EUROLYGA 2023

M. Kuzminskas juokavo apie naujokų rinktinėje prisijaukinimą: „Reikia pirma pasišerti žuvytes, o tada jau pagauti“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau iškovojo bilietus į vasarą prasidėsiantį pasaulio krepšinio čempionatą, tačiau atrankoje liko sužaisti dar dvi rungtynes – namuose priimti dėl vietos pasaulio čempionate tebekovojančią Vengriją, o po to išvykoje mėginti atsirevanšuoti grupės lyderei Prancūzijai. Motyvacijos klausimą komentuodamas rinktinės kapitonas Mindaugas Kuzminskas patikino, kad jos „nepritrūks“.

M. Kuzminskas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M. Kuzminskas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M. Kuzminskas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M. Kuzminskas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M. Kuzminskas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M. Kuzminskas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M. Kuzminskas.<br>G.Šiupario nuotr.
M. Kuzminskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Arminas Gustas

Feb 22, 2023, 2:37 PM, atnaujinta Feb 22, 2023, 2:39 PM

„Manau, kad langai yra ta vieta, kur tie žaidėjai, kurie turi mažiau galimybių atsidurti pagrindinėje rinktinėje, gali parodyti savo vertę, taip nusitiesti sau kelią į vasarą, tai manau, kad tikrai netrūks. Ir apskritai, jei neturi motyvacijos – nevažiuoji į rinktinę.

Mūsų čia niekas neveja su botagu, atvažiuojam visi savo noru. Tas dvejas rungtynes, ypatingai prieš prancūzus, kurie mus sutriuškino, turime parodyti gerą charakterį ir gerą kovą.“

Paklaustas, koks varžovas yra Vengrija, puolėjas buvo pagarbus.

„Pavojingas. Čia šabloniška frazė, bet visi dabar moka žaisti. Ir namų aikštelėje, tikiuosi, kad susirinks daug žiūrovų, tai turėsime duoti gerą kovą“, – kalbėjo 33-ejų M.Kuzminskas.

Nors ir prie rinktinės neprisijungs Gytis Masiulis ir Arnas Velička, o vietoje jų ją papildys Donatas Tarolis, anot M. Kuzminsko, jokių strateginių pokyčių dar neįvedinėta ir viską lems atsidavimas

„Čia rytinė treniruotė, kaip matote, ne visi susirinkę, kiti dar vakar žaidė rungtynes, kiti žaidė prieš 3 savaites, tai čia skirtinga forma, tai ta pirma treniruotė yra įvedimui, susipažinimui, o pati taktika nemanau, kad keisis.

Vis tiek turime tik 3 dienas pasiruošti pirmoms rungtynėms, tai čia nieko neprigalvosi, aš manau, kad tokiose situacijose labiausiai ir lemia šimtaprocentinis atsidavimas, nes tų taktikų kažkokių nepridirbsi“, – pasakojo žaidėjas.

Situaciją apie galimą po taurės varžybų prisidėjusių žaidėjų nuovargį rinktinės veteranas vertino ramiai.

„Čia trenerių užduotis, ypatingai fizinio rengimo, kad kuo greičiu juos įvest į formą. Bet aš manau, kad sezono eigoje ir Eurolygoje būna dvigubos savaitės, ir kitose lygose būna po dvejas rungtynes. Nemanau, kad čia turėtų būti didelė beda, dar vis tiek yra vasario mėnuo, neturėtų būti didelio nuovargio. Komanda yra palyginti jauna ir atsistatymas turėtų būti greitas“, – tikisi krepšininkas.

Paneigęs gandus dėl savo rolės vidurio puolėjo pozicijoje, rinktinės veteranas pasisakė ir apie naujokus – Matą Jogėlą ir Gabrielių Maldūną – kurių vienam pralaimėjo metimo iš vidurio aikštės konkurse.

„Matas turi labai labai gerą sezoną, manau, kad buvo vertas patekimo čia. Gabrlieliaus vieta gal labiau tokia išsikovota – gal jo žaidimas neatsiskleidžia skaičiuose, bet, manau, kad tikrai padės, nes tokis žaidėjus turėti nori visos komandos, gal jie yra pakankamai neįvertinami. Kas liečia metimus nuo vidurio, tai normalu, reikia pirma pasišerti žuvytes, o tada jau pagauti“, – juokavo puolėjas.

Paklaustas, kas labiausiai nustebino Karaliaus Mindaugo taurėje, krepšininkas pažymėjo Virginijaus Šeškaus treniruojamą Jonavos ekipą.

„Labiausiai nustebino Jonava, kuri turėjo realių šansų – gal būt jei porą metimų būtų sėkmingiau pataikę, viskas galėjo ir visai kitaip pasisukti. Iš nemalonios pusės nustebino „Rytas“. Daug kas tikėjos daugiau iš jų. Be abejo, manau, visi matome, kokį nuostabų darbą atlieka Lietuvos krepšinio lyga, ir koks buvo gražus renginys. Atsimenu, kai pats žaisdavau, dar tuometinę Federacijos taurę, tai dabar viskas pakelta į kitą lygį.“

Savo paties sezoną Turkijoje žaidėjas vertino „permainingai“, neslėpdamas, kad dabar krepšinis ten toli gražu nėra pats svarbiausias dalykas.

„Kaip žinome, įvyko tragedija ir turėjome labai realius šansus išeiti į Turkijos taurės finalą, dabar ji nukelta, manau, kad gali būti ir atšaukta, kadangi tiesiog nebus laiko sužaisti. Labai gaila, dabar ten tikrai ne krepšinio nuotaikos, po treniruočių patys eidavome savanoriauti, nešioti dėžių, nes ten sudėtinga situacija, žmonės sukrėsti.

Salėje buvo įrengtas toks centriukas, kur žmonės teikė pagalbą, suneštus daiktus pakavome į dėžės, nešėme į sunkvežimius ir siuntėme, jutau ir aš pareigą prisidėti“, – pasakojo lietuvis.

Lietuvos rinktinė ketvirtadienį Klaipėdoje priims Vengrijos krepšininkus, o sekmadienį išvykoje susikaus su Prancūzija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.