EUROLYGA 2023

Teisėjus keikia ne tik Lietuva: Turkijos rinktinė pateikė protestą dėl „dingusio laiko“

Sekmadienį Europos krepšinio čempionate kritikos strėlės lekia į teisėjus ir FIBA. Po grubios klaidos Lietuvos ir Vokietijos rungtynėse, teisėjai Turkijos ir Gruzijos rinktinių dvikovoje sugebėjo pražiopsoti 22 dingusias sekundes.

 Teisėjus keikia ne tik Lietuva: Turkijos rinktinė pateikė protestą dėl „dingusio laiko“<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Teisėjus keikia ne tik Lietuva: Turkijos rinktinė pateikė protestą dėl „dingusio laiko“<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2022, 11:45 PM, atnaujinta Sep 5, 2022, 12:14 AM

Ketvirtajame kėlinyje gruzinams pirmaujant 62:59 Duda Sanadze kietai prasižengė prieš turką Furkaną Korkmazą, o vėliau praeidamas pro nukentėjusį mestelėjo repliką. F.Korkmazas iškart sureagavo į varžovo žodžius ir nedelsdamas priėjo prie gruzino bei susirėmė galva į galvą. Aikštėje kilo susistumdymas, o abu žaidėjai buvo išvaryti iš rungtynių.

Teisėjai vaizdo peržiūroms ir įvairiems nutarimams skyrė maždaug 15 minučių laiko, kurias krepšininkai praleido ant suoliukų. Galiausiai arbitrai nusprendė, kad bus skirti tik 2 baudos metimai už pražangą, kuriuos mes Turkijos rinktinė.

Ši situacija po rungtynių sukėlė pasipiktinimo bangą teisėjais. Tiesa, ne dėl jų sprendimo ar laiko, kurie jie skyrė jam paskirti.

Konfliktas prasidėjo likus žaisti 4 min. 48 sek., tačiau po ilgos pertraukos grįžus žaidėjams į aikštę magiškai dingo 22 sekundės.

Rungtynių sekretoriatas konflikto metu buvo palikęs laikrodį 22 sekundėms įjungtą, tačiau nei vienas rungtynėms teisėjavęs arbitras to neužfiksavo ir mačą pratęsė laikrodžiui rodant 4 min. 26 sek.

Turkijos rinktinė rungtynes po dviejų pratęsimų pralaimėjo 83:88. „Eurohoops“ skelbia, jog turkai pateikė FIBA protestą dėl šios rungtynių klaidos.

Tai nebuvo vienintelis protestas pateiktas sekmadienį. Lietuvos ir Vokietijos rungtynėse teisėjai paskyrė techninę pražangą vokiečių treneriui, tačiau nesuteikė teisės mesti baudos lietuviams.

Ši situacija įvyko trečiojo kėlinio pabaigoje, o savo klaidą teisėjai suprato tik ketvirtojo kėlinio pabaigoje. Likus žaisti 7 sekundes ir rezultatui esant lygiam 89:89 arbitrai pasiūlė mesti baudos metimą Lietuvos krepšininkams, tačiau nedelsiant tokį sprendimą užprotestavo vokiečiai ir baudos mesti vėl neleido.

Rungtynes, taip pat po dviejų pratęsimų, laimėjo Vokietijos rinktinė 109:107. Lietuvos rinktinė po rungtynių pateikė protestą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar perrinktas G. Nausėda turėtų galių pakeisti Vyriausybę?