EUROLYGA 2023

Graikijos spauda jau kalba apie pragarišką savaitę „Panathinaikos“: rungtynės su „Žalgiriu“ – sunkiausios

Nors Kauno „Žalgirio“ krepšininkai į Graikiją žaisti Eurolygos aštuntojo turo rungtynių su Atėnų „Panathinaikos“ klubu išvyko po trijų iš eilės pralaimėjimų, graikų žiniasklaida savo komandą ragina neprarasti budrumo. Graikų apžvalgininkai „Žalgirį“ vadina pavojingesniu varžovu negu Bolonijos „Virtus“ ir „Valencia“ klubus, kuriuos „Panathinaikos“ priims kituose dviejuose turuose.

Kauno „Žalgiris“<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“<br>zalgiris.lt nuotr.
Kauno „Žalgiris“<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-11-15 18:46, atnaujinta 2023-11-15 18:48

Graikijos sporto leidinys „Gazzetta“ šią savaitę pavadino „pragariška“ Atėnų komandai. Tiesa, tvarkaraštyje nieko ypatingai pragariško „Panathinaikos“ komandai nėra – Graikijos vicečempionams nereikia niekur keliauti, jie dvigubą savaitę abejas rungtynes su „Žalgiriu“ ir Bolonijos „Virtus“ klubais žais namie.

Kita vertus, „žalieji“ žais be Juancho Hernangomezo ir Ioannio Papapetrou, kurie kelioms savaitėms iškrito iš rikiuotės dėl traumų.

Kodėl Atėnų komandai ši savaitė ypatingai svarbi? „Gazzetta“ manymu, pagrindinė priežastis – galimybė žaidžiant namie atsispirti ir pradėti pergalių virtinę, kuri pozityviai nuteiktų prieš kitas rungtynes ir taptų atspirties tašku kovojant dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas.

Juo labiau kad kitą savaitę „Panathinaikos“ dar sykį žais namie. Dešimtajame ture į Graikijos sostinę atvyks „Valencia“.

„Ar gali „Panathinaikos“ pasinaudoti tuo, kad trejas iš eilės rungtynes žais namie, ir žymiai pakeisti savo vietą turnyro lentelėje?“ – prieš rungtynes su „Žalgiriu“ klausė „Gazzetta“. Ir iškart atsakė: „Ko gero, sudėtingiausios tarp trejų artėjančių rungtynių – su „Žalgiriu“.

Žiūrovai mato galimybę pasiekti visas tris pergales, tačiau „žalieji“ privalės sunkiai dirbti. Lietuviai stipriai pradėjo sezoną ir pasiekė svarbias pergales Bolonijoje ir Vitorijoje. Komandos sudėtis po praėjusio sezono beveik nepasikeitė, projektas nuosekliai vystomas, prie jo buvo pridėti tik keli tiksliniai pirkiniai.

Į Atėnų areną „Žalgiris“ žengs po trijų iš eilės pralaimėjimų Eurolygoje ir sekmadienį pralaimėtų Lietuvos lygos rungtynių su Vilniaus „Wolves“. Kauno komanda bando atsitiesti ir, pirmiausia, pagerinti savo firminę gynybą, kuri nesutrukdė Valensijos ir Vilerbano ekipoms „Žalgirio“ arenoje įmesti 90 taškų“.

„Ergino Atamano komandai trūksta kelių žaidėjų, bet komandą pergalių link veja velniška dvasia, – prieš rungtynes rašė kitas Graikijos leidinys „SDNA“. – Tačiau šio vakaro varžovas – visiškai, visiškai nenuspėjamas „Žalgiris“. „Žalgiris“ laimėjo tiek pat rungtynių, jis pasiekė puikias pergales Bolonijoje ir Vitorijoje, bet pastaruoju metu parodė blogą veidą. Kauno komanda atvyksta po trijų iš eilės pralaimėjimų ir tikisi atsitiesti“.

„Žalieji“, kurie trejas iš eilės rungtynes žais savo arenoje, turi puikią galimybę iškovoti tris pergales ir sustiprinti pasitikėjimą savimi, – kolegoms antrino „SporTime“ leidinys. – „Panathinaikos“ jaus didelį spaudimą, bet dabar yra pakankamai stipri komanda, kad pakiltų turnyro lentelėje.

„Žalgiris“ – grėsmingas varžovas. Kauno komanda tai patvirtino praėjusiame ture per rungtynes su Stambulo „Anadolu Efes“ klubu. „Panathinaikos“ privalo per tokias rungtynes parodyti charakterį, nes Atėnų klubo tikslas – Eurolygos finalo ketvertas“.

Po septynių turų „Žalgiris“ ir „Panathinaikos“ turi po tris pergales. Tačiau kauniečiai pralaimėjo trejas praėjusias rungtynes, o atėniečiai praėjusiame ture išvykoje nugalėjo Berlyno ALBA komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.