EUROLYGA 2023

L. Lelevičiaus ir M. Krivo tempiami Lietuvos dvidešimtmečiai krito prieš turkus ir Europos čempionate liko aštunti Turkų treneris buvo išvarytas

Lietuvos U20 vaikinų rinktinė pralaimėjimu užbaigė savo kelionę Europos dvidešimtmečių čempionate. Vytauto Pliaugos auklėtiniai 66:70 (18:24, 21:8, 9:19, 18:19) krito prieš Turkijos bendraamžius ir Senojo žemyno pirmenybių galutinėje rikiuotėje liko aštuntoje vietoje.

 Liutauras Lelevičius<br> FIBA nuotr.
 Liutauras Lelevičius<br> FIBA nuotr.
 Titas Sargiūnas<br> FIBA nuotr.
 Titas Sargiūnas<br> FIBA nuotr.
 Dovydas Butka<br> FIBA nuotr.
 Dovydas Butka<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 16, 2023, 5:55 PM, atnaujinta Jul 16, 2023, 8:31 PM

Turkai dar antrajame kėlinyje dėl techninių pražangų neteko vyriausiojo trenerio Fikreto Dogano, kuris buvo išvarytas, visgi po pertraukos lietuvių oponentai, vedami Sameto Yigitoglu, nepalūžo ir sužaidę geresnę antrąją mačo dalį šventė pergalę.

Iš viso Europos čempionate lietuviai iškovojo keturias pergales (prieš Graikiją, Kroatiją, Lenkiją ir Slovėniją) ir patyrė tris pralaimėjimus (prieš Belgiją, Vokietiją ir Turkiją).

Paskutiniajame turnuyro mače abi komandos įsibėgėjo lėtai, bet pirmieji iš varžovų gynybos pančių išsilaisvino turkai, kurie po pirmojo kėlinio pirmavo 24:18. Įpusėjus antrajam ketvirčiui lietuviai pavijo priešininkus, o prieš pertrauką jau patys susikūrė šiokią tokią persvarą – 39:32.

Trečiasis kėlinys lietuviams buvo sunkus – turkai sugebėjo persverti rezultatą, o likus kelioms minutėms ketvirtąją pražangą gavo Motiejus Krivas. Prieš lemiamą ketvirtį atsilikimas buvo nedidelis – 48:51.

Nors lietuvių deficitas buvo išaugęs iki 8 taškų, mūsiškiai nepalūžo ir netrukus Dominyko Butkos dvitaškis į priekį išvedė lietuvius (66:65). Vis tik turkai susigrąžino pranašumą, jį kiek padidino, o Lietuvos krepšininkams sukurti stebuklo nepavyko.

Naudingiausias lietuvių gretose buvo M.Krivas, prie 15 taškų pridėjęs 11 atkovotų kamuolių ir surinkęs 25 naudingumo balus. Tiesa, vidurio puolėjas dėl išnaudoto pražangų limito nebaigė rungtynių. 15 taškų pelnė ir Liutauras Lelevičius.

Rungtynių įrašą stebėkite čia:

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.