EUROLYGA 2023

Sprogstanti Eurolygos bomba: P. Motiejūnas nebus organizacijos vadovu, baigsis „karas“ su FIBA – susijungs du turnyrai J. Bertomeu dienos suskaičiuotos

Praėjusių metų lapkritį įvykęs visų Eurolygos klubų pasitarimas iš posto išvertė ilgametį vadovą ispaną Jordi Bertomeu. Klubai balsuodami nutarė, kad dėl nevykusios finansinės lygos veiklos du dešimtmečius Eurolygai vadovavęs ispanas paliks postą liepos 1-ąją dieną.

Jordi Bertomeu ir Paulius Motiejūnas<br> lrytas.lt koliažas
Jordi Bertomeu ir Paulius Motiejūnas<br> lrytas.lt koliažas
J.Bertomeu trauksis iš posto.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Bertomeu trauksis iš posto.<br>M.Patašiaus nuotr.
Paulius Motiejūnas buvo įvardijamas kaip kandidatas į Eurolygos vadovus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Paulius Motiejūnas buvo įvardijamas kaip kandidatas į Eurolygos vadovus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Paulius Motiejūnas buvo įvardijamas kaip kandidatas į Eurolygos vadovus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Paulius Motiejūnas buvo įvardijamas kaip kandidatas į Eurolygos vadovus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 25, 2022, 5:35 PM, atnaujinta May 26, 2022, 2:19 PM

Graikijos žiniasklaida atskleidžia nemažai naujienų, susijusių su J.Bertomeu pasitraukimu – galimai pagerės situacija tyliame kare tarp FIBA ir Eurolygos, o įvardijamas naujasis lygos vadovas – ne pretendentu buvęs Kauno „Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

Graikijos žiniasklaida ir portalas SDNA paskelbė detales apie artimiausiu metu galinčius įvykti didelius pokyčius Europos krepšinyje, susijusius su sustiprėjusia NBA organizacijos veikla Europoje.

Visų pirma, „karas“ tarp Eurolygos ir FIBA gali baigtis po to, kai Eurolygos generalinio vadovo postą paliks Jordi Bertomeu, o jo vietą užims serbas Dejanas Bodiroga.

Tai jau tapo vieša paslaptimi.

Tuo tarpu NBA viceprezidentas Europai Jesusas Bueno įvardijamas kaip galimas svarbiausias naujosios Eurolygos vadovybės narys.

Apie J.Bertomeu kadencijos pabaigą buvo pranešta ketvirtadienio popietę.

Pagrindiniu veikėju, kuris formuos Europos krepšinio ateitį, greičiausiai taps NBA komisaro pavaduotojas Markas Tatumas, kuris, kaip pranešama, pastaraisiais mėnesiais surengė keletą rimtų pokalbių šia tema.

SDNA taip pat skelbia apie realią ir atnaujintą Europos klubų varžybų struktūrą bei Eurolygos išplėtimą iki 24 klubų.

Pagal turimus duomenis, FIBA ir Eurolyga planuoja sujungti du turnyrus: FIBA kaip kozirį meta Čempionų lygą, o Eurolyga sutinka „paleisti“ Europos taurę – abu turnyrai taps vienu, kurį valdys FIBA.

Pagal reglamentą, šešios komandos iš šio naujo turnyro galės prasimušti į Eurolygą.

Šių turnyrų restrukturizacijos planus tikimasi įgyvendinti šiais arba kitais metais.

20 metų Eurolygą valdęs J. Bertomeu savo postą palieka po lapkritį vykusio balsavimo, kai ilgalaikes licencijas turinčių klubų pasitarime po balsavimo 6:5 laimėjo pasiūlymas atšaukti generalinį direktorių iš savo pareigų nuo 2022 metų liepos 1 dienos.

J.Bertomeu dar tikėjosi sulaukti daugiau palaikymo, bet to neįvyko – už jį balsavo trys Ispanijos klubai („Barcelona“, Madrido „Real“, Vitorijos „Baskonia“) bei du Turkijos (Stambulo „Fenerbahce“ ir to paties miesto „Anadolu Efes“).

Tuo tarpu Kauno „Žalgiris“, Pirėjo „Olympiakos“, Atėnų „Panathinaikos“, Tel Avivo „Maccabi“, Milano „Olimpia“ ir Maskvos CSKA buvo už tai, kad katalonas būtų pakeistas kitu žmogumi.

Realiu pretendentu į J.Bertomeu postą yra buvęs krepšininkas 49-erių Dejanas Bodiroga. Kitą vertus, rimtai kalbėta ir apie Kauno „Žalgirio“ vadovo Pauliaus Motiejūno kandidatūra, tačiau galiausiai į vedlio postą siūlytas serbas.

Taip pat ant Eurolygos klubų stalo gulėjo „Bayern“ direktoriaus Marco Pesičiaus bei Stambulo „Fenerbahce“ vadovo Maurizio Gherardini pavardės. Bet ir jos liko be palaikymo.

Dėl Rusijos klubų likimo Eurolyga spręs kitame posėdyje.

Teigiama, kad norą žaisti turnyre išreikškė Maskvos CSKA klubas, tačiau pagal dabartinę situaciją žaisti Eurolygoje Rusijos milžino galimybės yra praktiškai neįmanomos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.