EUROLYGA 2023

Titulą iškovojo amerikiečiai, tačiau čempionate ryškiausiai žibėjo ispanų talentas I. Almansa

Pasaulio 17-mečių vaikinų krepšinio čempionate naudingiausiu žaidėju pripažintas ispanų talentas Izanas Almansa, padėjęs Ispanijai iškovoti istorinį sidabro medalį.

 I.Almansa.<br> FIBA nuotr.
 I.Almansa.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2022, 8:05 AM, atnaujinta Jul 11, 2022, 9:38 AM

I.Almansa su komandos draugais liko per žingsnį nuo savo pagrindinės svajonės laimėti taurę, tačiau ispanas galėjo guostis tapęs naudingiausiu čempionato žaidėju.

Finale jis surinko 9 taškus, 15 atkovotų kamuolių, 2 rezultatyvius perdavimus ir 2 perimtus kamuolius, o Ispanija narsiai kovojo su JAV, bet galiausiai pralaimėjo 67:79.

I.Almansa buvo dominuojanti jėga visame turnyre, o jo pasirodymas padėjo šeimininkams pirmą kartą U17 pasaulio čempionato istorijoje įveikti pusfinalio barjerą.

207 cm ūgio žaidėjui 17 metų sukako birželio 7 dieną.

I.Almansa turnyrą baigė rinkdamas 12,1 taško, 11,9 atkovoto kamuolio, 1,6 rezultatyvaus perdavimo, 1,1 perimto kamuolio ir 1,6 bloko.

„Labai didžiuojuosi, kad gavau apdovanojimą. Nesitikėjau jo gauti, bet man tai reiškia labai daug, tai reiškia daug ir mano komandos draugams.

Esame liūdni, bet ateityje pagalvosime apie tai, ką padarėme“, – sakė I.Almansa. „I.Almansa yra nuostabus vaikis, nuostabus darbštuolis. Jis visą laiką stengiasi padaryti viską, ką gali, – sakė ispanų treneris Javieras Zamora. – Komandai svarbiausia yra kolektyvas.

Jis buvo svarbus rūbinėje ir aikštėje, jis yra pavyzdys kitiems vaikinams.“

Geriausių turnyro žaidėjų penkete prie I.Almansos prisijungė JAV duetas Cooperis Flaggas ir Koa Peatas, komandos draugas ispanas Lucas Langarita ir prancūzas Ilane Fibleuil.

Penkete neatsirado vietos nė vienam ketvirtą vietą užėmusios Lietuvos komandos žaidėjui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.