EUROLYGA 2023

Blogiausių LKL klubų sezono reitingas: Prienų ekipa pergalę pasiekė po 16 pralaimėjimų iš eilės

2022–2023 metų sezone keturios silpniausios Lietuvos krepšinio lygos komandos buvo „Prienai“, „Gargždai“, Pasvalio „Pieno Žvaigždės“ ir „Šiauliai“. Jos nepateko nei į LKL atkrintamąsias varžybas, nei į Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalį.

Prienų „Labas GAS“ ekipa iškrito iš LKL.<br>BC Prienai facebook nuotr.
Prienų „Labas GAS“ ekipa iškrito iš LKL.<br>BC Prienai facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2023, 6:09 PM

12. „Prienai“

5 pergalės ir 36 pralaimėjimai

Lietuvos lyga. Reguliariajame sezone – 12 vieta (4–29).

Lietuvos taurė. Preliminariame etape nugalėjo „Gargždus“ (1–1). Grupėje – 4 vieta (0–6).

Prienų komanda Lietuvos lygoje paskutinę vietą užėmė antrus metus paeiliui. Praėjusį sezoną „Prienai“ žaidė dar blogiau ir laimėjo tik 3 iš 30 rungtynių, bet pernai jiems pavyko prasmukti. LKL padidinus komandų skaičių, prieniškiai 2022 metais išsaugojo teisę žaisti stipriausioje šalies krepšinio pakopoje.

Vis dėlto antras kartas nemelavo – šį sezoną vėl lentelės dugne likę „Prienai“ turės atsisveikinti su LKL.

„Prienai“ buvo verti kristi žemyn. Tomo Gaidamavičiaus treniruojama komanda iškart rezervavo vietą apatinėje lentelės eilutėje ir pirmąją pergalę pasiekė tik sausio mėnesį – po 16 iš eilės pralaimėjimų.

Prie komandos vairo tuo metu jau stovėjo kitas krepšinio specialistas Marius Kiltinavičius. Pridėjus praėjusio sezono pabaigą, „Prienai“ nuo 2022 metų kovo iki 2023 metų sausio patyrė 24 iš eilės pralaimėjimus.

Klubo vadovybė blaškėsi: sezono viduryje pakeitė ne tik trenerį, bet ir vos ne visus žaidėjus, bet sudėtis dėl to nesustiprėjo. „Prienų“ sudėtis ir šį sezoną buvo labiau NKL negu LKL lygio.

Likimo ironija, iš „Prienų“ atleisti amerikiečiai Jylanas Washingtonas (11,3 tšk.) bei Isiah Osborne‘as (8,5 tšk.) liko Lietuvoje, perėjo į „Gargždus“ ir nemažai nuveikė, kad jų naujoji komanda nenukristų į paskutiniąją vietą.

Sezono viduryje į Prienus atvykę amerikietis Kyanas Andersonas (15,3 tšk., 4 rez.perd.), Darius Tarvydas (12,7 tšk.) ir Tauras Jogėla (10,1 tšk.) padėjo iškovoti kelias pergales, bet tai buvo menka paguoda.

11. „Gargždai“

7 pergalės ir 28 pralaimėjimai

Lietuvos lyga. Reguliariajame sezone – 11 vieta (6–27).

Lietuvos taurė. Preliminariame etape pralaimėjo „Prienams“ (1–1).

Tik pernai pirmą kartą teisę žaisti stipriausioje šalies lygoje iškovojusi ir Palangoje laikinai prisiglaudusi Gargždų komanda debiuto sezoną didelių planų nekūrė. Svarbiausia „Gargždų“ užduotis buvo išvengti paskutinės vietos ir neiškristi atgal į antrąją lygą.

Nors „Gargždai“ didelių žygdarbių neatliko ir per visą sezoną nė karto neiškovojo dviejų iš eilės pergalių, minimalią užduotį įvykdė gana užtikrintai. LKL debiutantai laimėjo svarbiausias rungtynes su kitais autsaideriais „Prienais“, keliuose mačuose patampė nervus vidutiniokams ir sezono pabaigoje didelio streso savo sirgaliams nesukėlė.

Šiek tiek streso buvo tik sezono viduryje, kai Gargždų klubo vadovybė nusprendė padėkoti už darbą pernai NKL čempiono vardą iškovojusiam treneriui Pauliui Juodžiui ir vadovauti komandai pakvietė Povilą Šakinį.

Svarbiausi „Gargždų“ ramsčiai visą sezoną buvo geriausiu LKL lapkričio mėnesio krepšininku pripažintas ir lygoje antrąją vietą pagal atkovotus kamuolius užėmęs Giedrius Staniulis (13,3 tšk., 7,6 atk.kam.) ir į rezultatyviausių krepšininkų dešimtuką patekęs amerikietis Joshas Newkirkas (14,5 tšk., 5,5 rez.perd., 4 išpr.praž.). Tiesa, pagal rezultatyvius perdavimus ketvirtąją vietą užėmusio J.Newkirko aktyvumas dažnai atsitrenkdavo į sieną – šis gynėjas lygoje buvo pirmas ir pagal gautus blokus, ir pagal klaidas.

10. „Pieno Žvaigždės“

9 pergalės ir 30 pralaimėjimų.

Lietuvos lyga. Reguliariajame sezone – 10 vieta (8–25).

Lietuvos taurė. Grupėje – 4 vieta (1–5).

„Pieno Žvaigždės“ buvo pilkiausia šio sezono Lietuvos komanda. Ramūno Cvirkos treniruojami krepšininkai anksti atsiliko nuo vidutiniokų, anksti nutolo nuo autsaiderių ir visą pavasarį faktiškai nebekovojo dėl nieko. Pasvalio komanda antrą sezoną iš eilės nepateko į atkrintamąsias varžybas ir užėmė tik dešimtąją vietą – žemiausią per dvylika sezonų, kuriuos žaidė LKL pirmenybėse.

Ramiai finišo link dreifavusios „Pieno Žvaigždės“ paskutinėmis savaitėmis nesprendė jokių turnyrinių užduočių ir į šio LKL sezono rekordų knygą įsirašė patyrusios didžiausią pralaimėjimą – kovo pabaigoje „Rytui“ nusileido net 45 taškų skirtumu 73:118.

„Pieno Žvaigždės“ nepaliko pastebimo pėdsako nei žaidimu, nei asmenybėmis. Jei sezono pradžioje krepšinio visuomenės dėmesio šiek tiek išsireikalavo Martynas Pacevičius (10,7 tšk., 6,9 atk.kam.), tai paskui jo pavardė vėl buvo primiršta ir skambėjo vis rečiau.

Už Pasvalio ribų, ko gero, mažai kam rūpėjo ir rezultatyviausių „Pieno Žvaigždžių“ krepšininkų Johno Gillono (13,8 tšk., 3,8 rez.perd.) bei Jaredo Cunninghamo (11,8 tšk.) pasirodymai

9. „Šiauliai“

18 pergalių ir 29 pralaimėjimai

Lietuvos lyga. Reguliariajame sezone – 9 vieta (13–20).

Lietuvos taurė. Grupėje – 3 vieta (3–3). Atkrintamajame etape pralaimėjo „Juventus“ (0–1).

Čempionų lyga. Atrankos pirmajame etape pralaimėjo Boso „Heroes“ 73:85.

Europos Šiaurės lyga. Grupėje – 6 vieta (2–4).

Palyginti su praėjusiu sezonu, žemyn labiausiai krito Šiaulių komanda. 2022 metų pavasarį „Šiauliai“ žaidė LKL mažajame finale, o šiais metais net nepateko į atkrintamąsias varžybas.

Šiais metais Šiaulių sirgaliai didelius lūkesčius, veikiausiai, siejo su Karaliaus Mindaugo taurės turnyru, kurio finalo ketvertas vyko Saulės mieste. Tačiau iš kovos dėl taurės Antano Sireikos treniruojama komanda iškrito dar prieš ketvirtfinalį. „Šiauliai“ liko tuščiomis ir FIBA Čempionų lygos atrankos turnyre, kuriame nusileido niekuo neįsidėmėtinai Nyderlandų komandai, ir Europos šiaurės lygoje.

Praėjusiais sezonais Šiaulių komandos puolimo vedliai buvo užsieniečiai. Tuo tarpu šį sezoną „Šiaulių“ aprangą vilkėjęs Kyle‘as Mangasas (12,3 tšk.) neatsiskleidė taip ryškiai, kaip jo pirmtakai. Iniciatyvos ėmėsi Martynas Varnas (13,8 tšk., 3,6 rez.perd.), kuris lygos rezultatyviausių krepšininkų lentelėje užėmė dešimtąją vietą ir buvo rezultatyviausias tarp LKL lietuvių.

Tačiau pavasarį M.Varnui patyrus traumą, varžovai iki tol lentelės viduryje gana tvirtai žygiavusius „Šiaulius“ pradėjo stumti už pirmojo aštuoneto ribos. Lygoje pirmąją vietą pagal rezultatyvius perdavimus užėmęs Donatas Sabeckis (9,2 tšk., 7 rez.perd.) ir kiti šiauliečiai nuosmukio nesustabdė.

„Šiauliams“ nepasiekus minimalaus tikslo, pirmasis reagavo A.Sireika. Ilgametis komandos treneris vos nuaidėjus paskutinei sezono sirenai paskelbė, kad traukiasi iš pareigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.