EUROLYGA 2023

Sumaišytas atrankos į Europos čempionatą grupės kortas išvydęs R. Grigas atidavė pagarbą lietuvių kapitonei

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė (1/0) atrankoje į 2025 m. Europos čempionatą namuose nesunkiai įveikė Azerbaidžano rinktinę (0/1). Lietuvių treneris Rimantas Grigas po mačo dėkojo auklėtinėms už gerą žaidimą, o kartu pasakojo, kad belgių pralaimėjimas prieš lenkes jį nustebino ir truputį sumaišė kortas C grupėje. Specialistas taip pat atidavė pagarbą Lietuvos moterų krepšinio rinktinės kapitonei, kuri nepaisant ligų ir prastos sveikatos, veržėsi į aikštelę.

 Rimantas Grigas<br> Roko Lukoševičiaus/ltu.basketball nuotr.
 Rimantas Grigas<br> Roko Lukoševičiaus/ltu.basketball nuotr.
 Gabija Meškonytė<br> Roko Lukoševičiaus/ltu.basketball nuotr.
 Gabija Meškonytė<br> Roko Lukoševičiaus/ltu.basketball nuotr.
 Rimantas Grigas<br> Roko Lukoševičiaus/ltu.basketball nuotr.
 Rimantas Grigas<br> Roko Lukoševičiaus/ltu.basketball nuotr.
 Brigita Sinickaitė<br> Roko Lukoševičiaus/ltu.basketball nuotr.
 Brigita Sinickaitė<br> Roko Lukoševičiaus/ltu.basketball nuotr.
 Dalia Donskichytė<br> Roko Lukoševičiaus/ltu.basketball nuotr.
 Dalia Donskichytė<br> Roko Lukoševičiaus/ltu.basketball nuotr.
 Gerda Raulušaitytė<br> Roko Lukoševičiaus/ltu.basketball nuotr.
 Gerda Raulušaitytė<br> Roko Lukoševičiaus/ltu.basketball nuotr.
 Lietuvos moterų krepšinio rinktinės sirgaliai<br> Roko Lukoševičiaus/ltu.basketball nuotr.
 Lietuvos moterų krepšinio rinktinės sirgaliai<br> Roko Lukoševičiaus/ltu.basketball nuotr.
 Lietuvos moterų krepšinio rinktinė<br> Roko Lukoševičiaus/ltu.basketball nuotr.
 Lietuvos moterų krepšinio rinktinė<br> Roko Lukoševičiaus/ltu.basketball nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Nov 9, 2023, 10:32 PM, atnaujinta Nov 10, 2023, 12:15 AM

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė „Jeep“ arenoje 99:62 nepasigailėjo azerbaidžaniečių.

Lietuvės mačą perlaužė trečiojo kėlinio metu, kuomet jį laimėjo rezultatu (30:11). Ketvirtajame kėlinyje mūsiškės toliau tolo nuo varžovių ir „Jeep“ arenoje girdėjosi sirgalių prašymas įmesti šimtą taškų, tačiau to padaryti R.Grigo auklėtinėms nepavyko.

Spaudos konferencijoje teigė, kad buvo klausimų, kaip seksis jo auklėtinėms, kadangi apie azerbaidžanietes informacijos buvo labai mažai, tačiau džiaugėsi išpildytais susitarimais.

„Norėčiau pasveikinti merginas su pergale. Malonu iškovoti pergalę. Visumoje – varžovas buvo nežinomas. Ėjome į aikštelę nežinodami Azerbaidžano rinktinės galimybių, nes praktiškai ta komanda kartu nežaidusi. Buvo rizika, kaip mes susitvarkysime, išsirinksime gynyboje.

Pradžioje buvo sunkiau, nes kažkiek plėtėmės gynyboje, leidome joms laisvoms nardyti, vietose neprispausdavome kamuolio, bet trečiajame kėlinyje pavyko padaryti tai, ką mes buvome susitarę. Merginos aktyviai ir agresyviai užlaužė bei nedavė varžovėms žaisti.

Tose sunkiuose momentuose, kai buvo labai sunku, labai gerai sužaidė Giedrė (Labuckienė), kuri atnešė didelę naudą mūsų komandai. Gintarei buvo labai sunku įeiti į rungtynes, nes ji sirgo, ji praktiškai nesitreniravo. Vietomis labai nudžiugino Gabija Meškonytė. Po praeitų metų – šiandien ši žaidėja it diena ir naktis. Pakeitusi klubą jaučiasi geriau, galbūt išsigydė sveikatos problemas. Dabar stebina. Ji dar šiandien neparodė to, ką ji gali. Ji gali žaisti žymiai geriau“, – pasakojo R.Grigas.

Trečiadienį C grupėje – nemaloni staigmena lietuvėms.

Bene pagrindinės konkurentės ir būsimos varžovės lenkės (1/0) išvykoje 67:62 nukovė Europos čempiones belges (0/1), o tokiu rezultatu buvo nustebintas ir R.Grigas, kuris teigė, kad Europos čempionės nuvertino savo oponentes.

„Nustebino vien dėl to, kad tikėjausi, jog Europos čempionės parodys geresnį krepšinį. Vakar teko žiūrėti tas rungtynes. Belgės išėjo it Europos čempionės ir galvojo, kad jos išeis į aikštelę ir lenkės pasiduos. Lenkės davė tokią kovą... žymiai geresnę gynybą, žymiai geresnį puolimą. Belgijos žaidime buvo daug pavienių veiksmų, neatsakingų metimų, neatsakingų perdavimų. Tai jas privedė prie prasto žaidimo. Belgės sužaidė blogas rungtynes – jų perdavimai eina per ausį... jeigu tu esi čempionas, tu visąlaik turi įrodyti, kad tu esi geras, turi rodyti geresnę žaidimo kokybę.

Lenkės sužaidė labai geras rungtynes, nors jų pataikymas irgi buvo prastas, padarė labai daug klaidų. Lenkės parodė, kad jos geros.

Lenkijoje – moterų krepšinis yra labai stiprus bei populiarus, o salės – visąlaik pilnos. Nesvarbu, kokie klubai bežaistų. Du klubai žaidžia Eurolygoje, nemažai klubų žaidžia Europos taurėje... įsivaizduokite, kokią praktiką gauna žaidėjos... gerai, kad pas mus yra vietinės žaidėjos, kurios žaidžia užsienyje ir paragauja geresnių tarptautinių varžybų. Mūsų žaidėjų tarptautinio krepšinio pajutimas – lašas jūroje. Norint žaisti gerą krepšinį ir jį demonstruoti, reikia maudytis tame vandenyje“, – apibūdino lenkių pergalę prieš belges Lietuvos moterų krepšinio rinktinės strategas R.Grigas.

Į 2025 m. Europos čempionatą patenka visų grupių nugalėtojos ir keturios antrąją vietą grupėje iškovojusios komandos.

Belgių kluptelėjimas sumaišė kortas lietuvėms, kadangi jos buvo laikomos akivaizdžiomis grupės favoritėmis, o lenkės – Lietuvos moterų rinktinės lygio varžovės, kurioms galime įkasti.

Apie sumaišytas kortas kalbėjo ir Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris R.Grigas.

„Maišo (kortas – red.). Žinote, kai stipri komanda pralaimi namuose, ji būna dar piktesnė, pradeda rimčiau žiūrėti į viską. Jeigu iš kitos pusės – jeigu tu daugiau susižaisi, tu turi šansą iškovoti ir pirmąją vietą grupėje. Bet čia reikia laimėti. Jeigu mes kitame lange sugebėsime prisitraukti pagrindines komandos žaidėjas, bus dar lengviau tą padaryti“, – pozityvus išliko R.Grigas.

Nepaisant to, kad 2023 m. Europos čempionės krito prieš lenkes, R.Grigas tiki, jog jo auklėtinės gali duoti ypač gerą kovą.

„Atrodo, kad ta Lenkija – ir toli, ir arti. Rytoj (penktadienį) turime treniruotę. Mūsų treneriai jau analizuoja lenkes. Bandysime per treniruotę pasiruošti, nes lenkės žaidžia tokias sistemas, kur yra labai daug nugarinių užtvarų. Belgės vakar (trečiadienį) prastai gynėsi ir davė lenkėms daug susimesti iš po krepšio, tad mes turėtumėme nutraukti galimybę žaisti arčiau krepšio.

Aš galvoju, kad mes turime tokią pačią jėgą po krepšiu, kokią turi ir lenkės. Galvoju, jeigu geriau pasiginsime, galime duoti kovą kaip turi būti“, – pasakojo R.Grigas.

Šiandienos mače Lietuvos moterų krepšinio rinktinės kapitonė Gintarė Petronytė per 19 minučių aikštelėje pelnė 5 taškus (2/6 dvit., 1/2 baud.), atkovojo 8 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir sukaupė 10 naudingumo balų.

G.Petronytė jau pirmadienį nedalyvavo rinktinės treniruotėse ir prie komandos prisijungė tik trečiadienio vakarinėje treniruotėje.

Po mačo R.Grigas gyrė savo kapitonę ir teigė, kad G.Petronytė – žmogus iš didžiosios raidės.

„Kapitonė yra kapitonė. Ji man sakė: „Treneri, nebeklauskite apie mano sveikatą“, o aš sakiau: „Nebeklausiu, nebeklausiu“. Ir iš tikrųjų nebeklausiau, tad net nežinau, kokia tiksliai jos sveikata. Ji stengiasi, dirba, pergyvena. Čia žmogus iš didžiosios raidės. Nėra labai daug ką apie ją pasakyti. Aišku, jos sveikata tikrai dar nėra gera – prieš tris dienas jos temperatūra buvo 38,5… ji negalėjo net valgyti. Žmogus veržiasi padėti komandai ir pagarba jai.

Noriu darkart padėkoti visoms merginoms. Jos dirba, stengiasi. Pergalės neatneša vienas žmogus, ją atneša visa komanda. Jeigu visa komanda dirba, yra ir rezultatas“, – pasakojo R.Grigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.