EUROLYGA 2023

Švedijos krepšininkas nutarė atgailauti, kad žaidė Maskvos CSKA: lieja ašaras, jog to dabar nedarytų

Švedijos krepšininkas 36-erių 208 cm ūgio Jonas Jerebko tikina apgailestaujantis, kad žaidė Maskvos CSKA ekipoje. Jis atsiprašė švedų, kad rusams užuolus Ukrainą jis to nesuprato ir pasirašė kontraktą su CSKA. Jo žodžius cituoja „SVT Sport“.

Jonas Jerebko
Jonas Jerebko
Jonas Jerebko
Jonas Jerebko
Jonas Jerebko<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Jonas Jerebko<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-07-04 10:12, atnaujinta 2023-07-04 12:50

„Aš pasirinkau neteisingą sprendimą, galvojau tik apie krepšinį ir tai buvo visiškai neteisinga. Tada pusantrų metų nežaidžiau.

Tiesiog norėjau žaisti ir pasirinkau tą galimybę, kai tik ji atsirado. Bet ta galimybė atsirado tik CSKA klube, o šios šalies armija užpuolė Ukrainą.

Žvelgiant atgal, dabar niekada to nebūčiau daręs“, – ašaras liejo švedų krepšininkas.

J.Jerebko 2021–2022 metų sezone dabar jau agresoriaus CSKA klube sužaidė 16 rungtynių. Už tokį poelgį Švedijos krepšinio federacija pranešė, kad jis yra išmetamas iš šios šalies rinktinės narių.

Vos tik J.Jerebko apsivilko CSKA marškinėlius, Švedijos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Fredrikas Joulamo po paros paviešino, kad durys į rinktinę žaidėjui uždarytos visam laikui.

„Esame priversti konstatuoti, kad J.Jerebko daugiau nėra galimybių žaisti Švedijos krepšinio rinktinėje. Toks sprendimas yra visam laikui“, – pareiškė federacijos atstovas.

„Po greito pasitarimo nusprendėme, kad nutraukiame bendradarbiavimą su šiuo krepšininku. Jo reklamų nebus“, – Švedijos „STV Sport“ televizijai sakė „Nocco“ rinkodaros vadovė Catharina Carldorret.

Šiai verslo kompanijai priklauso „Vitamin Well“ grupė, kuri bendradarbiauja su ryškiausiomis šalies sporto žvaigždėmis – iki 2018-ųjų vienu iš reklaminių grupės veidų buvo Z. Ibrahimovičius.

„Man didelė garbė tapti šio istorinio klubo dalimi“, – tuomet pasirašydamas kontraktą rusų žiniasklaidai sakė švedas.

Paskutinė klubinė komanda, kurioje žaidė J.Jerebko, buvo bankrutuojanti Rimo Kurtinaičio treniruota Maskvos srities „Chimki“ – su ja J. Jerebko išsiskyrė po gan didelio skandalo dėl pinigų, tačiau galiausiai vėl sugrįžo į Rusiją.

J. Jerebko ilgus metus yra žaidęs NBA: 2009–2019 m., o su San Fransisko „Golden State Warriors“ buvo nužygiavęs iki pat finalo.

Rusams 2022 metų vasarį užpuolus Ukrainą, CSKA ekipą su grupe kitų krepšininkų legionierių paliko ir lietuvis Marius Grigonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.