EUROLYGA 2023

Azerbaidžano moterų rinktinės treneris: „Jūsų žaidime matosi lietuviško krepšinio braižas“

Antradienį ryte į Lietuvą atskridusi Azerbaidžano moterų rinktinė tą pačią dieną surengė vakarinę treniruotę, intensyviai sportavo ir vakar, o šiandien nekantriai laukia debiuto Europos čempionato atrankos varžybose.

Komandai vadovauti šalies krepšinio federacija paskyrė Turkijos krepšinio specialistą Evreną Alkaya.<br>LKF nuotr.
Komandai vadovauti šalies krepšinio federacija paskyrė Turkijos krepšinio specialistą Evreną Alkaya.<br>LKF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2023, 9:28 AM

Prieš dvejus metus Azerbaidžano krepšinio federacija (AKF) pradėjo skirti daugiau dėmesio moterų krepšinio vystymui. Nors šalyje nevyksta moterų klubinių komandų pirmenybės, tačiau vyksta mergaičių čempionatai ir moterų lygos sukūrimas, pasak AKF atstovų – tik laiko klausimas.

Oficialiame FIBA reitinge taškų dar neturinti Azerbaidžano moterų rinktinė pirmą kartą dalyvauja tokio rango varžybose. Komandai vadovauti šalies krepšinio federacija paskyrė Turkijos krepšinio specialistą Evreną Alkaya. Šiemet su šešiolikmečių merginų rinktine laimėjęs Europos U16 C diviziono čempionatą, į nacionalinę ekipą taip pat pasikvietė nemažai jaunų žaidėjų.

„Tai – mūsų komandos kūrimo pradžia. Norime, kad jaunos žaidėjos pajustų tokių varžybų atmosferą, svarbą, įgytų patirties, – apie komandą kalbėjo vyr. treneris Evrenas Alkaya. – Mums svarbiausia ne šiandiena. Mes koncentruojamės į ateitį, kuomet žaidėjos subręs, išugdys meistriškumą ir bus pasiruošę konkurencingai kovoti tarptautiniuose moterų krepšinio turnyruose.“

Kalbėdamas apie konstruojamą žaidimo stilių, Azerbaidžano ekipos vyr. treneris pabrėžė, kad komandą buria iš dviejų tipų žaidėjų – patyrusių krepšininkių ir talentingo jaunimo. Rinktinės strategas taip pat pripažino, jog azerbaidžanietės šiuo metu nemėgins žaisti greito krepšinio, atvirkščiai, sieks numušti rungtynių tempą.

Paklaustas apie Lietuvos moterų krepšinio rinktinę, E. Alkaya sakė, kad stebėjo mūsiškių žaidimą praėjusio čempionato atrankoje. „Mūsų laukia labai sunki užduotis. Lietuvių komanda labai aukšta, jūsų merginos išsiskiria fizinėmis savybėmis, o komandos žaidime matosi lietuviško krepšinio braižas. Jaučiasi, kad žaidėjos kartu yra jau ne vienerius metus ir demonstruoja gerą susižaidimą“, – apie Lietuvos rinktinę atsiliepė E. Alkaya.

Paprašytas atskleisti, ką Azerbaidžano rinktinė turėtų daryti, kad ketvirtadienį pasiektų pergalę, Evrenas Alkaya pripažino, kad puolime stengsis žaisti lėtai, išnaudojant visą atakai skirtą laiką. „O gynyboje privalome išvengti mismatch situacijų, pavyzdingai kovoti dėl kamuolių ir stabdyti greitą lietuvių puolimą. Negalime leisti pelnyti lengvų taškų“, – pabrėžė Azerbaidžano rinktinės strategas.

Azerbaidžano moterų krepšinio rinktinės žaidėjų sąrašas:

Leyla Allahverdiyeva, Aygun Eynullayeva, Valeriya Kitayeva, Alexandra Mollenhauer, Deniz Gokcol, Ela Gocgol, Shilan Akbingol, Selminaz Ramazanli, Brianna Fraser, Dina Ulyanova, Tatyana Deniskina, Angelina Ismayilova.

Lietuvos ir Azerbaidžano rinktinių dvikova vyks šiandien (lapkričio 9 d.) „Jeep“ arenoje Vilniuje (Ozo g. 14). Rungtynių pradžia – 19:30 val., o įėjimas NEMOKAMAS.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.