EUROLYGA 2023

Kūrybiniai LKF sprendimai sukėlė klausimų: kaip rinktinės kandidatų sąraše atsidūrė RKL ir NKL žaidėjai

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) trečiadienį paskelbė pagrindinės ir rezervinės rinktinės kandidatų sąrašus, kurie sukėlė nemažą diskusijų audrą. Krepšinio sirgaliams kilo ne vienas klausimas, ką tarp kandidatų veikia Nacionalinės ir Regionų krepšinio lygų žaidėjai. Portalas lrytas.lt pabandė iššifruoti miglotą LKF paaiškinimą.

Kūrybiniai LKF sprendimai sukėlė klausimų: kaip rinktinės kandidatų sąraše atsidūrė RKL ir NKL žaidėjai.<br> Lrytas.lt montažas.
Kūrybiniai LKF sprendimai sukėlė klausimų: kaip rinktinės kandidatų sąraše atsidūrė RKL ir NKL žaidėjai.<br> Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2023, 10:57 AM

Pagrindinės komandos vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis ir rezervinės rinktinės strategas Darius Songaila atskleidė 33 žaidėjų pavardes, kurie šią vasarą atstovaus rinktinei.

Kaip jau spėta anksčiau, sąraše nėra būrio pajėgų krepšininkų – Domanto Sabonio, Mariaus Girgonio, Luko Lekavičiaus, Arno Butkevičiaus, Roko Giedraičio, Edgaro Ulanovo ir kitų.

Dėl šios priežasties LKF nusprendė keisti anksčiau taikytą vasaros planą ir burti dvi ekipas – pagrindinę ir rezervinę.

Rezervinės rinktinės 12-os žaidėjų kandidatų sąrašas buvo pristatytas dar gegužės mėnesį, tačiau galiausiai jis taip pat smarkiai keitėsi. Dėl šių priežasčių jame atsirado vietos net NKL ir RKL komandų žaidėjams.

Rezervinės rinktinės sąrašuose atsidūręs Modestas Paulauskas praėjusį sezoną RKL lygoje sužaidė vos 6 rungtynes. Jis atstovavo Alytaus „Dzūkijos“ klubui.

Gytis Nemeikša, Mantas Litvinas, Tadas Budrys, Šarūnas Valunta – NKL lygos krepšininkai.

Daug kam šios pavardės apskritai nebuvo girdėtos, tačiau LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas sirgalių prašo supratimo, nes šie žaidėjai turi svarbią misiją.

„Šiais metais vyrų krepšinio programa sprendžia tris uždavinius. Pirmas – aišku yra varžybinis, dalyvavimas pasaulio krepšinio čempionate. Antras – atrankos ir krepšininkų rengimo pirmasis etapas, kurį norime padaryti tradiciniu, išplėsti, kad rezerviniai žaidėjai neieškotų treniruočių galimybių kažkur, o turėtų sąlygas čia. Džiaugiuosi, kad D. Songaila bus šios programos vedlys, jo pareigybė NBA ir asmeninė patirtis leis įvertinti žaidėjus.

Trečias uždavinys – rezervinės rinktinės sąrašas prisidės prie komercinių pajamų gavimo federacijai ir sutarties su Taivanu plėtojimo ir vystymo, dvišalių santykių plėtros.

Taivano krepšinio federacija paprašė sužaisti dvejas rungtynes su jų nacionaline rinktine. Pagrindinės rinktinės tvarkaraščio jau negalime plėsti, todėl surinkome grupę žaidėjų, kurie sutiko vykti į Taivaną ir reprezentuoti šalį bei save pristatyti jų rinkai. Ten perspektyvos yra puikios, tęsti karjerą ir užsidirbti kontraktą. Kai kurios šio sąrašo pavardės yra skirtos šitam dalykui. Dėkoju už kantrybę, reikėjo laiko. Taivano projektas ypatingai svarbus perspektyvos prasme. Tai pirmas didžiulis LKF globalizavimo projektas ir finansiškai yra labai pelningas“, – situaciją aiškino M. Balčiūnas.

Paklaustas, kaip sąraše atsidūrė RKL lygio krepšininkai, M.Balčiūnas prašė supratimo.

„Vieni žaidėjai turi kontraktus, kiti turi stovyklas, išsivažinėjo. Turėjome ieškoti kūrybingų sprendimų. Jiems Taivano rinka yra ideali. Prašome visų supratimo, tai yra išplėstinis sąrašas, nes tai sprendžia svarbius finansinius klausimus“, – aiškino LKF generalinis sekretorius.

Rezervinė rinktinė sužais dvejas draugiškas rungtynes su Taivano komanda. Tuo tarpu pagrindinė rinktinė Taivane sužais draugiškus mačus su Latvijos ir Puerto Riko komandomis.

Anot K.Maksvyčio, iš rezervinės rinktinės 3–4 krepšininkai sulauks kvietimo prisijungti prie pagrindinės komandos, kuri pasirengimo stovyklą Palangoje pradės liepos 17-ąją.

Rinktinės kandidatai

Pagrindinė komanda: Jonas Valančiūnas, Mindaugas Kuzminskas, Rokas Jokubaitis, Tomas Dimša, Vaidas Kariniauskas, Margiris Normantas, Ignas Brazdeikis, Gytis Radzevičius, Donatas Motiejūnas, Donatas Tarolis, Martynas Sajus, Tadas Sedekerskis, Eimantas Bendžius, Eigirdas Žukauskas, Laurynas Birutis.

Rezervinė komanda: Augustas Marčiulionis, Danielius Lavrinovičius, Laurynas Beliauskas, Gabrielius Maldūnas, Modestas Paulauskas, Tautvydas Baltrušaitis, Einaras Tubutis, Ignas Sargiūnas, Oskaras Pleikys, Deividas Sirvydis, Gytis Nemeikša, Jonas Paukštė, Mantas Litvinas, Tadas Budrys, Dovydas Giedraitis, Šarūnas Valunta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.