EUROLYGA 2023

Tragedijos paveiktas „Panathinaikos“ klubas nori nukelti Eurolygos rungtynes ​Neatmetamas ir „Olympiakos“ rungtynių nukėlimo variantas

Antradienio vakarą Graikijoje įvykusioje traukinio avarijoje mirė mažiausiai 36 žmonės, o gedintis Atėnų „Panathinaikos“ klubas paprašė nukelti Eurolygos rungtynes.

Broliai Kalaitzakiai<br>G.Bitvinsko nuotr.
Broliai Kalaitzakiai<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2023, 7:27 PM

Graikijos vyriausybė nuo trečiadienio iki penktadienio paskelbė trijų dienų gedulo laikotarpį.

Tuo tarpu „Panathinaikos“ krepšinio klubas ketvirtadienį Eurolygos rungtynėse turėtų priimti Stambulo „Anadolu Efes“.

Skelbiama, jog rungtynės yra ant sustabdymo slenksčio, nes nei žaidėjai, nei treneriai šiuo metu nenori galvoti apie krepšinį.

„Aš nuoširdžiai tikiu, kad įvykus tokiai tragedijai, krepšinio rungtynės neturėtų būti žaidžiamos. Jei mums lieps žaisti, mes, žinoma, žaisime. Jei rungtynės bus perkeltos, mes pasiruošime joms tada. Visi yra paveikti. Akivaizdu, kad visa šalis paveikta tragedijos“, – situaciją paaiškino komandos techninis direktorius Christosas Serelis.

Apie tragediją prakalbo ir praeityje Lietuvoje rungtyniavęs graikas Georgios Kalaitzakis.

„Mes kalbame apie tai, kas nutiko. Mūsų mintys yra su aukų šeimomis ir meldžiamės už sužeistuosius. Negaliu daug ką pasakyti... Aš tikrai negaliu kalbėti apie krepšinį“, – komandos žaidėjų vardu klabėjo G.Kalaitzakis.

Taip pat penktadienį Milano „Olimpia“ klubas namuose susitiks su kita Graikijos ekipa – Pirėjo „Olympiakos“. Neatmetama, jog ir šios rungtynės gali būti nukeltos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.