EUROLYGA 2023

Laura Juškaitė: „Kai kažko trūksta, komanda labiau mobilizuojasi“

Viena Lietuvos moterų rinktinės lyderių atrankoje į 2023 metų Europos čempionatą – Laura Juškaitė per šešerias rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 10 taškų ir atkovodavo po 6 kamuolius. Tačiau atrankos varžybos 26-ių metų puolėjai baigėsi nesėkmingai. Paskutinėse rungtynėse prieš Ukrainos rinktinę Laura patyrė traumą, lūžo raktikaulis, gydymui prireikė operacijos.

Laura Juškaitė.<br>FIBA nuotr.
Laura Juškaitė.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2023, 10:01 AM

„Labai kvailoje situacijoje, iš per didelio noro ir gal kiek nepaskaičiavimo, susitrenkiau su kita žaidėja ir lūžo raktikaulis, – epizodą prisimena L. Juškaitė. – Jaučiau, kaip nutirpo visas petys, tą akimirką nieko nejutau, bet po kelių minučių supratau, kad yra lūžis. Tada jau prireikė ir nuskausminamųjų.“

Metalinę plokštelę, kurią ateityje teks šalinti, peties srityje tebeturinti L. Juškaitė traumos padarinių dabar nebejaučia ir yra pasirengusi demonstruoti geriausią savo karjeros krepšinį.

Prie Lietuvos moterų krepšinio rinktinės stovyklos Laura prisijungė sekmadienį vakare, nors šeštadienį dar kovojo Italijos pirmenybių rungtynėse. Romoje vykusioje dvikovoje L. Juškaitės Raguzos „Eirene“ komanda įveikė kitos lietuvės Eglės Šventoraitės atstovaujamą „Oxygen Basket“ 69:67. L. Juškaitė buvo viena pagrindinių pergalės kalvių – pelnė 19 taškų ir atkovojo 4 kamuolius. Po penkių sužaistų turų lietuvė yra rezultatyviausia Italijos čempionato žaidėja – vidutiniškai renka po 17,2 taško.

„Italijos čempionatas yra gana pajėgus. Turime Eurolygos komandų, Europos taurės komandų, tą čempionatą reikia gerbti ir žiūrėti rimtai. – Italijos čempionatą apibendrino L. Juškaitė. – O mūsų komanda yra visiškai nauja, nuo praėjusio sezono neliko nė vienos žaidėjos. Sezono pradšioje trūksta įdirbio, tie trys pralaimėjimai iš eilės skamba blogai, bet du iš jų buvo 4–6 taškų skirtumu. Tad nesinori nusiminti, nes komandos tikslai šį sezoną – būti ketvertuke.“

Kalbėdama apie netrukus startuosiantį 2025 m. Europos čempionato atrankos varžybų langą, Laura Juškaitė nedvejojo – Lietuvos moterų rinktinė privalo siekti dviejų pergalių. Nors rinktinėje ir nebus kelių svarbių žaidėjų (dėl traumų į šį atrankos varžybų langą neatvyko Kamilė Nacickaitė, Monika Grigalauskytė ir Justė Jocytė), L. Juškaitė mano, kad lyderių netektį lietuvės gali kompensuoti komandiniu žaidimu: „Kai kažko trūksta, komanda labiau mobilizuojasi, žaidžia komandiškiau, labiau nusiteikia ir žino, kad turės daugiau atsakomybių kiekviena žaidėja.“

Lietuvių laukiančios varžovės – Azerbaidžanas ir Lenkija, pirmoji FIBA reitingo taškų neturi, o antroji rikiuojasi vienu laipteliu aukščiau už Lietuvą – 20-oje vietoje. „Esu žaidusi Lenkijoje savo pirmus ir antrus metus, kai pradėjau „legionierės“ karjerą. Tad jų žaidėjos bus kažkiek žinomos. O Azerbaidžano tikrai nežinau, manau, ir treneriams buvo nelengva užduotis susirinkti apie informaciją apie šią komandą“, – būsimas varžoves aptarė Laura Juškaitė.

„Su belgėmis, kurios yra Europos čempionės, gal yra mažiau šansų kovoti dėl pergalės, tačiau rungtynės vyks tik kitais metais, tada gal turėsime stipriausią savo sudėtį, prisijungs dabar negalinčios rungtyniauti žaidėjos ir pamatysime. O dabar šiame lange laukia Azerbaidžanas ir Lenkija, abi yra įveikiamos rinktinės ir toks yra mūsų tikslas, norint patekti į Europos čempionatą“, – pabrėžė Lietuvos rinktinės puolėja.

Lietuvos ir Azerbaidžano rinktinių dvikova vyks šį ketvirtadienį (lapkričio 9 d.) Vilniuje „Jeep“ arenoje (Ozo g. 14). Rungtynių pradžia – 19:30 val., o įėjimas NEMOKAMAS.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.