EUROLYGA 2023

Lenkių lyderes išskyrusi G. Labuckienė: „Šios rungtynės yra kritinis taškas“ Specialiai lrytas.lt, Katovicai (Lenkija)

Pirmajame atrankos į 2025 m. Europos čempionatą mače prieš Azerbaidžano rinktinę žibėjusi Giedrė Labuckienė išskyrė lenkių problemą, teigė, kad mūsiškėms pergalę gali atnešti komandinis žaidimas ir pridėjo, jog mačas prieš lenkes – kritinis minėtosios atrankos taškas.

Giedrė Labuckienė<br>Roko Lukoševičiaus/ltu.basketball nuotr.
Giedrė Labuckienė<br>Roko Lukoševičiaus/ltu.basketball nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Katovicai (Lenkija)

Nov 11, 2023, 10:51 PM

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė (1/0) sekmadienį (17:15 val. Lietuvos laiku – red.) tęs atrankos į 2025 m. Europos čempionatą kovas Katovicų mieste, kur kausis prieš Europos čempiones nugalėjusias Lenkijos krepšininkes.

„Gerai jaučiamės, gerai prasijudinome. Nuotaikos – kovingos. Žinome, kad rytoj (sekmadienį) laukia mūšis, kova. Lenkės turi didelį pasitikėjimą, gal net didesnį nei mes. Rytoj bus lygi kova.

Abejoju, kad lenkės bus pasikėlusios. Gali būti, kad atsiras natūralus pasitikėjimas. Po didelės pergalės visada yra sunku žaisti kitas rungtynes. Manau, kad joms tai neišvengiama. Viskas priklauso nuo jų trenerių, kaip jie motyvuos savo žaidėjas“, – po šeštadienio vakarinės Lietuvos moterų krepšinio rinktinės treniruotės lrytas.lt tinklalapiui kalbėjo G.Labuckienė.

Jau pirmajame mače lenkės parodė įspūdingą kovingumą, gerą gynybą ir norą laimėti.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinės puolėja G.Labuckienė teigė, kad nepaisant to, kad lenkės nukovė Europos čempiones ir demonstravo gerą žaidimą, jų silpnybė yra aiški.

„Kaip ir visi lietuviai – turėsime atsakyti komandiniu žaidimu ir vidurio puolėjų žaidimu. Lenkės sužaidė vienerias geras rungtynes. Mes žinome jų istoriją – jos nėra itin stabili ir gera komanda. Galbūt mes lenkes pagausime ant jų prastos dienos. Jos nėra neįveikiamos. Lenkės žaidžia tokį patį krepšinį, kokį žaidžiame ir mes. Mes pačios turime sužaisti gerą mačą.

Mums reikia išeiti su didele energija, būti rimtai nusiteikusiomis ir pagauti ant to, kad jeigu lenkės išeis galvodamos, jog jos yra laimėtojos, turime pasinaudoti jų aplaidumu“, – teigė G.Labuckienė.

Anot G.Labuckienės, šis mačas – kertinis minėtoje atrankoje.

„Manau, kad taip. Čia yra toks kritinis taškas, kuris persvertų visą mūsų rezultatą ir mūsų tikslą“, – trumpai kalbėjo apie mačo prieš lenkes svarbą G.Labuckienė.

Lenkijos moterų krepšinio rinktinę pirmajame mače prieš belges į priekį vedė natūralizuota amerikietė Stephanie Mavunga.

Puolėja į Europos čempionių krepšį įmetė 21 tašką (9/14 dvit., 0/3 trit., 3/4 baud.), atkovojo 8 kamuolius ir sukaupė 20 naudingumo balų.

Anot G.Labuckienės, S.Mavunga yra svarbi Lenkijos rinktinės žaidėja, tačiau išskyrė ir kitas varžovių lyderes ir būsimų varžovių stiprybes.

„Manau, kad S.Mavunga žaidimas daro didelę įtaką lenkių žaidimui. Kad ir kaip nepritariu tokiems (natūralizacijos – red.) sprendimams, tai yra geras ir naudingas sprendimas lenkėms, kuris davė rezultatų.

Pasipildžiusios natūralizuota žaidėja lenkės mus gali nustebinti savo individualiu meistriškumu, o ne tik komandiniu žaidimu. Lenkių gretose gali atsirasti daugiau lyderių, galinčių pasiimti žaidimą „ant savęs“ ir nulemti rungtynių rezultatą.

Lenkijos gretose yra patyrusi Veronika Gajda, kuri yra kairiarankė metikė. Taip pat gerai žaidžia ir Liliana Banaszak. Ji man itin daug nematyta žaidėja, bet ji paliko tikrai neblogą įspūdį. L.Banaszak gali būti tuo lenkių „X“ faktoriumi“, – baigė Lietuvos rinktinės rinktinės puolėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.