EUROLYGA 2023

Naujasis Eurolygos vadovas D. Bodiroga kare su FIBA turi idėją: siūlys keisti turnyro formatą

Naujasis Eurolygos vadovas serbas Dejanas Bodiroga siekia išspręsti jau daugiau kaip penkis metus trunkantį bekompromisį karą su FIBA, kurio esmė: Eurolygos turnyras nesutinka derinti savo tvarkaraščius su FIBA atrankų į čempionatus „langų“ tvarkaraščiais.

 Dejanas Bodiroga<br> facebook. nuotr.
 Dejanas Bodiroga<br> facebook. nuotr.
M.Glickmanas ir D.Bodiroga.<br>Eurolygos nuotr.
M.Glickmanas ir D.Bodiroga.<br>Eurolygos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 15, 2022, 12:55 PM

Liepos 8 dieną naujuoju vadovu išrinktas, tačiau savo pareigas rugsėjį pradėjęs eiti garsusis serbas savo šalies N1 televizijos kanale per interviu prakalbo, kad būtina imtis permainų ir galvoti, kaip baigti nesutarimus tarp Eurolygos ir FIBA.

„Mano pozicija – ginti Eurolygos klubų interesus, – televizijos eteryje kalbėjo prieš penketą metų ir FIBA Valdyboje buvęs D.Bodiroga. – Manau, jog turi vykti diskusija apie harmoningą varžybų kalendorių. Mūsų žemyne vyksta keturi įvairaus lygio klubiniai turnyrai. Europai tai – per daug. Netgi paprastam žiūrovui tai yra pakankamai painu ir jis būna galiausiai sutrikęs“.

Eurolygos vadovas aiškino, kad įmanoma suderinti įvairių varžybų formatus.

„Vasario ir lapkričio FIBA atrankų „langai“, kuriuos nežaidžia nei Eurolygos, nei ir NBA žaidėjai, kelia didelį klausimą dėl rungtynių kokybės. Ir bendrai kyla klausimai dėl visko – tai nėra kokybiškas krepšinis.

Tokių atrankų „langų“ pavyzdys gerai veikia futbole, kur visada žaidžia geriausieji futbolininkai, tačiau tai neveikia krepšinyje. Nes geriausieji nesusirenka „langams“. Priešprieša tęsiasi jau ilgą laiką – daugiau nei 20 metų, kai klubai įkūrė Eurolygą.

Prieš penkerius metus buvo įvesta FIBA „langų“ sistema. Iki šiol bandymai derinti kažką nedavė rezultatų. Tikslas turi būti toks, jog visur žaistų geriausieji. Dabartinis Europos krepšinio kalendorius neleidžia tinkamai vystytis krepšiniui. Kitaip tariant, kažkur slypi problema ir ją reikia spręsti.“

Buvusio krepšininko teigimu, Eurolyga aiškiai pribrendo pokyčiams ir sieks pasiūlyti kitais metais naują turnyro formatą, kuriame atsirastų vietos ir FIBA interesams.

„Būti Eurolygos priešakyje yra nepaprasta garbė. Per pirmą mėnesį man pavyko praktiškai susipažinti su beveik visais klubas. Tai didelis iššūkis, didelė atsakomybė, bet ir didelė užduotis, kuri slėgs mus visus.

Eurolyga tikrai yra aukščiausios kokybės varžybos Europoje. Buvo jose ir gerų dalykų, bet buvo ir negerų, kuriuos reikėtų pakelti į aukštesnį lygį. Potencialo Eurolygai pakilti į aukštesnį lygį tikrai yra“, – kalbėjo garsus krepšininkas.

Jis atskleidė, kad arabų investuotojai iš Dubajaus susidomėjo galimybe ne tik remti milijonais Eurolygą, bet ir turėti savo klubą.

„Kažkada ateityje gal pamatysime, kaip šie du projektai vystysis“, – sakė D. Bodiroga.

Jis palaiko ryšius su Rusijos klubais, ypač su Maskvos CSKA klubu, kuris taip pat yra Eurolygos dalininkas.

„Jie dabar nedalyvauja turnyro varžybose, bet, kaip susitikinėjome su kitais klubais, susitikome ir su žmonėmis iš CSKA.

Rusų ekipa yra dar ir Eurolygos dalininkas. Priklausomai nuo situacijos aiškės ir CSKA bei kitų rusų komandų tolesnis dalyvavimas Eurolygoje“, – tikino D.Bodiroga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.