EUROLYGA 2023

Už keiksmus ir nepagarbą varžovui – LKL baudos „Labas GAS“ ir „Gargždų“ klubams

Lietuvos krepšinio lyga (LKL) už LKL nuostatų pažeidimus skyrė finansinę baudą Prienų „Labas GAS“ krepšinio klubui.

Prienų „Labas Gas“ treneris Marius Kiltinavičius.<br> LKL nuotr.
Prienų „Labas Gas“ treneris Marius Kiltinavičius.<br> LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2023, 5:12 PM

Sausio 9 d. vykusių „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynių tarp „Gargždų“ ir „Labas GAS“ metu, buvo užfiksuoti „Betsafe–LKL“ čempionato vykdymo nuostatų 9.2.1., 9.2.2., 46.1.2., 46.1.3. ir 46.1.4. punktų pažeidimai.

Šie punktai apibrėžia, jog LKL dalyviai privalo elgtis etiškai, skelbti tiktai tikslią, tikrą, pagrįstą ir teisingą informaciją etiška forma. Taip pat, LKL dalyviams draudžiama viešai grasinti, įžeidinėti, reikšti nepagarbą ir kritiką kitiems LKL dalyviams.

Vadovaujantis LKL Nuostatų atitinkamais punktais, už aukščiau minėtų LKL Nuostatų punktų pažeidimus Prienų „Labas GAS“ krepšinio klubui, bendrai yra skiriama 1500 eurų bauda.

„Gargždų“ komandai, pažeidusiai LKL Nuostatų 9.2.2., 43.2.6. ir 43.2.7. punktų reikalavimus: LKL dalyvių necenzūrinių, įžeidžiančių žodžių naudojimas kitų LKL dalyvių atžvilgiu bei netinkamas apsaugos darbo organizavimas, neužtikrinant LKL dalyvių (varžovų komandos ir teisėjų) saugumo, skirtos LKL nuostatuose numatytos finansinės (150 eurų) ir drausminės (griežtas įspėjimas) sankcijos.

Lrytas.lt jau rašė, kaip po mačo šėlo įsiaudrinęs Prienų klubo treneris MariusKiltinavičius, kuris buvo įsitikinęs, kad jo ekipa pralaimėjo neteisingai – mat paskutinę sekundę neva buvo varžovų bauda, kuri galėjo leisti „Labas Gas“ ekipai išplėšti lygiąsias.

Jis ne tik piktonosi teisėjų darbų, bet ir užsipuolė ir „Gargždų“ vadovą Ovidijų Jakubaitį, kuris viso mačo metu žodžiais ir gestais erzino Prienų trenerį. Gargždiškis po mačo dar kartą pasiūlė nepurkštauti ir nesiskųsti, bet į tai M.Kiltinavičius atsakė pradžioje rušiškais „perliukais“: „Pašol tu na..., pašol tu na..., ateik tu, asile, bl... Ateik, ateik pas mane. Ateik, ateik žąsine“.

Konfliktui tarp vyrų įsiliepsnoti neleido apsauga ir buvę šalia sirgaliai bei žaidėjai.

Po mačo neatvėsęs M.Kiltinavičius savo emocijų porciją pratęsė ir spaudos konferencijoje.

„Supraskite, kai ant tavęs lipa visų rungtynių metu – lipa, lipa, lipa, lipa ir tu matai, kad ten oficialus asmuo lipa. Aš nežinau, kas ten per žmogus, su kuriuo aš ten konfliktavau, sakė, kad kažkas iš administracijos, bet tas lygis, kurį tu demonstruoji rungtynių metu, yra kaimų kaimas.

Rungtynių metu tu lipi, lipi, o kai dar tokia rungtynių pabaiga tu toliau lipi, tai ko tu tikiesi? Žodžiu, kaimas kryžkelėje rimtas“, – teigė M.Kiltinavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.