EUROLYGA 2023

E. Ulanovas – apie „ne“ rinktinei, „Žalgirio“ reakciją ir nenuvertinamą „Rytą“

Kauno „Žalgiris“ po permainingos serijos su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“ pateko į didįjį „Betsafe-LKL“ finalą. Ketvirtajame mače dominavę žalgiriečiai 99:65 (18:18, 26:13, 26:18, 25:17) įveikė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“.

 E. Ulanovas<br>R.Vilkelio nuotr.
 E. Ulanovas<br>R.Vilkelio nuotr.
R.Vilkelio nuotr.
R.Vilkelio nuotr.
R.Vilkelio nuotr.
R.Vilkelio nuotr.
 E. Ulanovas<br>R.Vilkelio nuotr.
 E. Ulanovas<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Erikas Petrikas

May 29, 2023, 9:53 AM, atnaujinta May 29, 2023, 10:12 AM

Kauniečiai pusfinalio seriją laimėjo rezultatu 3:1.

Nepaisant to, kad ketvirtosiose serijos rungtynėse Panevėžyje nebuvo daug intrigos, Aukštaitijos komanda visą seriją metė gerą iššūkį „Žalgiriui“ ir neleido kauniečiams lengvai galvoti apie didįjį finalą.

Apie laisvą dieną po trečiojo serijos mačo galvoję Kauno krepšininkai turėjo galvoti ne apie poilsį, o apie papildomas rungtynes, kuriose išliejo visą pyktį.

„Pralaimėjome rungtynes ir kažkokia reakcija turėjo būti – tai yra normalu. Manau, kad po pralaimėjimo komanda sureagavo, – kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas. – Kaip akcentavome – antrąsias serijos rungtynes laimėjome tik dėl gero paskutinio kėlinio ir neaišku, ar visada pavyks tai padaryti.

Tos pergalės galbūt nebuvome verti, nes išsigelbėjome paskutiniais momentais. Turime suprasti, kad „7bet-Lietkabelis“ yra pavojinga komanda. Namuose į tai nesureagavome.

Žaidžiame kas antrą dieną – mums tai kažkiek yra įprasta, bet nežinau, ar varžovams tai žaidė kažkiek, ar ne, bet patirtis – mūsų pusėje. Pralaimėjimas prieš tai mums skaudėjo ir paskutinėse serijos rungtynėse momentais žaidėme solidžiai.“

Ketvirtosiose serijos rungtynėse „Žalgiris“ parodė tokį veidą, kokio ilgai nematėme. Neskaitant pirmojo kėlinio, kur komandos žaidė taškas į tašką, žalgiriečiai nuo antrojo kėlinio pradėjo žaisti vieną geriausių mačų pastaruoju metu ir tiesiausiu keliu nuvažiavo į didįjį „Betsafe-LKL“ finalą.

„Jeigu kalbame apie seriją su Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ ir šią seriją, ketvirtosios serijos rungtynės su „7bet-Lietkabeliu“ buvo geriausios mūsų rungtynės atkrintamosiose“, – tvirtino E.Ulanovas.

„7bet-Lietkabelis“ pirmoje rungtynių dalyje išmetė vos du tritaškius, iš kurių vienas buvo iš savo aikštelės pusės. Keitimosi gynyba ypač prisidėjo prie to, kad Panevėžio ekipos snaiperiai būtų pristabdyti.

„Yra Gediminas Orelikas, yra kiti – nesinori duoti tokių metimų, – aiškino E.Ulanovas. – Kai žaidėme antrąsias rungtynes, matėme, kiek metimų panevėžiečiai pataikė. Tritaškiai jiems labai padeda ir emociškai, o kartu atlaisvina prasiveržimus ir kitus dalykus.

Nepasakyčiau, kad pirmajame kėlinyje buvo tobula gynyba, nes kažkuriuo momentu prasileidome daug varžovų kirtimų, greito puolimo. Visas trenerių kolektyvas nebuvo patenkintas mūsų gynyba, bet atėmėme varžovų tritaškius ir dabar ta susikeitimų gynyba pasiteisino.“

Praėjusią vasarą, kai Kazys Maksvytis dirbo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje yra sakęs, kad pralaimėjai kartais yra reikalingi, kadangi komanda geriausiai mokosi iš savo pralaimėjimų.

Ketvirtajame serijos mače „Žalgiris“ pabudo ir pralaimėjimas atgaivino tokį „Žalgirį“, kokį esame įpratę matyti.

„Kartais norisi, kad komandoje būtų panikos, nes ypač žaisdami prastai su „Nevėžiu“ laimime... Norisi šiek tiek panikos viduje, kad truputį mus sukrėstų, bet paėmus – panikos didelės nebuvo. Buvo natūrali reakcija į susiklosčiusius įvykius trečiose serijos rungtynėse. Kartu buvo ir supratimas, kad šita Panevėžio komanda yra labai labai pavojinga“, – kalbėjo žalgirietis.

Visgi ar tokio žaidimo, kokį žaidė „Žalgiris“ pusfinalyje, pakaktų didžiajame finale prieš „Rytą“?

„Negalime lyginti – „Rytas“ ir „7bet-Lietkabelis“ yra skirtingos komandos. Atsiras kiti akcentai, kitos stiprios pusės, taktiniai dalykai, kuriuos paruoš abiejų komandų treneriai. Turi būti maksimalus nusiteikimas, fiziškumas ir bekompromisė kova abejose aikštės pusėse“, – aiškino E.Ulanovas.

Svarbus klausimas yra ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, kurioje šią vasarą nematysime E.Ulanovo.

„Žalgirio“ kapitonas tikino, kad yra daug priežasčių, kodėl jis nežais pasaulio čempionate.

„Asmeninės priežastys, dėl kurių nevykstu. Treneris žino – mes su juo kalbėjome. Manau, kad suprantame vienas kitą. Daugiau nelabai yra ką detalizuoti. Viena iš tų priežasčių – pasiruošimas klubiniam sezonui, taip, bet į sprendimą susideda daug dalykų“, – apie savo sprendimą kalbėjo E.Ulanovas.

„Rytas“ reguliariajame sezone „Žalgirį“ įveikė 2 kartus iš 3, o tai nėra itin įprasta Lietuvos krepšinio padangėje.

Negana to, „Rytas“ per pirmuosius du atkrintamųjų etapus prasibrovė „sausais“ rezultatais, ko taip pat „Žalgiriui“ padaryti nepavyko.

Kaip šiuo metu atrodo „Rytas“?

„Mačiau kelias „Ryto“ atkarpas prieš Jonavos komandą. „Rytas“ žaidžia gerai. Palaiko didelį tempą, ypač paskutinėse keliose rungtynėse naudojo didelę rotaciją. Net neabejoju, kad jie bus alkani ir užsimotyvavę. Jie yra puikiai treniruojama komanda – turi išreikštą mintį savo žaidime. Gerbiame juos ir ruošiamės finalui“, – nenuvertindamas „Ryto“ kalbėjo E.Ulanovas.

Įprasta funkcija komandose būtų ta, kad komandos kapitonai motyvuoja savo komandos draugus prieš svarbiausias sezono kovas, bet „Žalgiryje“ to daryti neprireiks.

Noras susigrąžinti titulą, susikaupimas ir dar vienas gražus įrašas krepšininkų karjerose. Papildomų žodžių turėtų nereikėti.

„Bet kokioje lygoje – Lietuvos, Islandijos, Rumunijos finalo už dyką niekas neatiduoda. Turi jį nagais ir bet kaip kitaip jį pasiimti. Kitaip nebus. Kiekvienas titulas yra įrašytas į tavo CV“, – trumpai atsakė E.Ulanovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.