ruožo parsivežė šiuo metu JAV esančio kepšininko mamą, seserį bei dar kelis nuo karo bėgančius vaikus.

„Į Lietuvą sugrįžome šeštadienio rytą. Kartu buvo krepšininko V.Markoveckio, kuris šiuo metu žaidžia NCAA, mama, sesuo ir dar keli vaikučiai. Vaikų tėčiai šiuo metu yra karo prievolininkai.

Paskambinau ir pasidomėjau, kokia yra situacija, nes vos nuo kelių kilometrų iki jų namų buvo bombarduojamas oro uostas.

Pasitarėme su šeima ir nusprendėme, kad reikia vežti tuos vaikus kuo greičiau iš karo zonos.

Jie išvažiavo prie sienos, aš taip pat pajudėjau sienos link. Man išvykus iš Lietuvos pavyko pirmiau pasiekti pasienį nei jiems kirsti sieną. Laimei, grįžome saugiai ir dabar esame Lietuvoje“, – portalui lrytas.lt situaciją komentavo V.Bulotas.

Kėdainių ekipos sporto direktorius teigė, kad kelionėje su rimtesnėmis problemomis nesusidūrė. Krepšinio specialistas taip pat nušvietė padėtį nuo Lenkijos bei Ukrainos pasienio.

„Važiavimas vyko dvi paras, įskaitant važiavimą į abi puses. Važiuojant nuo Lenkijos pusės kamščiai nebuvo dideli, tačiau nuo Ukrainos – automobilių eilė kur kas didesnė.

Kamščiai ten tęsiasi apie 25 kilometrus. Visi žmonės juose nori kuo greičiau evakuotis iš Ukrainos“, – komentavo garsus krepšinio agentas.

Pasak „Nevėžio-Optibet“ ekipos sporto direktoriaus, į Lietuvą atgabentos moterys bei vaikai šiuo metu yra apsistoję pas jį namuose.

Vieną gelbėjimo operaciją jau sėkmingai atlikęs V.Bulotas nežada sustoti – planuoja dar kartą vykti Lenkijos-Ukrainos pasienį gelbėti nuo karo bėgančių vaikų.

Krepšinio specialisto iniciatyvą palaiko ir kiti Kėdainių ekipos nariai, kurie taip pat žada prisidėti gelbstint ukrainiečius.

„Šiuo metu į Lietuvą atvykusi šeimyna yra pas mane. Paramą išreiškė ir kiti Kėdainių komandos atstovai – jie pasiruošę padėti ir priimti nuo karo bėgančius žmones.

Planuojame dar kartą važiuoti pasienio link ir į Lietuvą parsivežti daugiau vaikų“, – apie ateities planus kalbėjo V.Bulotas.

Bendrai kalbėdamas apie šiuo metu prasidėjusį karą krepšinio specialistas neslėpė apmaudo ir išreiškė viltį, kad kraujo praliejimas būtų nutrauktas kuo greičiau.

„Reikia tikėtis geriausio, kad tiems, kuriems nušoko protas, viskas atsistatys ir šis košmaras pasibaigs. Esame su viltimi – vaikų tėčiai liko kariauti“, – kalbėjo „Nevėžio-Optibet“ sporto direktorius.

Ketvirtadienio ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui leidus pradėti karą į Ukrainą įsiveržė rusų pajėgos.

Rusijos invazija į Ukrainą jau pareikalavo karių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir paskelbė, kad imsis griežčiausių priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.