EUROLYGA 2023

Panašių prognozių it pernai norintis G. Žibėnas – apie žaidėjų išsaugojimą „Ryte“ ir varžovą finale Įvertino V. Šeškaus šansus darbuotis aukštesniame lygyje

Po sunkaus starto atsigavęs, tačiau dar vieną dramą turėjęs išgyventi Vilniaus „Rytas“ 90:85 (16:22, 26:16, 29:22, 19:25) įveikė Jonavos „CBet“ ir pateko į didįjį „Betsafe-LKL“ finalą, kuriame sieks apginti praėjusiais metais iškovotą čempionų taurę.

R. Danisevičiaus nuotr.
R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erikas Petrikas

May 25, 2023, 10:05 PM, atnaujinta May 25, 2023, 10:10 PM

Visos serijos metu Jonavos „CBet“ ekipa rodė, kad jie nėra pasiruošę kelti baltos vėliavos.

Trečiajame serijos mače Virginijaus Šeškaus auklėtiniai ketvirtajame kėlinyje vėl prisivijo varžovus, tačiau vėl tos pačios kelios klaidos neleido serijai sugrįžti į Jonavą.

Vilniaus „Rytas“ šią seriją laimėjo sausu rezultatu 3:0, o „Ryto“ varžovas paaiškės netrukus. Kitame pusfinalyje 2:0 Kauno „Žalgiris“ pirmauja prieš „7bet-Lietkabelį“.

„Sunku šiandien buvo su koncentracija – tipinės paskutinės serijos rungtynės, kai varžovas kabinasi per negaliu, – po rungtynių kalbėjo Giedrius Žibėnas. – Sunku pačiam, kaip treneriui, įrodyti, kad bus sunkiausios rungtynės. Šiandien buvo daug naivių klaidų gynyboje, bet dienos pabaigoje švenčiame pergalę. Yra didžiulė privilegija būti to („Ryto“ – red.) dalimi. Su tokiais sirgaliais...

Mes laimėjome seriją 3:0, bet nesame laimingi. Atsimenu, kad prieš dvejus metus laimėjome seriją 3:0 ir tada šventėme, o dabar to tikrai nedarome. Mes tuo nenorime apsiriboti, stengtis toliau kažką pasiekti. Turiu pasakyti, kad nuo pat KMT pusfinalio mes naudojome tą (pralaimėjimo prieš Jonavą – red.) motyvaciją – ji labai daug padėjo. Ypač šiame pusfinalyje, prieš šį varžovą. Turiu varžovams atiduoti daug pagarbos – kovėsi iki galo. Šiandien sumetė daug sunkių metimų. Sėkmės Jonavai kovoje dėl bronzos. Žiūrėsime, kas vyksta LKL ir ruošimės.“

– Kokie esminiai dalykai perlaužė šią seriją su Jonava?

– Raktinis pergalės akcentas, kas nebuvo visą sezoną, buvo gynybinis. Mes atkirtome jų pagrindinius kūrėjus, per ką eina visas Jonavos žaidimas. Mes žinojome, ko jie nori iš žaidimo, žinojome, kas pas juos vyksta, kai yra nulūžęs derinys ir iš kur jie susiranda papildomų progų. Jie turėjo labai daug gerų minčių visą sezoną.

– Kaip atrodo „Ryto“ naujokų integracijos procesas? Koks „Rytas“ žengia į finalą?

– Galime daug šnekėti, kad norime įeidinėti į formą ir taip toliau, bet tada, kai pagalvoji, iki sezono liko 10 dienų, 2 savaitės, jeigu visų rungtynių prireiks. Esame tas, kas esame – žaidžiame taip, kaip žaidžiame.

Nesu fantazuotojas, kad per dvi treniruotes mes kažką pakeisime ir pasiruošime dar geriau finalui. Žinome savo sezono ydas, savo sezono pamokas, bet galiu pasakyti, kad nuo rungtynių su Bonos komanda išvykoje, kur pralaimėjome skaudžiai, po to laiko mes neturime pralaimėjimų kitoms komandoms išskyrus „Žalgiriui“. Į finalą įeiname kaip komanda.

– Kas yra tie žaidėjai, kurie perduos finalų patirtį mažiau patyrusiems žaidėjams?

– Aš manau, kad tiek Margiris, tiek Gytis daro labai didelį ir gerą darbą rūbinėje, kalbėdami su kitais žaidėjais. Galiu pasakyti, kad turime žaidėją, kuris mažiau žaidžia – Tomą Lekūną, kuris labai pakelia kitus žaidėjus į viršų viso sezono metu. Jam yra nelengva, bet mes, trenerių ofisas, labai vertiname tai, ką jis daro už aikštelės ribų.

– Žinant „Wolves“ atėjimą į Vilnių, ką be Justino Gorhamo, kurį jau minėjote praėjusioje spaudos konferencijoje, norėtumėte išlaikyti „Ryte“?

– Pasakysiu paprastai – kiekvienam sezonui pasibaigus, mes po dviejų dienų su komanda, komandos vadovybe pakalbėti apie ateinančio sezono sudėtį.

Pasibraižome gražiai, susirašome planus (šypsosi – red.), bet nuo to pradinio plano, kur turime 12 žaidėjų, mes pasirašome 3. Žinote, čia yra karti realybė. Galiu daug ką sakyti, kad norisi pasilikti visus, kad būtų tęstinumas, bet kartais realybė yra kita ir tam esame pasiruošę.

– Ar V.Šeškus galėtų dirbti su aukštesnio lygio komandomis?

– Gerbiu Virgį. Daug kas apie jį pasisakė, kad kažkur pas jį mažiau taktikos, dar kažką, bet matome, jog mes esame juos išnagrinėję po kaulelį, ir matome, kaip tas kiekvienas žaidėjas yra išnaudojamas.

Po serijos su „Neptūnu“ sakiau, ką Mindaugas Brazys padarė su savo žaidėjais – kai kurie žaidžia geriau, nei jie iš tikrųjų yra geri. Tą patį galiu pasakyt apie Jonavą. Žaidėjai tikrai Jonavoje tikrai pasikėlė savo vertę, o to kaltė yra Virgis.

– Koks varžovas būtų parankus finale?

– Nesvarbu, prieš ką žaisime, norėtume tų pačių prognozių finale, kokios buvo ir pernai, kad mes galėtume kažką rūbinėje pasikabinti. Spaudimas – mums jis visada yra. Ar žaisime prieš „7bet Lietkabelį“, ar prieš „Žalgirį“. Nieko čia nepakeisi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.