EUROLYGA 2023

Mantas Kalnietis jau turi naują darbą – iš krepšinio ners į futbolo klubo vadovo postą

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo simboliu pastaruoju metu tapęs buvęs rinktinės įžaidėjas Mantas Kalnietis deda tašką profesionalo karjeroje. 36 metų 196 cm ūgio gynėjas sportbačius ant vinies pakabins po sausio 29-osios „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynių „Žalgirio“ arenoje su Jonavos „CBet“ klubu.

Mantas Kalnietis<br>Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
Mantas Kalnietis<br>Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
Mantas Kalnietis<br>V.Skaraičio nuotr.
Mantas Kalnietis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 18, 2023, 1:05 PM, atnaujinta Jan 18, 2023, 1:11 PM

Tačiau skelbiama, kad „kalno“ pravardę turintis krepšininkas lieka Kauno „Žalgirio“ sistemoje, nors ir nebus susijęs su krepšinio reikalais.

Užbaigęs vieną karjeros etapą M.Kalnietis ners į kitą – kaunietis taps A lygoje kovojančio „Kauno Žalgirio“ futbolo klubo prezidentu. Dar anksčiau futbolo reikalais aktyviai domėjęsis M.Kalnietis jau yra pradėjęs įsiliejimo į „Kauno Žalgirio“ futbolo klubo procesus.

„Futbolo čempionatas prasideda Lietuvoje tik vasario mėnesį. Į naujus darbus įsijungti yra lengviau nei nuo vasaros ar rugsėjo. Būsiu naujasis „Kauno Žalgirio“ futbolo klubo prezidentas ir kibsiu į naujus darbus.

Jau dalyvauju susitikimuose su treneriais, su komandos vadovais. Darau tą patį, ką daro ir Paulius Jankūnas, tik, aišku, man to reikės dar daugiau, nes sporto šakos konceptas kitoks. Reikia atsiraitoti rankoves ir ištempti ausis“, – teigė M.Kalnietis.

Garsūs krepšininkas ir anksčiau buvo matomas stadionuose, kur stebėdavo futbolo rungtynes.

Dar 2005–2006 m. sezono antroje pusėje „Žalgirio“ pagrindinėje komandoje debiutavęs ir su pertraukomis beveik 10 sezonų klube praleidęs kaunietis taip pat vilkėjo Krasnodaro „Lokomotiv“, Milano „Olimpia“ ir Vilerbano ASVEL klubų marškinėlius.

Į „Žalgirį“ paskutiniam karjeros etapui 2021 m. vasarą sugrįžęs krepšininkas šį sezoną daugiau žaidybinio laiko sulaukdavo vietiniame čempionate, kuriame žaisdavo po daugiau nei 13 minučių ir rinkdavo po 3,7 taško ir po 3 rezultatyvius perdavimus.

M.Kalniečio teigimu, sprendimą užbaigti karjerą 2022–2023 m. sezono viduryje patikdavo jo sumažėjusi svarba komandos žaidimui bei „Žalgiryje“ atsiradę sudėties pokyčiai.

Futbolui nuo vaikystės neabejingas kaunietis prie žalgiriečių futbolo klubo gerovės buvo nutaręs prisidėti dar 2020-siais.

„Nuo vaikystės buvau didelis futbolo gerbėjas, o būdamas Lietuvoje visada stengiuosi apsilankyti rungtynėse. Jau kurį laiką rungtyniaudamas užsienyje domėjausi, kaip yra valdomi klubai, kaip jie veikia ir džiaugiuosi, kad turėsiu galimybę prisidėti prie gimtojo miesto komandos. Ateinu ne į bet kokią organizaciją, o į „Žalgirio“ sistemą, kurios darbo principai ir vertybės man yra puikiai pažįstamos“, – naujus savo karjeros vingius komentavo buvęs Lietuvos rinktinės narys.

) Per savo karjerą M. Kalnietis rungtyniavo ne tik Rusijoje, bet ir Italijoje bei Prancūzijoje. Visos šios šalys taip pat garsėja giliomis futbolo tradicijomis, su kuriomis tituluotas žaidėjas spėjo susipažinti.

„Labai malonu, kad Kaune po truputį yra kuriama ne tik stipri reprezentacinė komanda, bet ir visa sistema už jos, pradedant nuo vaikų futbolo. Užsienyje esu susipažinęs su daugybe itin gerų pavyzdžių, kuriuos bus galima pritaikyti ir Lietuvoje“, – svarstė krepšininkas.

„Turime stiprią krepšinio komandą, ateityje turėsime modernią ir visus standartus atitinkančią futbolo infrastruktūrą. Norime, kad sporto gerbėjai sausakimšai užpildytų ne tik „Žalgirio“ areną, bet ir po renovacijos atnaujintą stadioną. Dėl šių priežasčių klubo tikslai su kiekvienais metais auga ir kartu su klubo vadovais stengsimės tų tikslų siekti“, – tęsė į futbolą žengiantis M.Kalnietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.