EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ sirgaliaus po mačo alumi apipiltas M. Normantas puse lūpų užsiminė apie savo ateitį „Ryte“

Margiris Normantas turėjo sunkią Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalo seriją prieš „Žalgirį“, tačiau liko patenkintas savo komandos draugų žaidimu ir kartu nežinojo, kas jo laukia kitame sezone.

Margiris Normantas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Margiris Normantas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Margiris Normantas<br>T.Bauro nuotr.
Margiris Normantas<br>T.Bauro nuotr.
Margiris Normantas<br>T.Bauro nuotr.
Margiris Normantas<br>T.Bauro nuotr.
Margiris Normantas<br>T.Bauro nuotr.
Margiris Normantas<br>T.Bauro nuotr.
Margiris Normantas
Margiris Normantas
Margiris Normantas<br>R. Vilkelio nuotr.
Margiris Normantas<br>R. Vilkelio nuotr.
Margiris Normantas<br>R. Vilkelio nuotr.
Margiris Normantas<br>R. Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Erikas Petrikas

Jun 11, 2023, 10:20 AM, atnaujinta Jun 11, 2023, 10:25 AM

Vilniaus „Rytui“ nepavyko antrus metus iš eilės iškovoti „Betsafe-LKL“ čempionų titulo, tačiau serija išsitęsė iki penkių mačų, o rungtynių pabaigoje net nebuvo aišku, kas taps Lietuvos čempionais. M.Normantas pasidžiaugė įspūdinga finalo serija.

„Buvo nerealiai faina. Visiems jums (žurnalistams – red.) buvo apie ką rašyti, buvo smagu ir sirgaliams, – kalbėjo M.Normantas. – Labai smagu dėl šios serijos, džiaugiuosi dėl mūsų vyrukų, labai didžiuojuosi jais. Sezonas buvo banguotas, bet galop atrodėme neblogai.“

Daugiausiai problemų šioje serijoje „Rytui“ darė Isaiah Tayloras.

Gynėjas lemiamame mače pelnė 32 taškus, o galop ir visos serijos metu buvo kone vienintelis galvosūkis, kurio sostinės klubui išspręsti nepavyko.

„Jis yra geras žaidėjas. Jį labai sunku sustabdyti vienas prieš vieną. Prieš jį išbandėme visokias gynybas, – aiškino M.Normantas. – Kai jis žaidė du prieš du, užtvaras kirtome per apačią, bet tas nepasiteisino.

Taip pat norėčiau išskirti ir Arną Butkevičių, kurio taip pat nelabai sustabdėme. Jo atkovoti kamuoliai, kovingumas, jo aikštelėje visur buvo. Šie du žaidėjai buvo „Žalgirio“ X faktoriai.

Visgi Kauno M.Normantui be incidento palikti nepavyko. Po rungtynių sostinės klubo gynėjas buvo apipiltas alumi: krepšininkas dar bandė vytis chuliganą, tačiau pastarasis dingo sirgalių minioje. Kalbama, kad policija sieks surasti chuliganiškai pasielgusį aistruolį.

„Negražiai, reikia mokėti ir laimėti, ir pralaimėti. Neturiu ir ką pasakyti“, – pasakojo rankomis „Ryto“ kapitonas.

– Intriga penktosiose serijos rungtynėse išliko iki pat pabaigos. Ko nepavyko rungtynių pabaigoje?, – žurnalistai paklausė M.Normanto.

– Pritrūko šaltumo. I.Tayloras įmetė mums taškus ketvirto kėlinio pabaigoje. Buvome karšti visas rungtynes, vieningi, bet pritrūko šalto proto rungtynių pabaigoje ir su sirgalių pagalba „Žalgiris“ laimėjo.

– Ką „Žalgiris“ gerai darė, kad pačiam ši serija buvo sunki?

– Serijoje įvyko penkios rungtynės – smagu dėl komandos, čia yra komandinis sportas. Mano metimas šlubavo, gal forma pakritusi, bet kartu ir daug laisvų metimų nepataikiau. „Žalgiris“ gerai gynėsi, bet iš to atsidarydavo keliai kitiems. Dėl to ir atėjome iki penktųjų serijos rungtynių.

– Ar yra kažkas paaiškėję dėl kito sezono?

– Kitas sezonas. Tiek ir aišku. Lauksime, žiūrėsime. Visąlaik yra noro žaisti „Ryte“. Aš esu vilnietis, bet žiūrėsime, ar leis galimybės.

– Visąlaik pozicionuojate save it tikrą vilnietį. „Žalgiryje“ niekada nežaistumėte?

– Nekalbėkime apie tai, užduokite kažkokį kitą klausimą (šypsosi – red.).

– Keli svarbūs komandai žaidėjai „Rytą“ papildė tik pavasarį. Kaip pavyko sulipdyti visus žaidėjus į krūvą?

– Iš tikrųjų – net nereikėjo visų lipdyti. Jie yra labai faini bičai, jie iškart įsiliejo, jie labai daug norėjo. Naujokai atėjo su labai didele energija. Kiekvienas pridėjo savo privalumų. Tik geri žodžiai apie juos. Lenkiu galvą prieš juos.

– Kas taps finalo serijos MVP?

– Arnas Butkevičius. Jis juos sulipdė. Be jo „Žalgiriui“ būtų šakės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.