EUROLYGA

D. Motiejūnas Graikijos pragaro nebijo: „Kodėl nepatekus į finalinį ketvertą?

Po ilgos pertraukos į Eurolygą sugrįžusi Donato Motiejūno atstovaujama „Monaco“ ekipa tą padarė su trenksmu – Monako kunigaikštystės klubas itin sėkmingai pasirodė antroje turnyro reguliariojo sezono pusėje ir žengė į atkrintamąsias varžybas.

Donatas Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
M.Jamesas ir S.Obradovičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Jamesas ir S.Obradovičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 20, 2022, 2:36 PM

Septintąją vietą lentelėje užėmusi D.Motiejūno komanda ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių susigrums su reguliariojo sezono vicečempione – Pirėjo „Olympiakos“.

Prieš artėjančią atkrintamųjų varžybų seriją 31-erių 213 cm ūgio lietuvis prakalbo apie pagrindines varžovų stiprybes.

„Tai labai galinga komanda, kuri pasižymi gerai organizuotu žaidimu, o dar labiau tai atsispindi, kai ji žaidžia namuose. Reguliariojo sezono metu savo žiūrovų akivaizdoje jie pralaimėjo labai mažai rungtynių, tai rodo neabejotiną žaidimo kokybę.

Gerbiu priešininkus, bet atiduosime viską, kad laimėtume. Ruošėmės labai svarbiai kovai – tai bus tikrasis sporto grožis“, – prieš ketvirtfinalio seriją oficialiai „Monaco“ svetainei kalbėjo D.Motiejūnas.

Namų aikštės pranašumas – labai didžiulis „Olympiakos“ laimėjimas. Per visą reguliarųjį sezoną Graikijos klubas namuose pralaimėjo vos kartą – 72:76 nusileido Belgrado „Crvena zvezda“ krepšininkams.

D.Motiejūnas taip pat užsiminė apie Pirėjuje laukiančią atmosferą. Tikimasi, kad dvikovą su „Monaco“ ekipa stebės per 15 tūkst. sirgalių.

„Atmosfera bus pašėlusi. Šiame sezone jau teko turėti sunkių išvykų – Tel Avivas, Kaunas. Suprantame kokia atmosfera mūsų laukia, o dar prisideda ir atkrintamųjų varžybų skonis.

Kaip žaidėjui, tai bus rungtynės, kuriomis norėsis mėgautis. Kovojome visus metus, kad turėtume progą susikauti su tokia komanda, tokioje atmosferoje.

Sunkiai dirbame kiekvieną dieną, kodėl nepatekus į finalinį ketvertą?“ – retoriškai pats klausimą uždavė aukštaūgis iš Lietuvos.

„Monaco“ ekipos žaidimo kreivė ėmė kilti prie komandos prisijungus treneriui Sasha Obradovičiui.

Nuo gruodžio pabaigos ši ekipa iškovojo 13 pergalių ir patyrė vos 3 pralaimėjimus. D.Motiejūnas neslėpė, kad prie komandos sėkmės svariai prisidėjo ir permainos trenerio poste.

„Tai yra kažkas neįtikėtino. Daugelis kalba, kad atvykus treneriui jau plika akimi pasimatė skirtumas, ypač gynyboje. Puolime taip pat kiekvienas turi savo vaidmenį, o visi šie nuopelnai atitenka treneriui S.Obradovičiui.

Tai buvo tikras sezono lūžis“, – pripažino lietuvis.

Šiame sezone „Monaco“ aukštaūgis vidutiniškai per rungtynes įmeta po 10,4 taško, atkovoja po 4,8 taško ir renka po 11,8 naudingumo balo.

Pirmosios „Olympiakos“ ir „Monaco“ Eurolygos serijos rungtynės Pirėjuje vyks trečiadienį, 21 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.