EUROLYGA 2023

Tradiciniame Lietuvos krepšinio teisėjų seminare Druskininkuose – NBA ir Eurolygos arbitrų paskaitos

Pirmąjį rudens savaitgalį Druskininkuose rinkosi Lietuvos krepšinio teisėjų bendruomenė. Čia vyko kasmetinis Lietuvos krepšinio federacijos Teisėjų asociacijos (LKF TA) seminaras ir konferencija.

 Krepšinio teisėjų seminaras.<br> LKFTA nuotr.
 Krepšinio teisėjų seminaras.<br> LKFTA nuotr.
 Krepšinio teisėjų seminaras.<br> LKFTA nuotr.
 Krepšinio teisėjų seminaras.<br> LKFTA nuotr.
 Krepšinio teisėjų seminaras.<br> LKFTA nuotr.
 Krepšinio teisėjų seminaras.<br> LKFTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

krepsinioteisejas.lt

Sep 6, 2022, 11:57 AM, atnaujinta Sep 6, 2022, 12:00 PM

Seminaras vyko dviem srautais – pirmiausia savo žinias gilino Regionų krepšinio lygoje (RKL) ir joje kandidatuojantys teisėjauti arbitrai, antrajame sraute dalyvavo Nacionalinės ir Lietuvos krepšinio lygos teisėjai.

Trijų dienų seminare teisėjams paskaitas skaitė geriausi Lietuvos ir užsienio teisėjai. Jurgis Laurinavičius kolegoms pristatė paskaitą apie kontaktų vertinimo kriterijus, LKF TA prezidentas Kęstutis Pilipauskas aiškino apie taisyklių pasikeitimus, Juozas Barkauskas kalbėjo apie dviejų, o Gytis Vilius – apie trijų teisėjų mechaniką. RKL teisėjai taip pat darbavosi grupėse analizuodami vaizdo klipus iš praėjusio sezono.

Seminarą vainikavo svečių iš užsienio paskaitos. Jau 7-erius metus NBA lygoje besidarbuojantis Gediminas Petraitis kolegoms iš Lietuvos pasakojo apie Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) teisėjavimo virtuvę, kalbėjo apie teisėjo kelią nuo moksleivių čempionatų iki darbo su LeBronu Jamesu ir kitomis NBA žvaigždėmis.

Jau dešimtyje Eurolygos finalų ketvertų dalyvavęs latvis Olegas Latiševas beveik dvi valandas pasakojo apie teisėjų tarpusavio komunikaciją, dalinosi patarimais apie pasiruošimą sezonui ir kiekvienoms rungtynėms atskirai. Bene visus savo patarimus latvis pagrįsdavo pavyzdžiais iš savo paties asmeninės karjeros.

Seminare dalyvavo ir sekretoriato teisėjai iš visos šalies. Jie gilinosi į statistikos vedimo įmantrybes bei gilinosi į įvairiausius savo darbo niuansus.

Be kita ko, seminaro metu aikštės teisėjai laikė fizinių normatyvų testus, o tiek sekretoriato, tiek aikštės arbitrai laikė ir teorijos testus. Teorijos testą išlaikė kone visi seminaro dalyviai, tuo tarpu fizinio pasirengimo testas pakišo koją daliai RKL teisėjų.

Šeštadienį surengta ir metinė LKF TA konferencija, kurios metu asociacijos prezidentas K. Pilipauskas apžvelgė praėjusį sezoną bei išdėstė artėjančiojo planus.

Prezidentas atkreipė dėmesį į sparčiai mažėjantį LKF TA narių skaičių. Jo teigimu, teisėjauti pradeda vis mažiau jaunų žmonių. To priežastis – tiek ilgai trunkantis kelias į karjeros aukštumas, tiek vangiai kylantis užmokestis už rungtynes, tiek sirgalių spaudimas nuo pat pirmųjų žingsnių aikštelėje.

Konferencijos metu Virginijaus Dovidavičiaus vardo prizu apdovanotas labiausiai patobulėjęs arbitras. Jau 10 metus teikiamą prizą iš 2012-aisiais anapilin iškeliavusio mylimo kolegos žmonos Ingridos bei sūnaus Martyno rankų atsiėmė Marijampolėje pirmuosius žingsnius su švilpuku žengęs ir dabar sėkmingai Kaune besidarbuojantis 24-erių arbitras Dovydas Kairys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.