EUROLYGA 2023

Pirmasis M. Kalniečio treneris pasidalino išskirtiniais jo vaikystės vaizdo įrašais – kaip tuomet atrodė žvaigždė

Buvęs ilgametis Lietuvos krepšinio rinktinės įžaidėjas ir Kauno „Žalgirio“ komandos atstovas 36-erių Mantas Kalnietis trečiadienį paskelbė, kad baigia savo karjerą. Paskutinį mačą kaip profesionalus krepšininkas jis sužais sausio 29-ąją namų arenoje su Jonavos „Cbet“ ekipa.

 Mantas Kalnietis<br> lrytas.lt koliažas
 Mantas Kalnietis<br> lrytas.lt koliažas
 Mantas Kalnietis
 Mantas Kalnietis
 Mantas Kalnietis
 Mantas Kalnietis
 Mantas Kalnietis
 Mantas Kalnietis
 Mantas Kalnietis<br> G.Šiupario nuotr.
 Mantas Kalnietis<br> G.Šiupario nuotr.
 Mantas Kalnietis<br> G.Šiupario nuotr.
 Mantas Kalnietis<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jan 19, 2023, 8:32 AM

Šią žinią sutikęs pirmasis M.Kalniečio treneris Rolandas Radvila pasidalijo socialiniame tinkle išskirtiniais vaizdo įrašais iš garsiaus krepšininko vaikystės – treniruočių stovyklos bei rungtynių ir dedikavo jam jautrius žodžius. Treneris padėkojo savo geriausiam krepšininkui, kurį jis treniravo.

„AČIŪ – geriausiam savo krepšininkui, – feisbuke parašė R.Radvila. – ...dar ir dabar prisimenu pirmus tavo žingsnius A.Sabonio krepšinio mokykloje, K.Baršausko gatvėje. Tu net nežaidei. Tik stovėjai eilėje. Ir net ne pirmas.

Atsimenu ir tavo labai aukštą kamuolio varymą, kuris išliko kaip DNR įrašytas tavyje. Atsimenu ir pirmą turnyrą, pirmus taškus.

Atsimenu ir Gintarinis pajūris turnyrą Klaipėdoje, kur tiek nedaug trūko iki rezultatyviausio turnyro žaidėjo. Tik 2 tšk.... ir pamoka visam gyvenimui, kad be draugų tu esi niekas. Džiaugiuosi, kad tapai tuo, kuriam draugai be galo svarbūs, juk tu įžaidėjas, maitinantis kitus.

Atsimenu tavo pirmus „kablius“, atsimenu ir tavo šonkaulius, pagal kuriuos galėjome mokintis ir anatomijos.

Atsimenu ir tai, kai viename turnyre rašanti protokolą sekretorė paklausė:“treneris, ar čia tikrai ne pravardes sakote...Lašas, Kunigons, Sudžius, Kalnietis....“

Atsimenu ir pirmą laimėtą turnyrą, kur tu dar buvai visai nepastebimas.

Atsimenu ir pirmą dėmesį iš Žalgirio, kai tavęs paklausė „Argalėsi rytoj 17 val. ateiti į Kaustą, o tu visas drebantis bandai drąsiai pasakyti TAIP.

Atsimenu ir tavo pirmą dovaną savo treneriui, ir tai, kaip aš ją saugojau. Pasakysiu ir tai, nors jis tikrai gana senokas, aš jį vis dar turiu.

Daug atsimenu. Ir prisiminsiu. Visam. Nes tu net nežinodamas esi dalelė ir manęs. Ir tavo pataikytas metimas ar atliktas perdavimas priverčia vėl ir vėl mano širdelę pašokti aukščiau.

Ačiū tau. Tai lyg puzzle dalis ir iš mano gyvenimo, kurios jau niekas negražins į vietą, bet ji užims vieną įsimintiniausių vietų visoje Puzzlėje – mano gyvenimo Puzzlėje. Ačiū. Džiaugiuosi už tave.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?