EUROLYGA 2023

Paaiškėjo, kada Justė Jocytė turėtų grįžti ant parketo Atskleidė, ar padės Lietuvos moterų rinktinei artėjančiame lange

Lietuvos moterų krepšinio talentė Justė Jocytė prieš pat pasaulio devyniolikmečių merginų čempionatą susižeidė koją, kur vėliau buvo diagnozuota klubo sąnario lūpos trauma, dėl kurios lietuvė praleido didžiąją dalį devyniolikmečių merginų čempionato, o kartu ir klubinio sezono pradžioje nepadėjo Vilerbano ASVEL komandai Prancūzijoje. Krepšininkė tinklalapiui lrytas.lt pasakojo apie sugrįžimą į aikštelę, ASVEL sezono startą ir traumos reabilitacijos procesą.

 Justė Jocytė<br> FIBA nuotr.
 Justė Jocytė<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2023, 7:12 AM, atnaujinta Oct 19, 2023, 1:19 PM

„Mano sugrįžimas į aikštelę turėtų būti kitos savaitės pabaigoje prieš Italijos Skijaus „Beretta Famila“ (spalio 31 d.) ekipą moterų Eurolygos pirmenybėse. Kol kas jaučiuosi gan gerai ir jaučiu, kad skausmai po truputį nyksta, tačiau nenoriu perskubėti ir grįžti į aikštelę per anksti – tinklalapiui lrytas.lt pasakojo J.Jocytė. – Apibendrinant – galėjau forsuoti ir pradėti žaisti daug anksčiau, bet norėjosi pilnai išsigydyti traumą, kad tie patys skausmai negrįžtų.“

J.Jocytei tokia trauma – bene rimčiausia jaunoje krepšininkės karjeroje. Universalioji lietuvė tikino, kad reabilitacijos procesas – užtruko, tačiau ASVEL ir Lietuvos moterų rinktinės žaidėja įžvelgė ir pozityvių dalykų iš šios patirties.

„Pačiai šis reabilitacijos procesas buvo ilgas, nemeluosiu. Tai buvo tokia pirma rimtesnė trauma, kur tiek laiko reikia praleisti be krepšinio, būnant šalia aikštelės. Norisi padėti komandai, ypač dabar, kai turime tokią sudėtį. Bet su trauma atsirado papildomo laiko dirbti su kitais minusais štanginėje“, – dalijosi J.Jocytė.

Vilerbano ASVEL komanda šiame sezone buksuoja. Lietuvės klubas vietinėse pirmenybėse iškovojo 2 pergales ir 2 pralaimėjimus. Moterų Eurolygoje J.Jocytės klubas kol kas taip pat yra neiškovojęs nė vienos pergalės ir patyręs 3 pralaimėjimus.

Kartu prieš pat sezoną FIBA Supertaurės turnyre, kur rungiasi praėjusio sezono Eurolygos ir Europos taurės čempionės, ASVEL 52:109 pralaimėjo prieš kasmet galingą sudėtį suburiančią Stambulo „Fenerbache“ ekipą.

„Sezono pradžia – kiek sunkoka. Kas seka, mato ir žino, kad komandos sudėtyje turime net penkias traumuotas žaidėjas, kurios negali padėti komandai, tad reikia naudotis jaunimo ekipos pagalba, bet toli gražu, kad tos jaunimo pagalbos užtenka, kuomet žaidžiame Eurolygoje“, – sezono startą tinklalapiui lrytas.lt apibūdino J.Jocytė.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė jau lapkričio penktą dieną renkasi į stovyklą Vilniuje, kur ruošis 2025 m. Europos čempionato atrankos varžyboms.

Pirmajame lange lietuvės žais lapkričio 9 ir 12 dienomis. Lietuvos moterų rinktinė lapkričio 9-ąją Vilniaus „Jeep“ arenoje žais prieš Azerbaidžano rinktinę, o lapkričio 12 d. vyks į Katovico miestą, kur susikaus su vietos Lenkijos rinktine.

J.Jocytė lrytas.lt tinklalapiui patvirtino, kad ji dalyvaus šiame atrankos lange ir bandys padėti Lietuvos moterų krepšinio rinktinei kovoti dėl bilieto į 2025 m. Europos čempionatą, kuris vyks net keturiose valstybėse – Čekijoje, Vokietijoje, Graikijoje ir Italijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.