EUROLYGA 2023

Dramatišką mūšį laimėjusios Lietuvos rinktinės treneris R. Grigas – apie fenomenalią G. Petronytę ir išsipildžiusius žodžius Specialiai lrytas.lt, Katovicai (Lenkija)

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė (2/0) išvykoje iškovojo antrąją pergalę atrankoje į 2025 m. Europos čempionatą prieš Lenkijos rinktinę (1/1), o po mačo Rimantas Grigas akcentavo komandos charakterį ir džiaugėsi Gintarės Petronytės ir Gabrielės Šulskės žaidimu. Lietuvos rinktinės specialistas pridūrė, kad tokia pergalė parodo, jog lietuvės – taip pat yra stiprios.

Rimantas Grigas<br>LKF nuotr.
Rimantas Grigas<br>LKF nuotr.
Lietuvos moterų krepšinio rinktinė<br>LKF nuotr.
Lietuvos moterų krepšinio rinktinė<br>LKF nuotr.
Rimantas Grigas<br>LKF nuotr.
Rimantas Grigas<br>LKF nuotr.
Gintarė Petronytė<br>LKF nuotr.
Gintarė Petronytė<br>LKF nuotr.
Rimantas Grigas<br>LKF nuotr.
Rimantas Grigas<br>LKF nuotr.
Lietuvos moterų krepšinio rinktinė<br>LKF nuotr.
Lietuvos moterų krepšinio rinktinė<br>LKF nuotr.
Laura Juškaitė ir Gabrielė Šulskė<br>LKF nuotr.
Laura Juškaitė ir Gabrielė Šulskė<br>LKF nuotr.
Rimantas Grigas<br>LKF nuotr.
Rimantas Grigas<br>LKF nuotr.
Giedrė Labuckienė<br>LKF nuotr.
Giedrė Labuckienė<br>LKF nuotr.
Rimantas Grigas<br>LKF nuotr.
Rimantas Grigas<br>LKF nuotr.
Gabija Meškonytė<br>LKF nuotr.
Gabija Meškonytė<br>LKF nuotr.
Laura Juškaitė<br>LKF nuotr.
Laura Juškaitė<br>LKF nuotr.
Gabija Meškonytė<br>LKF nuotr.
Gabija Meškonytė<br>LKF nuotr.
Rimantas Grigas<br>LKF nuotr.
Rimantas Grigas<br>LKF nuotr.
Daugiau nuotraukų (14)

Specialiai lrytas.lt, Katovicai (Lenkija)

Nov 12, 2023, 9:19 PM

Po dramatiškos, daug nervų ir pratęsimo pareikalavusios kovos 75:73 Lietuvos moterų krepšinio rinktinei pavyko išsivežti pergalę iš Lenkijos.

Lietuvės žaidė praktiškai sausakimšoje 1500 talpinančioje „Hala Szopienice“ arenoje, tačiau šįkart lietuvės atlaikė lenkių šturmą ir iškovojo ypač svarbią pergalę atrankoje į 2025 m. Europos čempionatą.

Dvikovą geriau pradėjo lenkės, kurios po pirmojo kėlinio pirmavo 13 taškų (15:28), tačiau solidus mūsiškių žaidimas antroje rungtynių pusėje leido ne tik sugrįžti į mačą, bet švęsti antrąją pergalę paeiliui.

„Džiaugiuosi pergale ir merginomis, kurios atlaikė sunkią pradžią. Sugrįžome į rungtynes ir pavyko laimėti. Net neturiu ką pasakyti... džiaugiuosi pergale. Tokios merginos yra – jos parodė charakterį ir pratęsime sugebėjome laimėti“, – po mačo tinklalapiui lrytas.lt kalbėjo Rimantas Grigas.

Ketvirtojo kėlinio pabaigą geriau sužaidė lenkės, kurios panaikino lietuvių turėtą 9 taškų persvarą (62:53) ir sugrįžo į rungtynes. Lenkės turėjo puikias progas laimėti per pagrindinį laiką, kuomet pirmavo 65:66, tačiau po to Gabrielė Šulskė išprovokavo varžovių pražangą ir stojo mesti baudos metimų, iš kurių vienas buvo tikslus (66:66). Abi komandos dar turėjo po šansą išsigelbėti, tačiau dramatiškoje kovoje prireikė pratęsimo.

Galima buvo susidaryti nuomonę, kad pratęsimo metu geriau turėtų lenkės, kurios iš ketvirtojo kėlinio atsineš gerą emociją, kuomet sugrįžo į rungtynes, tačiau R.Grigo auklėtinės atlaikė lenkių šturmą ir aikštelę paliko aukštai iškeltomis galvomis.

„Žaidėme ne prieš silpną komandą. Lenkės pirmajame mače prieš belges parodė, kad jos yra labai stiprios, bet pavyko, kas pavyko (šypsosi – red.). Taktikų nekalbėsime, nes žmonėms nelabai įdomu. Žaidėme, stengėmės, siekėme savo ir ją (pergalę) norėjome pasiekti bei pasiekėme. Kalbėjome, kad darysime viską, jog pasiektume pergalę. Džiugu, kad tai pavyko“, – kovą pratęsime aiškino R.Grigas.

Ką tokia dramatiška pergalė prieš lenkes pasako apie Lietuvos moterų krepšinio rinktinę?

„Pasako tai, kad mes irgi esame stipri komanda. Kaip ir kitos. Žinote, kartais žmonės (komandos gerumą – red.) skaičiuoja pagal tai, kokiu skirtumu laimi prieš Azerbaidžianą. 50 ar 150. Ne tai yra svarbiausia. Reikia žaisti rungtynes, kurios yra ypač svarbios, kurios turės įtakos ateity, kurios duos galimybę žaisti finaluose. Džiugina ir tai, kad bent metus būsime pirmoje C grupės turnyrinės lentelės vietoje (šypsosi – red.)“, – džiaugėsi R.Grigas.

– Varžovių lyderė Stephanie Mavunga per pirmąjį kėlinį pelnė 12 taškų, o per likusį mačą – vos 6. Kaip pavyko ją uždaryti?, – lrytas.lt paklausė R.Grigo.

– Komandinė gynyba. Mums pavyko įmesti tokią gynybą, kurioje jos sunkiai gaudėsi. Tada joms nekrito metimai. Kažkur ir mes nebesudirbome, kadangi jautėsi nuovargis, prasileidome du tritaškius, jos prisivijo ir pasidarė toks momentas.

Paskui nebeturėjome pakeitimo, nes Daliai (Donskichytei) su nugara buvo problemos. Vienai Santai (Baltkojienei) buvo likęs krūvis. Ji presinguoja varžoves, ją taip pat presinguoja... sunku, pasidaro klaidos, kažkiek neapsigini. Gerai, kad mes atsilaikėme. Galbūt kažkokiuose momentuose mums pasisekė, kažkokiuose ir joms sekėsi. Tie du taškai... svarstyklės gali būti ir į vieną, ir į kitą pusę.

– Gintarė Petronytė sužaidė dar vieną fenomenalų mačą – 25 taškai (8/12 dvit., 0/1 trit., 9/9 baud.), 7 rezultatyvūs perdavimai, 5 atkovoti kamuoliai ir net 34 naudingumo balai. Kaip galėtumėte apibūdinti jos žaidimą?

– Ką apie ją kalbėti... ji yra nuostabus žmogus, superinis žaidėjas. Ji sužaidė tada, kada reikėjo sužaisti. Su Azerbaidžanu jai nereikėjo sužaisti. Ji sužaidė su ta komanda, su kuria mums jos labai didelės pagalbos. Tik jos didelės pagalbos dėka galime parodyti rezultatą. Aišku, ne vien jos, visos merginos dirbo, stengėsi, bet Gintarės indėlis – labai didelis.

Mes turime labai gerą žaidėją, labai gerą žmogų. Kaip žaidime – ji nepablogėjo. Kaip šauniai ji žaidė su prancūzėmis, suomėmis, ukrainietėmis... ji visąlaik gerai žaidžia. Visiems būna sunkių rungtynių – sveikata ir visą kita. Tokia ta sportininko dalia. Kartais ligos ir smulkios traumos išmuša iš ritmo.

– Gabrielė Šulskė šiame mače pataikė 4 iš 5 tritaškių, o dalis jų – svarbiausiu metu, kai komanda strigo. Ką galėtumėte pasakyti apie jos pasirodymą?

– Žinote, kai mes turime vidurio puolėjas, žymiai lengviau žaisti ir mūsų gynėjoms. Tada atsidaro ir lengvų metimų, bet juos reikia įmesti. Kodėl mums buvo sunku žaisti pirmoje dalyje? Mes nieko nepataikėme. Jos pataikyti tolimi metimai – timptelėjo mus į priekį.

Džiugu, kad ji sugebėjo apsitvarkyti smulkias traumas, kurios ją kankino nuo sezono pradžios iki dabar. Mūsų kineziterapeutų brigada – aukšto lygio. Jie ją po truputį atstato ir tai jaučiasi Gabrielės žaidime.

– Kiek padidėja lietuvių šansai patekti į 2025 m. Europos čempionatą, kai pasiekėte antrąją pergalę paeiliui?

– Reikia palaukti kito lango, nes jis bus tik po metų. Visko gali būti. Džiaugsimės atsiversdami lentelę, kad esame pirmi (šypsosi – red.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo