EUROLYGA 2023

Prieš pasaulio krepšinio čempionatą – baimė dėl gamtos stichijos: parengtame plane įtraukta Manila, kur žais Lietuva

Jau kitą savaitę prasidėsiantis 2023 metų pasaulio krepšinio čempionatas organizatoriams kelia ir galvos skausmą. Filipinų krepšinio federacijos prezidentas Alas Panilio pranešė, kad šalyje gali vykti ir daugiau čempionato rungtynių nei numatyta grafike.

 Taifūnas Okinavoje, rugpjūčio 5 diena.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Taifūnas Okinavoje, rugpjūčio 5 diena.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2023, 12:00 PM, atnaujinta Aug 18, 2023, 12:34 PM

Pasak A.Panilio, į Filipinus gali būti perkeltos Okinavoje turinčios žaisti komandos. Tokio plano gali tekti imtis dėl itin prastų oro sąlygų Okinavoje – yra didelė taifūno grėsmė, rašo eurohoops.net.

„Blogiausias scenarijus – jeigu jie negalės žaisti Okinavoje, jie dvi grupes perkels į Filipinus“, – paaiškino A.Panilio.

Filipinuose žais ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė. Iš viso krepšinio valstybė pagal planą priima 4 grupes: A, B, C ir D.

Okinavoje numatytos E grupės (Vokietija, Suomija, Australija, Japonija) ir F grupės (Slovėnija, Žaliasis Kyšulys, Sakartvelas, Venesuela) rungtynės.

Jeigu įvyktų juodasis scenarijus, abi grupės iš Okinavos būtų skubiai perkeltos į Filipinus. Maniloje viena grupė žaistų „Smart Araneta Coliseum“, o kita „Malls Of Asia“ arenoje, kurioje D grupės rungtynes žais ir Lietuvos rinktinė.

Maniloje rungtynės vyks nuo 4 iki 8 valandos vakaro vietos laiku. Jeigu prireiktų atsarginio plano, iš Okinavos perkeltos komandos žaistų 10 ir 13 valandomis.

Lietuvos rinktinė pasaulio čempionatą pradės rugpjūčio 25 dieną rungtynėmis su Egiptu. D grupėje taip pat žaidžia Meksika ir Juodkalnija.

Karščiausias naujienas iš 2023 metų pasaulio krepšinio čempionato sekite kartu su lrytas.lt portalu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo