EUROLYGA 2023

Katalonų perspėjimas prieš akistatą su „Žalgiriu“: „Šaro komandai draudžiama atsipalaiduoti“

Katalonijos sporto žiniasklaida prieš Eurolygos ketvirtfinalio seriją kartoja, kad „Barcelona“ krepšininkai dvikovoje su Kauno „Žalgiriu“ yra aiškūs favoritai, bet nepamiršta, kad praėjusiais metais „mėlyni-granatiniai“ sunkiai patvirtindavo favoritų statusą.

 Šarūno Jasikevičiaus kariauna.<br> Zuma/Scanpix nuotr.
 Šarūno Jasikevičiaus kariauna.<br> Zuma/Scanpix nuotr.
 Katalonų žiniasklaida.
 Katalonų žiniasklaida.
 Katalonų žiniasklaida.
 Katalonų žiniasklaida.
 Katalonų žiniasklaida.
 Katalonų žiniasklaida.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 26, 2023, 2:55 PM, atnaujinta Apr 26, 2023, 3:08 PM

Trečiadienį prasidedanti Eurolygos ketvirtfinalio serija, kurioje Katalonijos pasididžiavimas „Barcelona“ susikaus su Kauno „Žalgirio“ krepšininkais, Katalonijos sporto visuomenei yra labai svarbus įvykis.

Tačiau ne toks svarbus, kad sporto leidinių viršeliuose jam būtų skirta pagrindinė vieta.

„El Mundo Deportivo“ ir „L‘Esportiu“ sporto dienraščiai krepšinio mačą anonsuoja pirmojo puslapio kamputyje, o matomiausia vieta trečiadienį skirta „Girona“ klubo futbolininkams. Taip pat Katalonijoje esančio Žironos miesto komanda antradienį pasiekė įspūdingiausią sezono pergalę – sutriuškino Madrido „Real“ klubą 4:2.

Galutinis rezultatas net neatspindėjo įvykių eigos. „Girona“ įmušė du pirmuosius įvarčius, antrojo kėlinio viduryje pirmavo 4:1, o grėsmingi varžovai skirtumą truputį sumažino tik paskutinėmis minutėmis. Dėl to Katalonijos sporto dienraščio „Sport“ antraštė „Sutriuškinimas!“ neatrodė nė trupučio perdėta.

Nors Ispanijos futbolo lygoje „Barcelona“ tvirtai pirmauja („Barça“ turi 76 taškus, daugiau rungtynių žaidęs „Real“ – 65 taškus) ir nė vienas „mėlynų-granatinių“ aistruolis jau neabejoja, kad jų palaikoma komanda po kelių savaičių susigrąžins Ispanijos čempionės vardą, dar vienas „Real“ pralaimėjimas, juo labiau „nedideliam“ Katalonijos klubui, neabejotinai paglostė kone kiekvieno katalono savimeilę.

Katalonų savimeilę paglostė ir antradienį vakare Madrido „Real“ krepšininkų patirtas pralaimėjimas. „Baltieji“ savo aikštėje pirmosiose Eurolygos ketvirtfinalio rungtynėse nusileido Belgrado „Partizan“ klubui ir prarado aikštės pranašumą.

Kita vertus, savisaugos instinktas tarsi kužda, kad tas pat gali atsitikti ir „Barcelona“ krepšininkams, kurie trečiadienį „Blaugrana“ arenoje pradės ketvirtfinalio seriją su „Žalgiriu“.

Katalonijos žiniasklaida pabrėžia, kad „Barcelona“ yra favoritė, bet nerimo gaidelė krebžda.

„Šaro komandai draudžiama atsipalaiduoti“, – pristatydamas ketvirtfinalio dvikovą parašė „Sport“ sporto dienraštis.

„Mėlyni-granatiniai“ susitiks, iš esmės, su lengviausiai suvirškinamu varžovu, kurį galėjo sutikti šiame etape, – tvirtino „Sport“. – Šaro vyrai, pirmiausiai dėl puikaus žvaigždžių Nikolos Mirotičiaus ir Tomašo Satoransky žaidimo, pradeda mačą būdami aiškūs favoritai. Vis dėlto „Žalgiris“ buvo didžiausia reguliariojo sezono staigmena ir turi įgudusių žaidėjų“.

„Katalonams draudžiama patirti nesėkmę pirmosiose rungtynėse. Reikia galvoti apie tai, kaip namie pasiekti dvi pergales ir paskui pabaigti seriją Kaune“, – sudėlioti katalonams optimistinį scenarijų bandė „Sport“. „Barça“ privalo pasinaudoti gera T.Satotansky, Nicolaso Laprovittolos bei N.Mirotičiaus forma ir pasitelkti kitus žaidėjus, ypatingai priekinės linijos krepšininkus Sertačą Šanlį ir Janą Vesely“, – tęsė „Sport“.

„Žalgiris“ aiškiai silpnesnis negu katalonai, bet jie tapo sezono atradimu ir užėmė septintąją vietą, aplenkę komandas, kurios turi didesnį biudžetą ir stipresnę sudėtį. Kazio Maksvyčio komanda pateko į ketvirtfinalį ir norės nustebinti „Barçą“ pirmosiose rungtynėse“, – įspėjo „Sport“.

Katalonai nepamiršo dviejų praėjusių sezonų. Tiek užpernai, tiek pernai „Barcelona“ taip pat buvo ketvirtfinalio favoritė ir turėjo aikštės pranašumą, bet ketvirtfinalio serijos buvo ilgos. Abu praėjusius sezonus Barselonos komanda ketvirtfinalio varžovus – Sankt Peterburgo „Zenit“ (2021 m.) bei Miuncheno „Bayern“ (2022 m.) – įveikė rezultatu 3:2. Serijos nugalėtojai paaiškėjo tik per lemiamas penktąsias rungtynes „Blaugrana“ arenoje.

„Blaugrana“ arenos veiksniu katalonai pasitiki ir artėjančioje ketvirtfinalio serijoje su „Žalgiriu“.

„Po nesėkmių 17-ojo ir 19-ojo turų rungtynėse su Bolonijos „Virtus“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ klubais, katalonai „Blaugrana“ arenoje pasiekė septynias iš eilės pergales ir patvirtino, kad namų sienų veiksnys gali būti lemiamas ketvirtfinalio serijoje, – skaičiavo Katalonijos sporto dienraštis „El Mundo Deportivo“. – Š.Jasikevičiaus komanda tikisi, kad šiais metais jai reikės kankintis mažiau nei praėjusiais sezonais žaidžiant su „Zenit“ ir „Bayern“ klubais.

„Barça“ yra aiški favoritė ne vien dėl aikštės pranašumo, bet ir dėl žaidėjų talento bei meistriškumo. „Žalgiris“ vien pasiekęs šį tašką gali sakyti, kad jam sezonas buvo sėkmingas“, – lygino „El Mundo Deportivo“.

Vis dėlto „Barcelona“ pranašumą, kuris braižomas „ant popieriaus“, reikės įrodyti aikštėje. Tai pabrėžė ir kataloniškai rašantis sporto dienraštis „L‘Esportiu“.

„Žalgirio“ arenoje, kurioje nebeliko nė vieno neparduoto bilieto iš 15170, bus įspūdinga atmosfera. Žinoma, „Žalgirio“ arena nėra tokia priešiška, kaip „Partizan“ ar „Olympiakos“ aikštės, bet šioje atmosferoje „Barça“ prieš kelis mėnesius jau pralaimėjo reguliariojo sezono rungtynes. Todėl savos aikštės pranašumą, dėl kurio buvo ilgai kovota, reikia apginti.

Š.Jasikevičiaus komanda, išvengusi „Fenerbahçe“, „Partizan“ ir „Makabi“, nenori jokių staigmenų žaisdama su geriausiais varžovais, kuriuos galėjo sutikti šiame etape. Tačiau treneris, kuris, kaip ir R.Jokubaitis, anksčiau atstovavo „Žalgiriui“, pripažįsta, kad Lietuvos komanda į ketvirtfinalį pateko ne atsitiktinai, bet dėl to, kad žaidė puikiai“, – ketvirtfinalio akcentus sudėliojo „L‘Esportiu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.