EUROLYGA 2023

Kazys Maksvytis paaiškino, kodėl ramiai stebėjo klišus A. Polonara metimus

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai savaitę pradėjo iškovodami pergalę Šiauliuose. Kazio Maksvyčio auklėtiniai „Betsafe-LKL“ čempionate išvykoje rezultatu 93:75 (22:18, 21:20, 27:17, 23:20) įveikė vietos „Šiaulių“ ekipą.

Kazys Maksvytis. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2023, 10:03 PM

Žalgiriečiai ilgai negalėjo įgyti solidžią persvarą – po dviejų kėlinių kauniečiai buvo priekyje 43:38.

Po pertraukos kauniečiai pralaimėjo atkarpą 0:9 ir jau vijosi varžovus 43:47, tačiau po I.Tayloro, E.Ulanovo ir K.Lukošiūno taškų patys spurtavo 8:0 ir atstatė pranašumą – 51:47. K.Lukošiūnas smeigė dar du tritaškius, aštuonis taškus surinko I.Brazdeikis, pirmuosius savo taškus tolimu metimu iš kampo pelnė R.Šmitas, o 6 varžovų metimus blokavęs Kevarriusas Hayesas savo sąskaitą atsidarė dvitaškiu – 70:55.

Net vienuolika taškų pirmoje ketvirčio pusėje pelnė L.Lekavičius, I.Brazdeikis įdėjo iš viršaus, K.Lukošiūnas pataikė savo septintąjį tritaškį, L.Birutis įdėjo iš viršaus ir įmetė du baudos metimus, o pačioje dvikovos pabaigoje M.Kalnietis taikliai metė iš toli – 93:75.

„Rungtynės nebuvo tokios lengvos, kaip rodo rezultatas. Pirmoje pusėje ir trečiojo kėlinio pradžioje „Šiauliai“ gerai žaidė bei įvėlė mus į greitą tempą, patys nebuvome pasiruošę tokiems „Šiaulių“ greičiams.

Antroje pusėje pavyko sutvarkyti reikalus ir pavyko duoti žaidimo laiko naujokams bei tiems, kas žaidžia mažiau“, – teigė žalgiriečių ekipos strategas Kazys Maksvytis.

– Buvo momentų, kad ekipoje jautėsi atsipalaidavimo ženklų. Jūs tą jautėte?

– Ypatingai pirmoje pusėje gal ir buvo, ypatingai gynyboje. Stengiamės žaisti, o žaisti puolimo krepšinį su „Šiauliais“ yra pavojinga, jie yra talentingi ir gali nubausti. Kai antroje pusėje pradėjome gintis, tai išsisprendėme.

– Kas įvyko trečiojo kėlinio pradžioje? Kodėl lengvai pelnyti taškai buvo, o po to jūsų nepasitenkinimas?

– Kamuolys turėjo būti mūsų, mūsų žaidėjai buvo mūsų puolimo zonoje, o teisėjas padavė kamuolį priešininkams ir jie įmetė lengvus du taškus.

Pasirodo, kad tokio sprendimo negalima atšaukti ir mes pradėjome kėlinį minus dviem taškais, o mes net nesigynėme, buvome pasiruošę puolimui.

– Naujokas Achille Polonara prametė visus aštuonis metimus. Tai yra psichologiniai trikdžiai ar tiesiog juodas vakaras?

– Manau, kad ir juodas vakaras, galų gale, iš skirtingų komandų, iš skirtingų vaidmenų, su skirtingomis fizinėmis formomis atėjo naujokai.

Tokios rungtynės tam ir yra, kažkiek šiandien į tai žiūrėjome pro pirštus, davėme jiems abiems nemažai minučių, kad šiandien įsižaistų ir kitose rungtynėse būtų geresni.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.