EUROLYGA 2023

Per valandą daugiau nei 400 alkstančių pamaitinti padėję „Ryto“ atstovai: „Nuo to nesame apsaugoti nei vienas“

Vilniaus „Ryto“ krepšinio klubo organizacijos nariai apsilankė Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ socialiniame centre „Betanija“, kur savanoriavo ir padėjo su finansiniais sunkumais susiduriantiems žmonėms.

Sostinės klubo atstovai dalino paramą nepasiturintiems.<br>„Ryto“ nuotr.
Sostinės klubo atstovai dalino paramą nepasiturintiems.<br>„Ryto“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

rytasvilnius.lt

Oct 10, 2023, 2:54 PM

Prie savanoriškos akcijos prisijungė ne tik pagrindinės „Ryto“ komandos nariai, bet ir klubo jaunimas, šokėjos bei „Kibirkšties“ komandos atstovės. Visi jie galėjo ne tik pamatyti, bet ir tiesiogiai prisiliesti prie kasdienės centro veiklos.

Per kiek daugiau nei valandą centre apsilankė 412 žmonių. Kartu su Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ organizacija sportininkai ruošė pietus, pakavo ir dalino paramos paketus, bendravo su žmonėmis. Visi savanoriais tapę komandos atstovai sutarė, kad labiausiai nustebino ten ateinančių asmenų skaičius.

„Tas žmonių kiekis tik parodo, kokia aktuali yra ši problema, – patirtimi dalijosi komandos vyr. treneris Giedrius Žibėnas. – Dar labiau nustebino išgirstos istorijos, kad nemaža dalis eilėje stovėjusiųjų savo laiku turėjo gerus darbus, šeimas, buvo pasiturintys verslininkai, matėme čia ir jaunimo. Tokie vaizdai priverčia pergalvoti ir suprasti, jog kartais gyvenimas gali apsiversti aukštyn kojomis, o nuo to nesame apsaugotas nei vienas.“

Pirmą kartą Lietuvoje, bet ne pirmą kartą savo gyvenime tokioje vietoje apsilankęs „Ryto“ centras Javinas DeLaurier paragino prie savanorystės prisijungti ir klubo sirgalius.

„Nors ir padedi kitiems, bet nemažiau padedi ir sau, įgauni neįkainojamos patirties ir apmąstai dalykus, kuriuos dažniausiai priimi kaip duotybę, – teigė sostinės komandos aukštaūgis. – Augdamas Jungtinėse Valstijose savanoriaudavau mūsų bažnyčios maisto banke, todėl ne pirmą kartą patyriau kažką panašaus.

Papildomos motyvacijos prisijungti prie akcijos tikrai nereikėjo, nes manau, kad vieni kitiems turime padėti visada. Gyvenimas gali būti sunkus, o toks paprastas dalykas kaip valanda ar dvi jūsų laiko gali palengvinti visą su sunkumais susiduriančio žmogaus dieną“, – įkvėpti kitus stengėsi J. DeLaurier.

Tuo metu komandos direktorius išreiškė didelę pagarbą „Carito“ organizacijai už jų daromą pokyti visuomenėje bei žadėjo dar sugrįžti į šią vietą.

„Šiandien susipažinome su daug drąsių žmonių – tais, kurie kilniai tiesia pagalbos ranką ir tais, kurie nebijo tą pagalbą priimti, – sakė J. Latušinskij. – Susipažinus su „Carito“ darbuotojais bei savanoriais užplūdo tikėjimo ir vilties jausmas. Ten esantys žmonės mažais, bet užtikrintais žingsniais keičia pasaulį.

Savanorystė yra puikus būdas tiek surinkti karmos taškų, tiek ir savo rankomis keisti žmonių gyvenimus. Aš būtinai sugrįšiu čia ir raginu kiekvieną, norintį prisidėti prie gėrio kūrimo, padaryti tą patį. Jums tai nieko nekainuos, o žmonėms, kuriems padėsite, tai gali pakeisti gyvenimą.“

Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ vadovė Audronė Kairienė džiaugėsi, kad vis dažniau ir dažniau įmonės bei organizacijos ateina į „Caritą“ savanoriauti.

„Skatiname tai daryti aktyviau. Labai miela, kai kolektyvų žmonės, kaip komanda, prisideda prie gerumo darbų. Gaunantys pagalbą ir ją teikiantys ypač džiaugiasi susitikimais su žinomais žmonėmis, taigi, Vilniaus „Ryto“ krepšininkų pasirodymas buvo tikra šventė! Lengviau mylėti kačiukus, šuniukus ir vaikus. Daug sunkiau priimti patiriančius benamystę, skurdą, priklausomybes, išėjusius iš įkalinimo įstaigų. Tokių žmonių visuomenė linkusi nepastebėti. Tačiau pagrindinis mano ir viso Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ tikslas, kad kiekvienas žmogus jaustųsi oriai.“

Praėjusią savaitę „Rytas“ pranešė atnaujinantis „Together Against All“ kampaniją, kuria siekiama suvienyti klube dirbančius ir jį palaikančius žmones bei nuolat į viešumą kelti įvairias socialines problemas ir prisidėti prie jų sprendimo.

Spalio 10 d. minint benamystės dieną ir prasidedant šaltajam metų laikotarpiui, klubas nusprendė visą mėnesį skirti būtent su finansiniais sunkumais susiduriantiems asmenims, o prie akcijos prisijungti kviečia ir gerbėjus. Visų spalio mėnesio namų rungtynių metu į „Jeep“ areną atėję žiūrovai čia ras „Carito“ labdaros dėžę, kur bus renkami daiktai, padėsiantys nuolatinės gyvenamosios vietos neturintiems žmonėms išgyventi šaltąjį sezoną – striukės, batai, kelnės, megztiniai, marškinėliai ir t.t.

Taip pat arenoje apsilankę sirgaliai ras ir prizų kupiną „Carito“ laimės ratą, kurį sukti galės kiekvienas, paaukojęs pinigų šiai organizacijai. Spalio viduryje „Rytas“ surengs aukcioną, kuriame didžiausią sumą pasiūlęs žmogus galės įsigyti žaidybinius komandos marškinėlius su visų žaidėjų parašais, o visa suma atiteks Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ organizacijai.

Norintys jau dabar paaukoti pinigų šiai organizacijai tai gali padaryti skambindami numeriu 1454 (auka 5 eurai) arba jų internetiniame puslapyje.

„Together against all“ kampanija neapsiribos spalio mėnesiu ir bus tęsiama visą sezoną, siekiant kalbėti apie kuo daugiau socialinių problemų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.