EUROLYGA 2023

Oficialu: 2027 metų Europos moterų krepšinio čempionatas vyks Lietuvoje ir Suomijoje

Penktadienį Miese (Šveicarija) posėdžiavusi „FIBA Europe“ valdyba vienbalsiai pritarė Lietuvos ir Suomijos kandidatūroms organizuoti 2027 m. Europos moterų krepšinio čempionatą. Abi šalys pateikė bendrą prašymą, o varžybas siūlo vykdyti Espo (Suomija), Klaipėdoje ir Vilniuje.

Oficialiu: 2027 m. Europos moterų krepšinio čempionatas vyks Lietuvoje ir Suomijoje<br>FIBA nuotr.
Oficialiu: 2027 m. Europos moterų krepšinio čempionatas vyks Lietuvoje ir Suomijoje<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos krepšinio federacija

Nov 24, 2023, 7:51 PM, atnaujinta Nov 24, 2023, 8:07 PM

„Labai smagu, kad FIBA Europos padalinio valdyba, išklausiusi mūsų pristatymo, įvertinusi mūsų patirtį ir pasirengimą organizuoti tokio masto renginius, vienbalsiai pritarė bendrai Lietuvos ir Suomijos kandidatūrai. Neabejoju, kad mūsų visų laukia nuostabi Europos moterų krepšinio šventė“, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vydas Gedvilas.

„Labai džiaugiamės oficialiai patvirtinę Suomiją ir Lietuvą FIBA moterų EuroBasket 2027 šeimininkėmis“, – sakė „FIBA Europe“ prezidentas Jorge Garbajosa. – Abejose šiose šalyse yra neįtikėtinai aistringai palaikomas krepšinis, taip pat šiose šalyse jau vyko sėkmingų tarptautinių krepšinio renginių. Akivaizdu, kad moterų krepšinis Suomijoje ir Lietuvoje auga ir esu tikras, kad būsimasis čempionatas suteiks dar daugiau teigiamų impulsų.“

Praeityje Suomija penkis kartus dalyvavo žemyno pirmenybėse, o paskutinį kartą tai vyko 1987 m. Tuo tarpu Lietuva dalyvavo 11-oje Europos čempionatų, o 1997 metų turnyre iškovojo aukso medalius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.