EUROLYGA 2023

Po LKL finalo rungtynių Kaune – užpulti „Ryto“ sirgaliai

Po trečiųjų Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalo rungtynių antradienį Kaune buvo užpulti trys Vilniaus „Ryto“ sirgaliai.

„Ryto“ sirgaliai<br>R. Vilkelio nuotr.
„Ryto“ sirgaliai<br>R. Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2023, 7:10 PM, atnaujinta Jun 7, 2023, 7:19 PM

Vienas iš „Ryto“ sirgalių privačioje „Facebook“ grupėje pasidalino savo išgyvenimais.

„Po rungtynių išalkę nusprendėme kur nors nueiti pavalgyti ir pasirinkome maršrutą per Nemuno pėsčiųjų tiltą. Ramiu veidu, nieko neprovokuodami, ėjome link Laisvės alėjos (kaip ir pridera „Ryto„ sirgaliams buvome su komandos šalikais). Staiga, iš niekur nieko, apie 8–9 pasiutusių žalių-baltų pribėgo mums iš nugaros ir atėmė šalikus sakydami: „Ne jums čia vaikščioti.“

Mes, aišku, nenorėjome taip paprastai jų atiduoti, tai bandėme duoti atsaką ir atsiimti šalikus, nors jų buvo ženkliai daugiau (mūsų buvo 3). Deja, prieš ženkliai didesnę grupę stipriai nepasipriešinsi. Po maždaug dviejų minučių „masofkės“ ereliai galutinai išplėšė šalikus ir pasišalino.

Rezultatas: aš ir vienas draugas išvengėme rimtesnių sužalojimų (likome su pora mėlynių ir guzu ant galvos), bet vienam draugui pasisekė kur kas mažiau – sulaužyta nosis, stipriai sužaloti dantys.

Kas šlykščiausia, kad aplinkiniai, matydami, kad mes likome be priežasties užpulti ir sumušti, tiesiog juokėsi ir siūlė „grįžti į Lenkiją, nes tuoj dar labiau prasileisime“. Vis dėlto, pabrėšiu, kad buvo ir keli adekvatūs praeiviai, kurie pasiūlė pagalbą ir atsiprašė už tokį kitų sirgalių elgesį.

Ką aš noriu šiuo tekstu pasakyti? Visi žinome, kad „B Tribūna“ be konkurencijos yra geriausia palaikymo grupuotė Lietuvoje, bet ta necenzūrinė skanduotė niekaip garbės neprideda. Mes, kaip sostinė, turime būti protingesni už tuos žalius zombius ir palaikyti komandą neįžeisdami kitų, nes to pasękoje buduliai visiškai praranda savitvardą ir puola „Ryto“ fanus iš pasalų. Gerai, kad tai įvyko vietoje, kur buvo daug žmonių. O kas būtų jei tokie parazitai užpultų „Ryto“ faną kokioje aklavietėje? Baisu net pagalvoti. Tikiuosi daugiau incidentų neįvyko. Saugokite save“, – rašė sostinės komandos gerbėjas.

15min žurnalistas Kęstas Rimkus pakalbino nukentėjusį „Ryto“ gerbėją.

„Mano draugui teko apsilankyti ligoninėje. Kažkiek dantų sutrupinti, vienas nuskilęs, o nosis, regis lūžusi“, – 15min portalui teigė nukentėjęs „Ryto“ gerbėjas.

Antradienį Kauno „Žalgiris“ namuose 95:80 įveikė Vilniaus „Rytą“ ir finalo serijoje iki 3 pergalių išsiveržė į priekį 2:1.

Ketvirtosios serijos rungtynės bus žaidžiamos ketvirtadienį Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.