EUROLYGA 2023

Rungtynėse prieš „Maccabi“ apsilankęs G. Nausėda pasakė, ką galvoja apie „Žalgirį“

„Linkiu džiaugsmo, pasitikėjimo savimi ir visada su krepšiniu žengti koja kojon“, – Kauno „Žalgirio“ Eurolygos rungtynėse apsilankęs Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

  G. Nausėda<br> „Krepšinio pasaulyje“ nuotr.
  G. Nausėda<br> „Krepšinio pasaulyje“ nuotr.
 G. Nausėda<br>R. Vilkelio nuotr.
 G. Nausėda<br>R. Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Krepšinio pasaulyje“, Vidas Mačiulis

Apr 9, 2023, 9:35 PM

Ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje pergalingai paskutines Eurolygos reguliaraus sezono rungtynes baigė kauniečiai, 68:67 nugalėdami Tel Avivo „Maccabi“.

Kartu su 15225 žiūrovais tribūnoje buvo ir Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Šalies vadovas prisipažino, kai tik būna laisvas, visada atvyksta į Kauną ir tampa „krepšinio fanu“, bet ne ložėje. Pats perka bilietus ir sėdi kartu su žiūrovais, dalija autografus, čia duoda interviu.

Šį kartą Prezidentą paprašėme pabūti ir rungtynių komentatoriumi (kažin ar kuriame nors pasaulio kampelyje valstybės vadovas tai sutiktų daryti?).

Seniai žinau, kad G.Nausėda domisi krepšiniu, jo istoriją, todėl gali apibūdinti kiekvieną „auksinio „Žalgirio“ laikų žaidėją. Kaip ir Prezidentas Valdas Adamkus ne kartą man pasakojo apie 1937 ir 1939 metų Lietuvos krepšinio meisterius – Europos nugalėtojus. Abu Prezidentai labai įdomiai kalbėjo ir Lietuvos krepšinio 100-mečio iškilmėse Kaune.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, pasveikinęs „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovus su Šv. Velykomis, net kelias minutes paskyrė „Žalgirio“ rungtynių su „Maccabi“ apžvalgai ir apskritai apie kauniečių pasirodymą Eurolygoje.

„Norėtųsi mūsų aukštaūgiams palinkėti daugiau drąsos, Laurynui (red. – Biručiui) daugiau pasitikėjimo. O šiaip viskas yra gerai ir svarbiausia, kad žiūrovai džiaugiasi.

Visos komandos su kuriomis konkuruojame yra ant bangos. Pats „Žalgiris“ irgi ant bangos. Gali atsitikti, kad likusių pergalių nepakaks“, – laidai „Krepšinio pasaulyje“ kalbėjo Lietuvos prezidentas.

Daugiau G.Nausėdos minčių galite išgirsti laidoje „Krepšinio pasaulyje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.