EUROLYGA 2023

Kovingai nusiteikusios ir aiškų tikslą turinčios lietuvių komandos trenerio R. Grigo neramina vienas dalykas Specialiai lrytas.lt, Katovicai (Lenkija)

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė Katovicų (Lenkija) mieste surengė pirmąją treniruotę prieš bene svarbiausią atrankos į 2025 m. Europos čempionato dvikovą, kur jau sekmadienį 17:15 susikaus prieš Europos čempiones nukovusią Lenkijos rinktinę. Prieš mačą lietuvių strategas Rimantas Grigas teigė, kad komandoje nuotaikos – kovingos, išskyrė varžovių lyderę bei išskyrė vieną dalyką, kas jo neramina.

Rimantas Grigas<br>Roko Lukoševičiaus/ltu.basketball nuotr.
Rimantas Grigas<br>Roko Lukoševičiaus/ltu.basketball nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Katovicai (Lenkija)

2023-11-11 22:09, atnaujinta 2023-11-11 22:12

Lietuvos moterų rinktinės sekmadienį laukia ypatingos svarbos mačas. Mūsiškės sekmadienį kausis prieš Lenkijos rinktinę (1/0) ir bandys pirmajame lange iškovoti antrąją pergalę paeiliui.

Primename, kad į 2025 m. Europos čempionatą patenka 8 geriausios pirmąją vietą ir 4 geriausios antrosios vietą užėmusios komandos, tad kaip ir minėta prieš tai, šio mačo svarba – auksinė, kadangi pergalę iškovojusi rinktinė, po pirmojo lango komfortabiliai užimtų pirmąją vietą C grupėje.

Prieš mačą su Lenkijos moterų krepšinio rinktine tinklalapiui lrytas.lt kalbėjęs R.Grgias teigė, kad mūsiškių nuotaikos geros ir kovingos.

„Nuotaikos – kovingos. Mes ruošiamės rimtoms rungtynėms ir norime pasiekti savo rezultatų – laimėti, – tinklalapiui lrytas.lt sakė Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris R.Grigas. – Žinoma, varžovas yra rimtas, gana gerai pasiruošęs, lenkės ir skyrė daugiau laiko pasiruošimui. Kitas dalykas – jos žaidė viena diena anksčiau nei mes, tad turėjo daugiau laiko mus išanalizuoti, bet mes šiandien bandėme kažką pakeisti savo žaidime, kad joms būtų netikėtumai. Nuotaikos geros, kovinės ir laukiame dvikovos.“

Po pirmojo atrankos į 2025 m. Europos čempionatą mačo R.Grigas kalbėjo, kad komandoje – nemažai sveikatos problemų, tarp kurių buvo kone visą pasirengimo ciklą prasirgusi Lietuvos moterų krepšinio rinktinės kapitone Gintarė Petronytė, o šalia vidurio puolėjos, smulkių sveikatos problemų turėjo ir kitos ypač svarbios Lietuvos rinktinės žaidėjos.

Visgi R.Grigas pernelyg į traumas nežiūrėjo ir džiaugėsi, kad jis turi kovotojų komandą.

„Žinote, tų sveikatos problemų visada yra ir jų visada bus. Žaidėjos yra geros, jos žaidžia klubuose, gauna didelius krūvius. Jos (traumos – red.) ir dabar galbūt kažkokios yra, bet jos (žaidėjos – red.) ne visada pasisakys, nes jos jau yra įpratusios prie smulkių traumų ar ligų.

Mūsiškės yra iš tokių, kurios nelabai skundžiasi. Jos yra kovotojos. Mane džiugina, kad aš turiu kovotojų komandą, kuri siekia savo rezultato, nežiūrint į smulkias traumas ar susirgimus“, – savo auklėtines gyrė R.Grigas.

Lenkijos moterų krepšinio rinktinėje – aibė moterų Eurolygos ir Europos taurės žaidėjų, kurios turi milžinišką patirtį, kurią moterų krepšinio sirgaliai galėjo pamatyti mače prieš belges.

R.Grigas išskyrė Europos čempionėms šoką įvariusių lenkių pagrindinę stiprybę ir tai, kaip ją reikės stabdyti.

„Lenkės yra labai pavojingos perėjime iš gynybos į greitą puolimą. Jų komandoje bėga faktiškai visos žaidėjos – pradedant įžaidėja, o baigiant centru. Mūsų uždavinys, ypač mažoms žaidėjoms, kurios turės stabdyti kamuolį ir neleisti žaisti į vidurį, kad negalėtų varžovių didelės žaidėjos negalėtų bėgti bei mūsų aukštaūgės po kovos po krepšiu spėtų grįžti į gynybą ir apsiginti.

Žinome, ką mums reikia padaryti. Jeigu mums pavyks padaryti tai, ką esame suplanavę, galime sustabdyti jų puolimą. Svarbiausiai išmušti lenkes iš jų norimo žaidimo, jų kombinacijų, ypač statant nugarines užtvaras Stephanie Mavunga. Aišku, lenkės turėjo daugiau laiko pasiruošti, tad jos galėjo įsivesti naujų netikėtumų, kas manęs truputį neramina“, – lrytas.lt dėstė R.Grigas.

„Galbūt fiziškumo tiek daug duoti negalime, nes lenkės irgi yra atletiška, fiziškai stipri komanda, – pratęsė R.Grigas. – Visko išduoti nesinori, bet mes bandysime stabdyti jų energiją, kuomet ilgiau įžaidinėsime kamuolį, kad jos pirmosiomis minutėmis nepajaustų pranašumo ir savo žaidimo.

Žinote, kai tu pataikai, atitrunki nuo varžovų, tau atsiriša rankos ir tu geriau žaidi. Mes norėsime priversti lenkes daugiau gintis, o ne kontratakuoti.“

Lenkijos moterų krepšinio rinktinės gretose pirmajame mače prieš belges siautė natūralizuota amerikietė Stephanie Mavunga.

Puolėja į Europos čempionių krepšį įmetė 21 tašką (9/14 dvit., 0/3 trit., 3/4 baud.), atkovojo 8 kamuolius ir sukaupė 20 naudingumo balų.

Anot R.Grigo, šios puolėjos indėlis į komandos bendrą rezultatą – ypač didelis.

„Mačius rungtynes prieš belges, jos aktyvumas lenkėms davė tą aktyvumą ir pasitikėjimą, leidusį komandai žymiai geriau pataikyti. Jos indėlis į komandą – didelis. Ji labai gerai žaidžia ir kaunasi po krepšiu, tad jos sustabdymas mums bus didelis uždavinys, kurį mes norėsime įvykdyti“, – aiškino R.Grigas.

Paklaustas apie tai, ar lenkės gali užriesti nosį po pergalės prieš Europos čempiones, R.Grigas gyrė varžovių komandą, tačiau tikino, kad mūsiškės nėra iš molo drėptos.

„Gyvenime būna visko. Lenkės – geros žaidėjos, kurios žaidžia ypač aukštame lygyje. Lenkių komanda – rimta, bet ir mūsiškių ekipa irgi yra rimta. Mūsų žaidėjos taip pat yra aukšto lygio ir mes lenkėms turime su kuo atsakyti“, – baigė R.Grigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.