EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: lyderis I. Brazdeikis, du R. Giedraičio veidai ir svarbus L. Biručio vaidmuo

Eurolygos 28-ajame ture tarp Lietuvos krepšininkų naudingiausiai žaidė Kauno „Žalgirio“ puolėjas Ignas Brazdeikis. Jis vienintelis pelnė daugiau nei dešimt taškų.

 I.Brazdeikis<br>G. Bitvinsko nuotr.
 I.Brazdeikis<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Lietuvių pasirodymai
 Lietuvių pasirodymai
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 11, 2023, 11:11 AM

Ignas Brazdeikis

Puolėjas penktą kartą nepateko į „Žalgirio“ starto penketą, bet jau 4-ąją min. pakeitė antrą kartą prasižengusį E.Ulanovą. Nors I.Brazdeikis netrukus baudos metimu pelnė pirmąjį tašką, pirmajame kėlinyje jis daug blaškėsi be vietos ir tik sykį blykstelėjo tolimu tritaškiu. Užtat antrojo kėlinio pradžioje jis tapo svarbiausiu „Žalgirio“ puolimo asmeniu ir 12-ąją min. antruoju tritaškiu persvėrė rezultatą 23:22. I.Brazdeikis vien per antrąjį kėlinį pelnė 8 taškus ir kartu su I.Tayloru užtikrino rungtynių lūžį. Po pertraukos I.Brazdeikis buvo tarp tų, kurie užtikrino, kad varžovai neatliktų atsakomojo lūžio.

Jis žaidė 19 min., pelnė 19 taškų (3/7 dvitaškių, 3/7 tritaškių, 4/6 baudų) ir išprovokavo 5 pražangas.

„Žalgiris“ (15–13) namie įtikinamai nugalėjo ASVEL (8–20) komandą 85:67. Kauniečiai pusantro kėlinio vijosi varžovus, bet dar prieš pertrauką įgijo 10 taškų persvarą, o antroje rungtynių pusėje jų pranašumas visą laiką buvo dviženklis.

Donatas Motiejūnas

„Monaco“ starto penketo vidurio puolėjas jau antrąją minutę privertė antrą kartą prasižengti praėjusio turo „Baskonia“ didvyrį D.Hommesą, pirmojo kėlinio viduryje pabaigė greitą ataką, bet pašėlęs varžovų tempas jam buvo nepalankus. D.Motiejūnas geriau jautėsi, kai tempas sulėtėjo. Jis nesistengė žūtbūt prasibrauti į varžovų baudos aikštelę, bet gerai pastebėdavo atsidengusius komandos draugus.

D.Motiejūnas žaidė 14 min., pelnė 8 taškus (4/4 dvitaškių, 0/1 tritaškio), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 3 pražangas.

„Monaco“ (18–10) išvykoje permainingose rungtynėse nugalėjo „Baskonia“ (15–13) komandą 102:93. Skirtumas nė karto nebuvo dviženklis, o pirmaujanti komanda keitėsi net 18 kartų. Vitorijos krepšininkai stipriau žaidė iki antrojo kėlinio vidurio, po to surengė spurtą trečiojo kėlinio viduryje, bet lemiamomis minutėmis padėtį kontroliavo „Monaco“.

Laurynas Birutis

„Žalgirio“ vidurio puolėjas į aikštę įėjo 6-ąją min. Gindamasis jis iš pradžių žaidė pusėtinai, bet puldamas aukščiausias žalgirietis pirmajame kėlinyje pasislėpė taip, kad buvo nematomas. Antrojo kėlinio viduryje L.Birutis pelnė pirmuosius taškus ir varžovų baudos aikštelėje gerai paruošdavo dirvą I.Tayloro prasiveržimams. Kai reikėjo, jis buvo pasiruošęs priimti I.Tayloro perdavimus ir nuo antrojo kėlinio labai tvirtai jautėsi savoje baudos aikštelėje.

L.Birutis žaidė 16 min., pelnė 6 taškus (3/4 dvitaškių, 0/2 baudų) ir atkovojo 7 kamuolius.

Edgaras Ulanovas

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas jau 4-ąją min. prasižengė antrąjį kartą (tiesa, pirmoji pražanga buvo ne visai „jo“, nes teisėjai kompensavo varžovams skriaudą už neteisingai skirtą pražangą N.De Colo). E.Ulanovas pirmąjį metimą, netaiklų, atliko tik 18-ąją min., o pirmuosius taškus baudos metimais pelnė trečiojo kėlinio pradžioje. Po pertraukos grįžo tikrasis E.Ulanovas, kuris ir pats pelnė taškus, ir padėjo kurtis progas komandos draugams.

Jis žaidė 22 min., pelnė 8 taškus (1/2 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 3/3 baudų), 3 kartus suklydo ir 3 kartus prasižengė.

Marius Grigonis

Gynėjas šeštą kartą pateko į „Panathinaikos“ starto penketą. M.Grigonis bandė kelti sumaištį varžovų gynyboje, bet jo veiksmai nebuvo labai pavojingi, o ranka nebuvo labai tvirta. Trečiajame kėlinyje Atėnų komanda pakilo kaip tik tuo metu, kai lietuvis buvo pakeistas. Vis dėlto ketvirtojo kėlinio viduryje jis prisidėjo prie spurto svarbiu tritaškiu,

M.Grigonis žaidė 26 min., pelnė 7 taškus (0/1 dvitaškio, 1/2 tritaškių, 4/4 baudų), atkovojo 4 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Be Artūro Gudaičio žaidęs „Panathinaikos“ (9–19) namie permainingose rungtynėse namie nugalėjo „Crvena Zvezda“ (12–16) komandą 75:66. „Žalieji“ trečiajame kėlinyje atsiliko net 16 taškų skirtumu (37:53), bet per likusią kėlinio dalį sumažino atsilikimą iki 2 taškų (52:54), o paskutiniajame ketvirtyje galutinai parbloškė pakrikusius varžovus.

Lukas Lekavičius

„Žalgirio“ starto penketo įžaidėjas pirmoje komandos atakoje pataikė iš vidutinio nuotolio. L.Lekavičius iki 4-osios min. buvo vienintelis taškus pelnęs žalgirietis, bet taškų buvo labai nedaug – vos 4, o komandos draugai nelabai suprato, ką norėjo padaryti įžaidėjas. Dėl susikalbėjimo stokos L.Lekavičius vien pirmajame kėlinyje suklydo tris kartus. L.Lekavičius aktyviai, bet daug tiksliau žaidė trečiajame kėlinyje.

Jis žaidė 10 min., pelnė 8 taškus (3/4 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/2 baudų) ir 3 kartus suklydo.

Rokas Giedraitis

„Baskonia“ starto penketo puolėjas po tik jo komandai būdingos atakos visiškai laisvas iš po krepšio pelnė pirmuosius baskų taškus, po to pataikė tritaškį, rezultatyviai pabaigė dvi greitas atakas ir iki pirmojo keitimo 11-ąją min. pelnė 9 taškus. Tačiau grįžęs į aikštę antrojo kėlinio viduryje jis pasikeitė neatpažįstamai: netaikliai mėtė (trečiajame kėlinyje po jo tolimo metimo kamuolys net nelietė lanko), nežymiai, bet vėluodavo gindamasis.

R.Giedraitis žaidė 31 min., pelnė 9 taškus (3/6 dvitaškių, 1/3 tritaškių), atkovojo 7 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Arnas Butkevičius

„Žalgirio“ puolėjas trečią kartą pateko į starto penketą ir pirmoje rungtynių atakoje praleido jo dengiamo N.De Colo tritaškį, antrąją minutę dar kartą šiurkščiai suklydo gindamasis ir nepagavo kamuolio po paprasto L.Lekavičiaus perdavimo. A.Butkevičius beveik neprisidėjo prie komandos puolimo ir vienintelį kartą pasižymėjo, kai trečiojo kėlinio pradžioje pataikė sudėtingą dvitaškį prieš pat atakai skirto laiko sireną.

Jis žaidė beveik 21 min., pelnė 3 taškus (1/2 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 1/2 baudų), išprovokavo 3 pražangas ir prasižengė 4 kartus.

Tomas Dimša

„Žalgirio“ gynėjas į aikštę įėjo 8-ąją min. Pirmojo kėlinio pabaigoje jis buvo tik stebėtojas, po pertraukos irgi žaidė nelabai užtikrintai, bet per paskutines tris minutes, kai skirtumas buvo didelis, pataikė du metimus.

T.Dimša žaidė 14 min. ir pelnė 5 taškus (1/2 dvitaškių, 1/2 tritaškių).

Tadas Sedekerskis

„Baskonia“ puolėjas antrojo kėlinio pirmąją minutę pakeitė iki tol be keitimo žaidusį R.Giedraitį, bet per tris minutes prasižengė triskart ir greitai grįžo ant suolo. Vėliau grįžęs į aikštę T.Sedekerskis žaidė neryžtingai ir komandai beveik niekuo nepadėjo.

Jis žaidė 7 min., nė karto nemetė į krepšį ir prasižengė 3 kartus.

Rokas Jokubaitis

„Barcelona“ įžaidėjas 6-ąją min. pakeitė T.Satoransky, kai jų komanda pirmavo 22:10. R.Jokubaitis žaidė ramiai, bet jo bandymai pridėti atakoms aštrumo nepasiteisindavo. Treneriui Š.Jasikevičiui buvo ramiau, kai atakas organizuodavo T.Satoransky.

R.Jokubaitis žaidė tik 6,5 min. ir pelnė 2 taškus (0/1 dvitaškio, 2/2 baudų).

„Barcelona“ (18–10) išvykoje pralaimėjo „Fenerbahce“ (17–10) klubui 73:81. Nors pirmajame kėlinyje „Barça“ pirmavo 17 taškų skirtumu (30:13), pranašumas dar prieš pertrauką pradėjo tirpti, o trečiajame kėlinyje „Fenerbahce“ persvėrė rezultatą. Po to komandos žaidė lygiai ir tik paskutinę minutę Stambulo komanda, atrėmusi desperatiškus svečių bandymus, sukaupė žymesnę persvarą.

Karolis Lukošiūnas

„Žalgirio“ gynėjas 13-ąją min. pakeitė I.Brazdeikį. K.Lukošiūnas truputį pabėgiojo, bet į krepšį pirmą kartą metė tik trečiojo kėlinio pabaigoje.

Jis žaidė 12,5 min. ir taškų nepelnė (0/2 tritaškių).

Dovydas Giedraitis

„Žalgirio“ gynėjas į aikštę įėjo 19-ąją min., bet žaidė trumpai ir niekuo nepasižymėjo.

D.Giedraitis žaidė 3,5 min. ir nė karto nemetė į krepšį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.