EUROLYGA 2023

N. Batumo ateities planus netikėtai išdavė jo žmona – paskelbė, kada dės tašką

Prancūzijos krepšinio rinktinės kapitonas Nicolas Batumas rengiasi siekti dar vieno apdovanojimo 2023 m. FIBA pasaulio čempionate. Maža to – krepšininkas nusiteikęs rimtai pakovoti ir dėl vietos nacionalinėje komandoje, kuri varžysis 2024 m. Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

N.batumas<br>FIBA nuotr.
N.batumas<br>FIBA nuotr.
N.batumas<br>T.Bauro nuotr.
N.batumas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 15, 2023, 7:03 PM

Tačiau panašu, kad po olimpiados garsus 34-erių Prancūzijos krepšininkas atsisveikins su profesionalaus žaidėjo karjera.

Buvo teigiama, kad patyręs puolėjas po Paryžiaus olimpinių žaidynių paskelbs apie savo sprendimą pasitraukti iš rinktinės, tačiau jo žmona Aurelie neseniai socialiniuose tinkluose pasidalijo žinute, kad Nicolas apskritai baigs sportininko karjerą.

„Nico nusprendė baigti savo karjerą (NBA ir Prancūzijos komandoje) po Paryžiaus olimpinių žaidynių, todėl tai paskutinis jo sezonas su "Clippers“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė krepšininko žmona.

Remiantis Aurelie Batum žinia, Nicolas dar vieną sezoną žais „Los Angeles Clippers“ ekipoje, o paskui pakabins batus ant vinies, nes jo sutartis su NBA komanda taip pat baigsis 2024 m. vasarą.

N.Batumas savo karjerą pradėjo prieš 17 metų Le Mano klube, o po dvejų metų 25-uoju Naujokų biržos šaukimu perėjo į NBA.

Jis septynerius metus praleido „Portland Trail Blazers“ komandoje, įskaitant trumpą atkarpą Nansi miesto ekipą per NBA lokautą.

Nuo 2015 iki 2020 metų jis NBA atstovavo „Charlotte Hornets“ klubui, o nuo 2020-ųjų 34-erių žaidėjas kovoja „Clippers“ ekipoje.

Su Prancūzijos rinktine jis iškovojo aukso medalį 2013 m. Europos čąempionate, įveikęs finale Jono Kazlausko vedamą Lietuvos ekipą, po dviejų metų jis su rinktine namie pelnė Europos sidabrą, o 2017-siais iškovojo bronzą.

Jis taip pat pasidabino dviem pasaulio čempionatų medaliais – 2014 ir 2019 m. laimėjo bronzą, o sidabrą laimėjo 2021 metų Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Jis jau yra Prancūzijos Eurolygos klubo Vilerbano ASVEL vienas iš savininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.