EUROLYGA 2023

Déjà vu jausmas: karti R. Kurtinaičio pabaiga „Wolves“ – ne pirma tokia trenerio patirtis

Rimas Kurtinaitis pirmadienį dar džiaugėsi „Wolves“ komandos pergale „Betsafe-LKL“ lygoje, tačiau jau antradienį sužinojo, kad neteko vyriausiojo trenerio darbo, o jį Alytaus klube keičia Kęstutis Kemzūra.

 Rimas Kurtinaitis.
 Rimas Kurtinaitis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2023, 5:50 PM

Antradienį „Wolves“ klubas oficialiai pranešė, kad su R.Kurtinaičiu sutartis nutraukta abipusiu susitarimu.

Akivaizdu, kad R.Kurtinaičiui ir komandos žaidėjams tai buvo netikėtumas, o derybos su naujuoju strategu K.Kemzūra vyko „už R.Kurtinaičio akių“.

Panašioje situacijoje 62-ejų treneris jau yra buvęs.

„Žinote, gyvenime esu daug kartų pasimokęs, niekada negalvoju apie pabaigą, – pirmadienį po pergalės prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (94:63) kalbėjo R.Kurtinaitis. – Mums yra svarbios kiekvienos rungtynės, jas reikia laimėti. Pabaiga susidėlios taip, kaip ji susidėlios. Jūs, žurnalistai, dar rudenį pasakote, kas bus antras, o kas – penktas. Aš žaidėjų nespaudžiu. Jiems nesakau, kokie yra mūsų tikslai, turbūt patys maždaug žino. Mums svarbios – kiekvienos rungtynės. Į jas turime ateiti pilnai susikaupę.“

Spaudos konferencijoje R.Kurtinaitis pažvelgė į likusią sezono dalį ir atrodė ramus dėl savo ateities komandoje. Vis dėlto antradienį viskas kardinaliai pasikeitė.

„Dėkojame R.Kurtinaičiui už milžinišką indėlį mūsų komandai žengiant pirmuosius savo žingsnius, – pranešė „Wolves“ prezidentas Rimantas Kaukėnas. – Būtent jis patikėjo mūsų projektu, drąsiai stojo prie komandos vairo praėjusią vasarą, prisidėjo prie komandos formavimo ir iškovojo pirmąsias klubo istorijoje pergales.“

Lrytas.lt šaltinių žiniomis, „Wolves“ klubo vadovai derybas su K.Kemzūra pradėjo po dviejų pralaimėjimų „Betsafe-LKL“ lygoje.

Kovo 13-ąją buvo skaudžiai nusileista Jonavos „Cbet“ komandai (94:99). Mačą gyvai tuomet stebėjo ir „Wolves“ klubą neoficialiai įkūręs verslininkas Gediminas Žiemelis, kuriam vaizdas aikštėje nepaliko didelio įspūdžio.

Situaciją dar labiau paaštrino ir netikėta nesėkmė kovo 21-ąją, kuomet išvykoje buvo nusileista „Gargždams“ (82:85).

Tačiau „už akių“ priimti sprendimai – ne naujiena R.Kurtinaičiui.

Prieš penkerius metus panaši situacija treneriui buvo nutikusi ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ klube. „Betsafe-LKL“ lygos finalo metu pasirodė pranešimai, kad R.Kurtinaitis po sezono bus atleistas, o jį pakeis treneris Dainius Adomaitis.

Po sezono R.Kurtinaitis atvirai rėžė, kad tokie Dariaus Gudelio sprendimai nedaro garbės nei jam, nei komandai. Maža to, R.Kurtinaitis dar finalo serijos metu teigė, kad apie būsimą pamainą iš klubo vadovų nebuvo girdėjęs.

Nors D.Gudelis iš pradžių neigė kalbas apie D.Adomaitį „Lietuvos ryto“ poste, netrukus po finalų buvo paskelbta apie naują komandos trenerį, kuriuo tapo D.Adomaitis.

„Wolves“ (16/8) „Betsafe-LKL“ užimą trečią vietą, Šiaurės Europos krepšinio pirmenybėse pateko į finalinį ketvertą, FIBA Europos taurės atrankoje „Wolves“ nepateko į pagrindinį turnyrą, o Karaliaus Mindaugo taurėje (KMT) ketvirtfinalyje nusileido Kauno „Žalgiriui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.