EUROLYGA 2023

Domantas Sabonis žais NBA „Visų žvaigždžių“ mače – treneriai įvertino lietuvio jėgą

Lietuvis Domantas Sabonis trečią kartą per savo karjerą žais NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse.

Domantas Sabonis
Domantas Sabonis
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2023, 6:44 AM, atnaujinta Feb 3, 2023, 8:00 AM

Penktadienį paskelbta, kad „Sacramento Kings“ ekipai atstovaujantis 26 metų 216 cm lietuvis trečią kartą per savo karjerą išrinktas varžytis NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse.

D. Sabonis į „Visų žvaigždžių“ mačą pateko kaip Vakarų konferencijos atsarginis žaidėjas. Jo likimą sprendė NBA treneriai.

D.Sabonis „Visų žvaigždžių“ rungtynėse žaidė 2020-siais, po to – 2021-siais. Be jo šiose NBA prestižinėse žvaigždžių varžybose kovojo tik kitas mūsų šalies aukštaūgis Žydrūnas Ilgauskas, kviestas į 2003-iųjų  ir 2005 m. šventes.

Krepšininkas už patekimą į „Visų žvaigždžių“ rungtynes iš NBA gaus 1,3 mln. dolerių premiją. „Kings“ į NBA šventę delegavo savo žaidėją po šešerių metų pertraukos – 2017 metais buvo pakviestas DeMarcusas Cousinsas.

Lietuvos rinktinės žaidėjas šiame NBA sezone rodo tikrai gerą statistiką ir buvo manoma, kad jį turėjo į rungtynes išsirinkti arba sirgaliai, arba treneriai su komandų kapitonais: D.Sabonis vidutiniškai pelnė po 18,8 taško, atsikovojo 12,3 kamuolio ir atlikinėjo 7,1 rezultatyvaus perdavimo.

Jis pirmauja lygoje pagal atkovotus kamuolius, yra tryliktas pagal rezultatyvius perdavimus, trečias – pagal trigubus dviženklius.

NBA sirgalių balsavime lietuvis užėmė 9-ąją  vietą (už jį balsavo 859 tūkst. gerbėjų), žaidėjų – penktąją, o žurnalistai savo sąrašuose jį pakėlė iki trečiosios pozicijos.

Kartu su D.Saboniu iš Vakarų konferencijos treneriai į varžybas delegavo Ja Morantą, Jareną Jacksoną (abu „Memphis Grizzlies“), Shai Gilgeousą-Alexanderį („Oklahoma City Thunder“), Lauri Markkaneną („Utah Jazz“), Paulą George'ą („Los Angeles Clippers“) ir Damianą Lillardą („Portland Trail Blazers“).

Rytų konferencijoje strategų atsarginiais išrinkti Joelis Embiidas („Philadelphia 76ers“), Tyrese's Haliburtonas („Indiana Pacers“), Bamas Adebayo („Miami Heat“), Jrue Holiday („Milwaukee Bucks“), Jaylenas Brownas („Boston Celtics“), DeMaras DeRozanas („Chicago Bulls“) ir Julius Randle'as („New York Knicks“).

Kol kas neaišku, kokios komandos  – „Vakarų“ ar „Rytų“ – marškinėlius užsivilks D.Sabonis, nes tai galiausiai nutars žaidėjus išsidalinę ekipų kapitonai. Jais yra išrinkti LeBronas Jamesas ir Giannis Antetokounmpo Tai įvyks rungtynių dieną.

Vakarų komandoje po sirgalių balsavimų tikrai žais starto penkete LeBronas Jamesas, Nikola Jokičius, Zionas Williamsonas, Stephenas Curry ir Luka Dončičius.

Tuo tarpu Rytų rinktinėje – Giannis Antetokounmpo, Kevinas Durantas, Jaysonas Tatumas, Donovanas Mitchellas ir Kyrie Irvingas.

NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalis vasario 17–19 dienomis vyks Jutos valstijos Solt Leik Sičio mieste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.