EUROLYGA 2023

Sprendimą prisijungti prie „Bayern“ aiškinęs S. Ibaka gyrė P. Laso: „Jis yra puikus žmogus“

Miuncheno „Bayern“ ekipa sudrebino Europos krepšinio rinką, kuomet nusprendė įsigyti milžinišką NBA patirtį turintį puolėją Serge‘ą Ibaką. Puolėjas klubo surengtoje spaudos konferencijoje paaiškino savo sprendimą prisijungti prie Vokietijos klubo ir tikino, kad yra visiškai pasiruošęs artėjančio sezono kovoms.

 Serge'as Ibaka<br> Scanpix nuotr.
 Serge'as Ibaka<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2023, 7:28 AM, atnaujinta Sep 22, 2023, 7:31 AM

„Esu čia tam, kad žaisčiau krepšinį, nes esu krepšininkas. Aš myliu šitą žaidimą. Antra, „Bayern“ organizacija turi ilgą ir didelę istoriją. Esu palaimintas būti šios organizacijos dalimi. Esu dėkingas, kad galiu būti „Bayern“ ir dirbti su žmogumi, su kuriuo dirbau anskčiau“, – kalbėjo 34-erių puolėjas.

Paklaustas apie tai, ko jis tikisi iš patirties „Bayner“, krepšininkas sakė, kad tikisi prisidėti prie komandos pergalių.

„Aš esu nugalėtojas, todėl esu čia. Aš negalėjau likti JAV ir laukti, kol kažkokia komanda pasirašys su manimi sutartį, kad sėdėčiau ant suoliuko. Aš nenoriu to, – dėstė S.Ibaka. – Aš vis dar jaučiu, kad galiu žaisti ir noriu tai daryti aukščiausiame lygyje. Aš noriu laimėti. Tai yra tai, ką aš darau. Kai pajusiu, kad nebenoriu žaisti krepšinio, baigsiu karjerą. Aš esu čia tam, kad laimėčiau ir padėčiau komandai tiek aikštelėje, tiek už aikštelės ribų. Taip pat esu čia tam, kad būčiau pavyzdys kitiems ir padėčiau jauniesiems klubo žaidėjams.“

S.Ibaka ir Pablo laso keliai susikirto dar 2011 m., kuomet NBA vyko lokautas, puolėjas pasirašė trumpalaikę sutartį su Madrido „Real“ klubu.

„Jis yra puikus žmogus ir puikus treneris. Tai yra svarbiausia. Šioje mano karjeros stadijoje man yra svarbu, su kuo aš dirbu. Aš bandau mėgautis darbu, kuomet dirbu su geru žmogumi. Galų gale, krepšinis yra tiesiog žaidimas, kurį žaidžiame savo ir kitų malonumui.

Gyvenimas yra daugiau nei krepšinis. Šiame gyvenimo etape man yra svarbi vieta, kur aš keliauju žaisti. Tam, kad pasiryžčiau visus metus dirbti ir aukoti tam tikrus dalykus, aš turiu būti įsitikinęs, jog dirbsiu su geru žmogumi. O P.Laso toks ir yra. Man labai patinka jo propaguojamas žaidimo stilius. Kai jis man paskambino, aš turėjau laiko apsispręsti, bet kartu neturėjau jokių dvejonių dėl krepšinio stiliaus, kuris bus žaidžiamas Miunchene“, – pasakojo S.Ibaka.

Nors S.Ibaka su Miuncheno komanda turėjo vos vieną bendrą treniruotę, aukštaūgis tikina, kad yra puikiai pasiruošęs fiziškai.

„Fiziškai esu nuostabioje vietoje. Aš sportavau ir dirbau pastaruosius 7–8 mėnesius. Vienintelis dalykas, ko man trūko, yra komandinio krepšinio žaidimo 5 prieš 5. Fiziškai esu pasiruošęs šimtu procentu. Man reikės truputį daugiau laiko, kad apsiprasčiau žaidžiant su komandos draugais, tačiau svarbiausia yra tai, kad esu sveikas ir pasiruošęs žaisti“, – kalbėjo puolėjas.

Visa konferencija su S.Ibaka:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.